Pristatytas naujas belaidžio įkrovimo standartas: panašu, kad „iPhone“ gaus USB-C, o „Android“ pasipildys „Apple“ gėrybėmis

Qi2

Lukas Snarskis

2023-01-04, 16:16

0 komentarų

Las Vegase prasidėjo kasmetinė technologijų paroda CES 2023. Kaip ir įprasta, šio renginio metu technologijų entuziastams pademonstruojamas ne vienas naujas produktas, o taip pat ir naujausi technologiniai sprendimai. Ir priešingai nei pernai – šiemet žadą atimančių sprendimų yra daug.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Pristatytas naujas belaidžio įkrovimo standartas: panašu, kad „iPhone“ gaus USB-C, o „Android“ pasipildys „Apple“ gėrybėmis

Las Vegase prasidėjusioje technologijų parodoje naujieną pademonstravo „Wireless Power Consortium“. Šiandien buvo pristatytas naujasis belaidžio įkrovimo standartas „Qi2“, kurį kūrė „Apple“ ir kiti šios organizacijos nariai, o tai leis įkrauti įrenginius greičiau ir efektyviau.

Naujasis „Qi2“ standartas pakeis anksčiau naudotą „Qi“. Vienas didžiausių skirtumų yra tas, jog naujoji technologija leis tinkamai išnaudoti magnetinius srovės profilius, tinkamai sulygiuojant įkraunamą įrenginį ir patį įkroviklį. Toks sprendimas pasiūlys greitesnį įkrovimą ir mažesnį energijos išeikvojimą. Verta pastebėti, jog šis atnaujinimas sukurtas pagal „Apple MagSafe“ belaidį įkrovimo sprendimą.

„Vartotojai ir mažmenininkai mums kartojo, jog nežinia kelia nemažai nerimo kurie įrenginiai yra sertifikuoti „Qi“ standartui ir kurie teigia, jog veiks su „Qi“, bet išties nėra tam sertifikuoti. Tokia painiava gali pakenkti naudotojų patirčiai ir netgi sukelti saugumo problemų“, - pristatymo metu kalbėjo WPC direktorius Paulas Struhsakeris.

Jis pabrėžė, kad jų sukurtas standartas užtikrina, kad vartotojų įrenginiai veiktų saugiai, veiksmingai ir būtų suderinami su kitais prekės ženklais. „Qi2“ bus pasaulinis belaidžio įkrovimo standartas ir suteiks tą garantiją tiek vartotojams, tiek ir mažmenininkams. Tokiu būdu tikimasi išspręsti ir sumaištį dėl skirtingų sertifikavimų bei standartų. Vertėtų prisiminti, jog „Qi“ standartas buvo sukurtas dar 2008 metais.

Šiai dienai dauguma „Samsung“ ar „Google“ produktų, įskaitant telefonus, laikrodžius ar garso produktus, naudoja „Qi“ standartą, tačiau neturi reikiamo sertifikavimo. Perėjimas prie „Qi2“ naudojimo išspręs šią problemą, o taip pat leis vartotojams turėtų mažiau laidų ar įkroviklių. Tai teoriškai gali suteikti galimybę naudoti „Apple MagSafe“ belaidį įkroviklį net ir su „Android“ išmaniaisiais telefonais.

Skelbiama, jog pirmieji išmanieji telefonai ir įkrovikliai su „Qi2“ sertifikatu turėtų pasirodyti jau šių metų pabaigoje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas