„Tesonet“ investavo į biotechnologijų startuolį „Biotecus“

Pranešimas spaudai

2023-01-09, 16:25

1 komentaras

Akseleratorius „Tesonet” investavo į biotechnologijų įmonę „Biotecus”, kuri orientuojasi į naujausių fito kanabinoidinių produktų iš kanapių gamybą ir siekia tapti industrijos lyderiais.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Tesonet“ investavo į biotechnologijų startuolį „Biotecus“

Praėjusiais metais sudariusios pirmąjį sandorį, įmonės tęsia sėkmingą bendradarbiavimą – „Tesonet” šiuo metu yra didžiausias išorės investuotojas. Biotechnologijų įmonė “Biotecus” taip pat yra gavusi 2mln. Eur. Europos finansavimą galutinio produkto kūrimui.

„Nors ir esame labiau žinomi kaip technologijų akseleratorius, investuojame ir į kitas sritis, kuriose matome reikšmingų produktų kūrimo potencialą. Naudodami savo turimas žinias ir ilgametę patirtį tarptautinėse rinkose bei platų rinkos žaidėjų tinklą, siekiame startuoliams padėti operatyviai kurti vertę, užuot buvus tik finansavimo šaltiniu. Ypatingai džiugu, jog pirmieji susipažinimai su „Biotecus” veikla įvyko radus bendrų sąlyčio taškų mums asmeniškai svarbiose sveikos gyvensenos ir ilgaamžiškumo srityse. Todėl dar prieš mums pradėjus kalbėti apie investiciją, matėme vietas kur galime padėti „Biotecus” komandai suteikdami realios ir apčiuopiamą naudą galinčios atnešti patirties“, – teigė „Tesonet“ bendraįkūrėjas Eimantas Sabaliauskas.

Biotechnologijų srityje – fokusas į realiai teikiamą naudą ir ambicingi planai

2017 metais savo veiklą pradėjusi „Biotecus” jau yra sukaupęs skirtingų produktų ir teikiamų paslaugų krepšelį. Neseniai rinkoje pasirodęs ir daug susidomėjimo sulaukęs prekinis ženklas „Nordic Nutris” CBD aliejus yra skirtas gerinti fizinę ir emocinę žmogaus būklę. Įmonė užsiima ir aktyvių ingredientų tiekimu užsienio rinkoms, taip pat produkcija yra parduodama kitiems gerai žinomiems prekiniams ženklams (ang. Private Label). „Biotecus” šiuo metu turi apie 15 produktų vystymo stadijoje, juos ketina rinkai pristatyti per artimiausius metus.

Įmonės bendraįkūrėjai Darius Kupliauskas ir Jonas Čeponis 2017 metais įmonę įkūrė pradėję gilintis į kanabinoidų teikiamą naudą. Pabandę patys auginti pluoštines kanapes startuolio įkūrėjai suprato, jog kokybiška masė yra kertinis veiksnys efektyvios produkcijos gamybai.

„Nuo pat pradžių kūrėme „Biotecus” siekdami sukurti produktą, kuris tikrai teiktų naudą vartotojams, pagerintų savijautą, leistų gyventį kokybiškesnį gyvenimą. Kūrėme ir kuriame vertikaliai integruotą verslą: nuo pluoštinių kanapių auginimo iki galutinio produkto. Atvirkščiai nei dauguma gamintojų, kurie sertifikatais rūpinasi jau po produkto paleidimo į prekybą, mes pirmuosius veiklos metus skyrėme ISO sertifikavimo procesui, ir tik vėliau pradėjome gamybą, o visai visai neseniai – ir komercializavimą. Džiaugiamės šiuo sprendimu, nes jau dabar matome naudą – į tokias rinkas, kaip Vokietija, patekti be sertifikatų būtų tiesiog neįmanoma, pagreitis su jais kur kas didesnis“, – teigė „Biotecus” bendraįkūrėjas Jonas Čeponis.

Įmonės atstovai neslepia, jog „Biotecus” ambicijos biotechnologijų rinkoje yra didelės. Vienu didžiausių „Biotecus” tikslų 2023 metais taps Vokietijos bei JAV rinkų atvėrimas. Geriausius savo srities R&D profesionalus subūrusi „Biotecus” paraleliai Molėtuose statosi 1000 kv. m. biotechnologijų gamyklą bei laukia patento patvirtinimo Europoje. Tolimesniuose įmonės planuose dar bent 20 skirtingų produktų: nuo kremų iki maisto papildų.

„Tesonet“ akseleratorius keičia investuotojo sampratą

„Biotecus” įkūrėjai neslepia, jog visapusiškas palaikymas ir įsitraukimas iš „Tesonet” akseleratoriaus prasidėjo jau nuo pirmųjų dienų, o įmonės kartu dirba rinkodaros strategijos įgyvendinimo, produkto plėtojimo, pardavimo ir kitose srityse.

„Mums, kaip startuolio įkūrėjams, ypatingai svarbu, jog šioje verslo kelionėje niekuomet nesijautėme esantys vieni. Iškilus iššūkiams neretai pritrūksta papildomos motyvacijos ir užsivedimo, tačiau visa tai netrukdavo atkeliauti tiek iš „Tesonet” įkūrėjų Tomo Okmano ir Eimanto Sabaliausko, tiek ir iš visos akseleratoriaus komandos. Jaučiame, kad durys mums visuomet atvertos – nuo atvejų, kuomet mums pritrūksta ekspertų, iki patarimų teisės, finansų ar marketingo strategijos kūrimo klausimais. Veikiame atskirai, tačiau strateginės sesijos su „Tesonet” ekosistemos vadovais ir jų komandomis padeda greitai pastebėti potencialias problemas, o tuo pačiu ir galimybes“, – teigė „Biotecus” bendraįkūrėjas Darius Kupliauskas.

„Tesonet” akseleratoriaus investicijų portfolio sudaro jau daugiau kaip 30 projektų ir įmonių. Į kai kurias iš jų „Tesonet” yra investavusi, kai kurios – užaugintos pačios „Tesonet” ekosistemos viduje. Startuolių akseleratoriuje gimė ir antrasis Lietuvos vienaragis „Nord security”, dar šių metų pradžioje susijungęs su kita kibernetinio saugumo įmone – „Surfshark”.

1 komentarų

Cha

Kas tas vienaragis ? Koks nors dviragis, nulūžęs viena ragą ? Taip rudenį būna elniams ir briedžiams.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas