Ekspertai prognozuoja sulenkiamų telefonų populiarumo augimą: jau netrukus tokių įrenginių populiarumas pralenks įprastinius įrenginius

Technologijos niekada nestovi vietoje ir nuolat kinta, tobulėja, o senas pakeičia naujos. Taip yra ir su išmaniaisiais telefonais, kurie per pastaruosius metus žengė didžiulius žingsnius į priekį. Tai lėmė ir sulenkiamų įrenginių atsiradimas, kurie įgauna vis didesnį populiarumą.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Ekspertai prognozuoja sulenkiamų telefonų populiarumo augimą: jau netrukus tokių įrenginių populiarumas pralenks įprastinius įrenginius

Remiantis naujausiais duomenimis, po keleto metų eksperimentų ir vis didėjančio populiarumo – netrukus tokius išmaniuosius telefonus gali naudoti daugelis. IDC ekspertai pateikia prognozę, kurioje skaičiuojama, jog jau 2027 metais tokių įrenginių pardavimai sieks 48,1 mln. vienetų. Teigiama, kad iki to laiko metinis sulenkiamų telefonų augimas turėtų pralenkti įprastinių prietaisų.

IDC teigimu, sulenkiamų išmaniųjų telefonų rinkos dydis iki 2027 metų turėtų pasiekti 3,5 proc., kas yra kone tris kartus daugiau nei buvo 2022 metais, kuomet šis rodiklis siekė 1,2 proc. Skelbiama, jog tokių įrenginių rinkos vertė turėtų išaugti iki 42 mlrd. JAV dolerių, kas yra maždaug 38,57 mlrd. eurų.

Dabartinė sulenkiamų išmaniųjų telefonų rinkos lyderė „Samsung“ 2022 metus pabaigė tikrai ne tai kaip tikėjosi. Paskutinio metų ketvirčio rezultatu tikimasi iki 50 proc. mažesnių „Galaxy Flip“ ir „Galaxy Fold“ serijos įrenginių pardavimų. Negana to, „Samsung“ su mažėjančiais pardavimais gali susidurti ir šiemet. Tačiau bendras vaizdas rinkoje turėtų būti priešingas.

Niekam ne paslaptis, jog „Samsung“ buvo tarp pirmųjų, kurie žengė į sulenkiamų įrenginių rinką, tačiau kiekvienais metais konkurencija vis augo. Šiemet tikimasi dar didesnės konkurencijos, o tai lemia ne tik mažėjantį susidomėjimą Pietų Korėjos milžinės produktais, bet ir pačios rinkos augimą. Remiantis DSCC skaičiavimais, bendras rinkos augimas šiemet gali siekti net 33 proc. Tai reiškia, jog šiemet gali būti parduota daugiau nei 17 mln. sulenkiamų įrenginių.

Šiemet tikimasi gerokai didesnio susidomėjimo naujausiais „Oppo“ ar „Xiaomi“ kuriamais sulenkiamais telefonais, o taip pat turėtume sulaukti ir pirmojo „Google“ flagmano, kuris būtų aprūpintas lankstomu ekranu. Nors iki šiol nėra aišku kada mes išvysime „Pixel Fold“, tačiau neatmetama tikimybė, kad tai gali įvykti jau šiemet, 2023 metais.

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Sigis

Nepiskit proto su savo atlenkiamais telefonais sudu kruva! Nei vienas draugas ar pazystamas nenaudoja sito hlamo, ryskiai uzsakytas straipsnis :D Arba belenka rasot, kad rasyt.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas