Atskleistos visos „Google“ paslaptys: paaiškėjo detali naujųjų flagmanų informacija

Leonardas Sindaravičius

2021-10-13, 08:30 (atnaujinta 2022-12-07, 13:09)

10 komentarai (-ų)
Atskleistos visos „Google“ paslaptys: paaiškėjo detali naujųjų flagmanų informacija

Istorija kartojasi - kaip ir kiekvienais metais, būsimųjų „Google Pixel“ įrenginių detalės pasiekė vartotojų akis gerokai anksčiau, nei šiuos prietaisus galima įsigyti. Šįkart už informacijos atskleidimą galime būti dėkingi žinomai Didžiosios Britanijos elektronikos parduotuvei „Carphone Warehouse“, kuri neseniai paskelbė puslapius, apžvelgiančius visas „Google Pixel 6“ ir „Pixel 6 Pro“ detales. Ir tai nėra spėlionės - šįkart tai patikima informacija, kurią parduotuvei suteikė pati išmaniųjų telefonų gamintoja. Jau matėme gausybę gandų ir spekuliacijų apie tai, kokiomis savybėmis pasižymės šie prietaisai ir, tiesą sakant, kai kurie iš jų pasitvirtino.

Kas naujo laukia „Pixel 6“ serijoje?

Visų pirma, abi išmaniojo telefono versijos turės „Google Tensor“ procesorius bei „Titan M2“ saugumo mikroschemas. Pasak technologijų milžinės, „Tensor“ suteiks net iki 80 proc. geresnį našumą lyginant su praėjusių metų „Pixel 5“. Kitų savybių sąrašas taip pat nenuvilia:

  • Standartinis modelis tarnaus iki 48 val. ir turės adaptyvaus baterijos naudojimo režimą

  • „Corning Gorilla Glass Victus“ ekrano apsauga

  • „IP68“ apsaugos nuo vandens ir dulkių standartas

  • „Pixel 6“ turės 6,4 colių įstrižainės ekraną su kintamu atnaujinimo dažniu ir aukšto ryškumo režimu

  • „Pixel 6 Pro“ turės 6,7 colių įstrižainės 120Hz LTPO ekraną, galintį sumažinti atnaujinimo dažnį iki 10Hz

  • 55 kalbų palaikymas

  • „Pixel Stand“ bevielis įkroviklis bus dvigubai galingesnis - palaikys iki 23W „Pro“ modelyje ir iki 21W standartiniame

  • Saugumo atnaujinimai užtikrinami penkiems metams

Naujos kameros savybės

„Carphone Warehouse“ puslapyje taip pat nurodyta naujų kamerų savybių gausa. Nors kai kurie iš šių dalykų buvo žinomi anksčiau, dabar tai nebėra vien gandų lygyje:

  • „Pixel 6 Pro“ turės 50 MP plataus kampo, 48 MP telebjektyvas ir 12 MP itin plataus kampo objektyvus galinėje dalyje

  • Standartinė versija pasižymės tokiu pat 50 MP plataus kampo objektyvu bei antra itin plataus kampo kamera - deja, pastarosios raiška vis dar nėra nurodoma

  • Naujas sensorius užfiksuos 150 proc. daugiau šviesos, nei „Pixel 5“ galinė kamera

  • „Pixel 6 Pro“ turės 4 kartų optinį bei 20 kartų aukštos raiškos skaitmeninį artinimą

  • Gandais apipinta „Magic Eraser“ funkcija virs realybe - telefonas galės automatiškai iš nuotraukų ištrinti nepageidaujamus objektus bei asmenis

  • „Face Unblur“ funkcija leis paryškinti veidus nuotraukose

  • „Motion Mode“ leis kokybiškai užfiksuoti „beprotiškus riedlenčių triukus ir paplūdimio bangas“

  • „Pixel 6 Pro“ turės net 94 laipsnių kampo priekinę kamerą

10 komentarų

Vytautas

Turėjau G Pixel 2, dabar 5. Geriausias telefonas. Ne kiek nesuleteja. Tik gaila kad G neprekiauja LT. Būkit tik atsargus, jei perkate užsienyje tai garantija tvarkys tik tose šalyse kur yra jų parduotuvės, ty jis nusiunti remontuoti tai atgal siųs tik tos šalies adresu kur remontavo :(

Tadas

Neskleiskit erezijų, prekiavo ir prekiauja Lietuvoje visais modeliais.

Lukas

Sakyčiau brangesni bus už praeitus modelius, ten jie lyg su savo chipset išleist turi tai nžn, plius mikroschemu trūkumas tai ir dėl to kaina vien tik kils. Čia lietuvoj jie kažko nėra populiarus, atrodo pirkti būtu norinčiu. Bet galėtu jie būt populiaru, nes dabar daug kinu produkcijos ir apple kiek pažiūri kur. Pasirodys tai neiškart dar tik išleis kol jį.

qrad

Na buvo nutekėjusi informacija, kad Vokietijoje Pixel 6 kainuos 649€, o Pro modelis 899€. Tai sakyčiau kainos tikrai konkurencingos. Problema, kad Google tiesiogiai prekiauja savo produkcija tik keliose pasaulio valstybėse. Tad reikėtu jiems susitvarkyti su savo tiekimu. Nes dabar pas mus Lietuvoje tik perekūpai užsiveža Pixelius ir kainos būna gerokai užkeltos.

Lankytojas

o tai neitu kazkaip uzsisakyt? aisku siuntimas neaisku. na kainos gal ir normalios pacios nes pro jau toks rimtesnis tai ir brnagiau

Lukas Snarskis

Kaip ir įprasta, bus galima ieškoti variantų per gretutinius pardavėjus, tokiose platformose kaip eBay ar Amazon. Net neabejoju, kad neilgai trukus ir perpardavinėtojai Lietuvoje apsireikš :)

qrad

Įdomu po kiek laiko pasirodys Lietuvoje ir kiek čia tie nauji Pixeliai kainuos.

Lukas Snarskis

Jeigu ir pasirodys, tai tik per perpardavinėtojus. Kol kas nėra jokios informacijos, kad Google ketintų praplėsti prieinamumą, kas reiškia, jog šiemet ir vėl reikės ieškoti aplinkėlių :(

qrad

Na reikia tikėtis, kad Google ateityje susitvarkys su savo tiekimo grandine. Buvo laikai, kai ir Oneplus, Xiaomi telefonus buvo sunku nusipirkti Lietuvoje, o dabar prekiauja ant kiekvieno kampo.

Wissen

Na paklausa kiek žinau yra jiems tikrai nemaža gal su laiku pageres situacija, nes ir šiaip greit išgraibsto modelius. Būtu smagu jei prekiautu ir pixel telefonais, o ne tik kinu brandais. Vienas nusipirko senesni modelį tai patenkintas jo, nes vistiek naujinimu ten nemažai gauna tie google, jau nekalbu kad 6 gautu 5metu palaikyma, kai nusipirkus ten kinu kaip dabar tai sunkiai eina sulaukt updeito ten saugumo ar pataisymo viska per vpn pasidarau, nes kiti regionai greičiau gauna, nei lietuva.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas