Tai vyksta jau ne tik filmuose: jau pradėti kurti žmonių klonai, startuolis pademonstravo stulbinančius darbo rezultatus

Arnas Balčiūnas

2023-03-07, 08:30

2 komentarai (-ų)

Žmonės robotai paprastai yra tai, ką mes dažniausiai pamatysime tik mokslinės fantastikos filmuose ar išgirsime panašaus žanro istorijose. Tačiau dabartiniame mūsų pasaulyje, kuriame technologijos tobulėja neregėtu tempu, viena įmonė šiandien kelia bangas robotikos srityje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Tai vyksta jau ne tik filmuose: jau pradėti kurti žmonių klonai, startuolis pademonstravo stulbinančius darbo rezultatus

Pažangiausių technologijų startuolis „Clone Robotics“ yra pasiryžęs pakeisti mūsų supratimą apie robotus. 2021 metų lapkritį įkurta įmonė išsikėlė itin ambicingą tikslą - sukurti nebrangius androidus, galinčius atlikti visus įprastus kasdieninio gyvenimo darbus. Įsivaizduokite, jog jūs turite robotą virėją, kambarinę, mokytoją ar terapeutą – tai ateitis, kurią bando sukurti „Clone Robotics“.

Žinoma, šnekos visuomet lieka šnekomis, tačiau šis startuolis jau dabar turi ką parodyti. Vienas įspūdingiausių jų gaminių yra „Clone“ ranka – galinga, biomimetinė antropomorfinė robotinė ranka, galinti atlikti įvairiausias manipuliavimo užduotis. Kaip „Twitter“ platformoje skelbia bendrovės generalinis direktorius Dhanushas Radhakrishnanas, šiuo metu yra siekiama sukurti sintetinius žmones, pradedant nuo 1:1 žmogaus rankos kopijos.

Ši pažangi technologija gali pakeisti mūsų sąveiką su mašinomis ir gali padaryti didžiulę įtaką tokioms pramonės šakoms kaip sveikatos priežiūra ir gamyba. Tačiau kuo „Clone Robotics“ išsiskiria iš kitų šios srities įmonių?

Visų pirma, „Clone Robotics“ skiria didelį dėmesį biomimikrijai – čia naudojami natūralus dizaino sprendimai, kurie sukuria pagrindinį skirtumą, lyginant šį startuolį su kitomis robotikos įmonėmis. Be to, įmonė siekia išlaikyti kiek įmanoma mažesnes išlaidas, kas reiškia, kad jų produktai gali būti prieinami platesnei auditorijai.

Dėl savo pažangiausių technologijų ir ambicingos vizijos akivaizdu, jog „Clone Robotics“ yra technologijų įmonė, kuri gali pakeisti nusistovėjusią robotikos industrijos tvarką ir nustebinti. Jiems toliau kuriant naujus produktus ir plečiant ribas to, kas įmanoma naudojant androidus, bus įdomu pamatyti, ką šis startuolis sukurs netolimoje ateityje.

Verta paminėti ir tai, jog į robotikos sritį savo sprendimus integruoti ketina ir JAV technologijų milžinė. Šios kompanijos vadovai tam panaudoti ketina „ChatGPT“ pokalbių robotą. Net neabejojama, kad tai taip pat gali turėti didelį poveikį visai pramonei.

2 komentarų

Gena

Kokių nesąmonių prirašyta, o koks nesuprantamas vertimas iš kitų kalbų, straipsnių pavadinimai neatitinka turinio....iš kur ir atsiranda tokių nemokšų????

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas