Naujausi flagmanai turės dar daugiau galios: „Qualcomm“ pristatė naująjį procesorių, kurį naudos daugelis gamintojų

Lukas Snarskis

2022-05-22, 13:20 (atnaujinta 2023-03-05, 10:00)

0 komentarų
Naujausi flagmanai turės dar daugiau galios: „Qualcomm“ pristatė naująjį procesorių, kurį naudos daugelis gamintojų

JAV milžinė „Qualcomm“ prieš keletą dienų pristatė naująjį „Snapdragon 7 Gen 1“ mikroschemų rinkinį, kurį jau netrukus rasime naujausiuose vidutinės klasės išmaniuose telefonuose. Kartu su juo, pademonstruotas ir naujas galiūnas – tai „Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1“ lustas.

„Qualcomm“ atstovų teigimu, naujasis lustas pasiūlys 10 proc. didesnį procesoriaus našumą ir 30 proc. didesnį procesoriaus energijos vartojimo efektyvumą. Didžiausias „Cortex-X2“ branduolys dabar gali pasiekti 3,2 GHz, kas pagaliau atitinka tai, ką 2021 metų pradžioje galėjo pasiūlyti „Snapdragon 870“ lustas. Atnaujinimo sulaukė ir kiti du procesorių klasteriai.

Bendras energijos vartojimo efektyvumas pagerėjo 15 proc. Kalbant praktiškiau, telefonas, kuriame naudojamas tas pats mikroschemų rinkinys, gali transliuoti vaizdo įrašą 1 valanda 30 minučių ilgiau nei telefonas, kuriame naudojamas senesnės kartos procesorius. Balso skambučiai, ar kiti nedidelės apkrovos veiksmai, dabar gali trukti 5 valandas ir 30 minučių ilgiau nei anksčiau.

Kad gautų šiuos patobulinimus, „Qualcomm“ turėjo pakeisti pagrindinę gamyklą. Nors naujasis mikroschemų rinkinys ir naudoja 4 nm architektūrą, tačiau dabar jis atkeliauja iš TSMC, o ne „Samsung“ fabrikų.

Iš susisiekimo pusės, „Snapdragon 8 Gen 1“ turės integruotą „X65“ 5G ryšio modemą, gebantį perduoti informaciją net iki 10 GB/s sparta bei palaiko „Wi-Fi 6“ bei „Wi-Fi 6E“ standartus. Prie viso to prisideda ir naujausia „Bluetooth“ technologija, kurios dėka belaidžiu būdu bus galima perduoti „CD“ kokybės garsą visiškai nepaaukojant kokybės.

Pabaigai, „Qualcomm“ nepamiršo ir saugumo - kompanija dirbo ties „Trust Management Engine“ tobulinimu. Tai technologija, pirmą kartą pristatyta „Snapdragon 888“ ir skirta asmens duomenų saugumui užtikrinti. Ji veikia kaip apsauginis sluoksnis ir sumažina įsilaužimo ar duomenų vagystės riziką net jei būna prasibrauta pro ankstesnius ir silpnesnius apsaugos sluoksnius.

Pranešama, kad pirmieji išmanieji telefonai su naujuoju „Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1“ turėtų pasirodyti trečiojo ketvirčio metu. Flagmanams skirtą procesorių ketina panaudoti tokie gamintojai kaip „Xiaomi“, „Asus“, „Lenovo“, Motorola“, „OnePlus“ ir daugelis kitų, kurie ruošia naujus aukščiausios klasės įrenginius.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas