Informacija, kurią privalo žinoti kiekvienas „Tele2“ klientas: už kai kurias paslaugas bendrovės klientams reikės mokėti ženkliai mažiau, pateikiama svarbiausia informacija

Pranešimas spaudai

2024-09-03, 07:54

0 komentarų

Didžiausias Lietuvoje mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ mažina tarptinklinio ryšio duomenų paketų kainas. Nuo šiol bendrovės klientai už paslaugas ne ES teritorijoje mokės kur kas mažiau. Pastarųjų metų tendencijos rodo, kad lietuviai vis aktyviau renkasi keliauti tiek į Europos Sąjungos šalis, tiek už jos ribų.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Informacija, kurią privalo žinoti kiekvienas „Tele2“ klientas: už kai kurias paslaugas bendrovės klientams reikės mokėti ženkliai mažiau, pateikiama svarbiausia informacija

„Mūsų klientai kasmet vis daugiau keliauja, o keliaudami sunaudoja daug duomenų. Jau esame įpratę, kad Europos Sąjungoje drąsiai naršome kaip namie, todėl norime klientams ir tolimesnėse kelionėse suteikti daugiau patogumo. Siekiame užtikrinti, kad žmonės galėtų laisvai naudotis paslaugomis už sąžiningą kainą, kad ir kur bebūtų“, – sako Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius Lietuvai ir Baltijos šalims.

„Tele2“ sumažino tarptinklinio ryšio (angl. „roaming“) interneto duomenų paketų kainas daugiau kaip 40-yje ne ES šalių, tarp kurių yra ir pamėgtos lietuvių kelionių kryptys, tokios kaip Egiptas, Šveicarija, Gruzija, Juodkalnija, Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE), Tunisas, Pietryčių Azijos šalys ir daug kitų.

Praėjusių metų „Tele2" duomenys atskleidžia ryškų mobiliojo ryšio duomenų suvartojimo augimą: užsienyje klientai išnaršė net 7,8 mln. GB duomenų, tai yra 37,4 proc. daugiau nei ankstesniais metais. Tai rodo, kad mobiliojo interneto naudojimas kelionėse tampa vis populiaresnis.

Keliaudami ES šalyse klientai naudojasi tuo pat planu ir įkainiais, kurie galioja Lietuvoje, arba, kitaip tariant, naršo kaip namuose (angl. „Roam like At Home“).

Vykstant už ES ribų, mobilusis ryšys veikia su esamo mobiliojo ryšio operatoriaus SIM kortele – naujų SIM kortelių įsigyti nereikia. Tačiau norėdami ne ES šalyse naršyti dar pigiau, klientai gali užsisakyti mobiliojo ryšio duomenų paketą.

Duomenų paketą ne ES šalyje galima užsisakyti SMS žinute numeriu 1383, nurodant pageidaujamą duomenų paketo dydį ir atitinkamą raktažodį. Įprastai klientai pasiekę užsienio valstybę informaciją apie visus duomenų paketus ir pasiūlymą juos užsisakyti gauna SMS žinute.

Prieš keliaujant, patartina pasitikrinti, ar jūsų įrenginyje įjungtas tarptinklinis ryšys. „Android“ telefonuose tai paprastai daroma „Nustatymuose“ pasirinkus „Mobilieji tinklai“ ir įjungus „Tarptinklinį duomenų siuntimą“. „iPhone“ naudotojams reikėtų „Nustatymų“ skiltyje ieškoti „Mobilieji duomenys“ ir įjungti „Duomenų perdavimas išvykus“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas