Didžiausia pastarųjų metų „Xiaomi“ naujiena – pakeliui į Europą: aiškėja sąrašas „Xiaomi“, „Redmi“ ir „Poco“ įrenginių, kurie netrukus gaus įspūdingą atnaujinimą

Lukas Snarskis

2023-12-31, 09:01 (atnaujinta 2023-12-31, 09:51)

1 komentaras

Pastaruosius mėnesius internete vis dažniau buvo kalbama apie „Xiaomi“ planus pristatyti naują operacinę sistemą. Nors Kinijos milžinė į tokias kalbas nereagavo, tačiau spalio pabaigoje viskas apsivertė aukštyn kojomis, kuomet bendrovės vadovas Lei Junas oficialiai pristatė naująją „HyperOS“ vartotojo sąsają.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Didžiausia pastarųjų metų „Xiaomi“ naujiena – pakeliui į Europą: aiškėja sąrašas „Xiaomi“, „Redmi“ ir „Poco“ įrenginių, kurie netrukus gaus įspūdingą atnaujinimą

Naujoji „HyperOS“ nebus visiškai nauja platforma – ji sukurta „Android Open Source Project“ pagrindu bei sujungta su „Xiaomi“ plėtojama daiktų interneto platforma „Vela“. Nesunku nuspėti, jog ši vartotojo sąsaja netrukus pakeis daugelio pamėgta MIUI.

„Xiaomi“ po truputį atnaujina savo išmaniuosius telefonus, jog jie galėtų veikti su naująja „HyperOS“ vartotojo sąsaja, o ji jau prieinama ir kai kuriems bendrovės įrenginiams Europoje. Tiesa, daugelius atveju jūs turite būti „HyperOS Pilot Tester“ programos dalyviu.

Remiantis „Xiaomiui“ pateikiama informacija, Kinijos technologijų milžinė jau artimiausiu metu pasiūlys šį programinės įrangos atnaujinimą dar dvylikai išmaniųjų telefonų Europoje. Tarp jų patenka ne tik „Xiaomi“, bet ir dukterinių kompanijų „Poco“ bei „Redmi“ išmanieji telefonai.

Išmanieji telefonai, kurie netrukus gaus „HyperOS“ atnaujinimą:

  • Xiaomi 13T: OS1.0.1.0.UMFMIXM (aristotle)
  • Xiaomi 13T Pro: OS1.0.1.0.UMLMIXM (corot)
  • Xiaomi 12T: OS1.0.5.0.ULQMIXM (plato)
  • Xiaomi 13 Pro: OS1.0.1.0.UMBINXM, OS1.0.2.0.UMBEUXM (nuwa)
  • Xiaomi 12 Lite: OS1.0.1.0.ULIMIXM (taoyao)
  • Poco F5: OS1.0.3.0.UMRINXM, OS1.0.2.0.UMRMIXM (marble)
  • Poco F5 Pro: OS1.0.1.0.UMNEUXM (mondrian)
  • Redmi Note 12 5G: OS1.0.2.0.UMQEUXM (sunstone)
  • Poco X5 5G: OS1.0.1.0.UMPMIXM (mıoonstone)
  • Poco X5 Pro 5G: OS1.0.1.0.UMSMIXM (redwood)
  • Redmi Note 12 4G: OS1.0.1.0.UMTINXM (tapas)
  • Xiaomi Pad 6: OS1.0.1.0.UMZEUXM (pipa)

Kaip skelbia „Xiaomiui“, šis išmaniųjų telefonų sąrašas gautas iš oficialių „Xiaomi“ serverių, todėl dėl informacijos patikimumo – klausimų kilti neturėtų. Teigiama, kad šie atnaujinimai vartotojus turėtų pasiekti jau artimiausiu metu. Tiesa, norėdami įsidiegti šį atnaujinimą – jūs turite būti „HyperOS Pilot Tester“ programos dalyvis. Jeigu esate prisijungę prie šios programos, tuomet atnaujinimą rasite specialioje „HyperOS Downloader“ aplikacijoje.

Kaip bebūtų, šis atnaujinimas netrukus turėtų būti prieinamas ir visiems aukščiau minimų įrenginių turėtojams. Norėdami pasitikrinti ar jo sulaukėte – turite nukeliauti į telefone esantį nustatymų langą ir ten susirasti „Apie telefoną“ punktą. Tuomet spauskite „Programinės įrangos naujinimas“. Jeigu vis dėlto atnaujinimo dar nematyti – vadinasi jums teks palaukti dar keletą papildomų dienų.

Priminsime, jog „HyperOS“ kūrimas prasidėjo dar 2014 metais, kai pradėjo kurtis pirmieji daiktų interneto sprendimai. Pirmuosius žingsnius bendrovė žengė 2017 metais, o tada pradėjo kurti naują įrenginių ir taikomųjų programų ekosistemą. Tikslas - ateityje sujungti „dešimtis milijardų prietaisų“, o pirmieji žingsniai jau žengiami ir Europoje.

1 komentarų

Pad 6 savininkas

laukiu kada gaus mano plansetinis tikriausiai bus jau naujais metais sausio menesi ateis, idomu isbandyt funkcijas ir android 14, nes tai bus kaip buve tik vietoj miui rebrand i HyperOS liks tas pats android su xiaomi ekosistema, bet girdejau minimalus pokyciai kas liecia isvaizda

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas