„Android“ telefonus gali supurtyti didžiuliai pokyčiai: „Google“ gali tekti konkuruoti su populiariausiu šių dienų įrankiu, sužinokite kas čia vyksta

Tomas Eidukevičius

2024-01-12, 17:10

0 komentarų

JAV technologijų bendrovė „Google“ kasmet išleidžia naują „Android“ operacinės sistemos versiją, kurios laukia kiekvienas, turintis su šia platforma veikiantį išmanųjį telefoną. Daugelis gamintojų jau pateikė savo svarbiausiems įrenginiams šį programinės įrangos naujinį.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Android“ telefonus gali supurtyti didžiuliai pokyčiai: „Google“ gali tekti konkuruoti su populiariausiu šių dienų įrankiu, sužinokite kas čia vyksta

„Google“ nesustoja ir toliau tobulina savo operacinę sistemą. Dideli pasikeitimai gali paliesti ir „Google“ sukurtą virtualų asistentą, kuris jau ir dabar pranoksta daugelį savo konkurentų. Tai ne tik palengvina naudojimąsi išmaniuoju telefonu, bet ir suteikia naudotojams daugiau įvairių privalumų.

„Google“ siekia išplėsti virtualaus asistento galimybes pridėdama generatyvinio dirbtinio intelekto technologiją „Bard“, kalbos modelį, kuris apdoroja tekstą, balsą ir vaizdus. Įdomu ir tai, kad „Google“ nėra vienintelė bendrovė, kurianti dirbtinio intelekto sprendimus „Android“ platformoje.

Remiantis „Android Authority“ informacija, „ChatGPT“ įrankis, žinomas dėl savo išplėstinių kalbos gebėjimų, gali tapti dar viena „Android“ išmaniųjų telefonų naudotojų galimybe. Tai reiškia, jog šis dirbtinio intelekto įrankis veiktų kaip virtualus asistentas, kas nėra pirmas kartas, kuomet „Google“ platformoje įvyksta kažkas panašaus.

Vertėtų prisiminti, jog anksčiau „Microsoft Cortana“ ar „Amazon Alexa“ buvo alternatyva „Google“ sukurtam virtualiam asistentui ir veikė „Android“ išmaniuose telefonuose ar kituose įrenginiuose su šia platforma. Kaip bebūtų, nei vienam iš jų nepavyko išstumti „Google Assistant“ iš lyderio pozicijos. Tačiau „ChatGPT“ gali pakeisti situaciją.

„Android Authority“ ekspertai išanalizavo naujausią „ChatGPT“ programėlės versiją ir joje aptikto balso įvesties palaikymą, kuris turėtų veikti panašiai kaip ir „Google Assistant“. Kaip bebūtų, ši funkcija dar nėra baigta ir ne visiškai tinkama naudoti. Aplikacijos kode taip pat aptikta užuominų apie pastangas paversti „ChatGPT“ numatytuoju asistentu, nurodant nuorodas į "assistant_interaction_service" ir žymą "supportsAssist".

Jeigu „OpenAI“ kompanija, kuri ir sukūrė „ChatGPT“, išties ketina pasiūlyti šį įrankį kaip virtualų asistentą – tai gali būti rimtas pavojaus signalas „Google“. Kaip žinia, JAV technologijų milžinė gerokai atsilieka nuo savo konkurentų dirbtinio intelekto šrityje, o išaugusi „Google“ asistento konkurencija gali dar labiau komplikuoti padėtį.

Kaip bebūtų, kol kas nėra aiškių įrodymų ar oficialių pranešimų apie tai, jog „OpenAI“ siekia pasiūlyti alternatyvų virtualų asistentą „Android“ įrenginių turėtojams. Tačiau jeigu tai įvyktų – būtų įdomu pamatyti kaip tai atrodys ir kokius pranašumus ketinama pasiūlyti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas