„Qualcomm“ pristatė procesorių, kurį rasime daugelyje kitų metų flagmanų: naujasis „Snapdragon“ pasiūlys dar daugiau galios ir išskirtines galimybes, kokių nesiūlė niekas kitas

Lukas Snarskis

2023-10-25, 18:20

0 komentarų

Išmaniųjų telefonų rinkoje jau gyvenama artėjančių metų nuotaikomis. Daugelis gamintojų jau kuris laikas ruošia savo naujausius flagmanus, kurie debiutuos dar iki šių metų pabaigos.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Qualcomm“ pristatė procesorių, kurį rasime daugelyje kitų metų flagmanų: naujasis „Snapdragon“ pasiūlys dar daugiau galios ir išskirtines galimybes, kokių nesiūlė niekas kitas

Šiandien, spalio 25 dieną, buvo pristatytas ir pagrindinis daugelio jų komponentas – naujas „Qualcomm“ procesorius. Kaip ir buvo tikėtasi, JAV kompanijos vadovai pademonstravo naująjį „Snapdragon 8 Gen 3“, kuris sukurtas naudojant 4nm architektūrą.

Naujasis mikroschemų rinkinys pasiūlys patobulinimus daugelyje sričių, tačiau didžiausi atnaujinimai – dirbtinio intelekto, žaidimų, garso bei, žinoma, kamerų srityse. „Snapdragon 8 Gen 3“ pasiūlys 30 proc. spartesnį procesoriaus veikimą, kuris dar ir 20 proc. efektyvesnis nei ankstesnės kartos luste.

„Qualcomm“ flagmanas turės 8 branduolius, o pagrindinis jų bus „Cortex-X4“, kurio taktinis dažnis sieks iki 3,3 Ghz. Šį mikroschemų rinkinį taip pat sudarys 5 našumo branduoliai, veikiantys iki 3,2 GHz dažniu, ir 2 efektyvumo branduoliai, veikiantys iki 2,3 GHz dažniu.

Kaip jau minėjome, vienas pagrindinių akcentų naujajame „Qualcomm“ mikroschemų rinkinyje – dirbtinis intelektas. Viskas prasideda nuo AI variklio, kuris palaiko daugiamodalius generatyvinius dirbtinio intelekto modelius ir populiarius didelės kalbos modelius kalbai atpažinti - lustas gali paleisti iki 20 ženklų per sekundę, kad dirbtinio intelekto asistentas galėtų atsakyti akimirksniu. „Qualcomm“ atstovų teigimu, kad „Snapdragon 8 Gen 3“ turi greičiausią pasaulyje stabilią difuziją, kuri gali sugeneruoti vaizdą per sekundės dalį.

Dirbtinis intelektas pagerins ir kameros galimybes. Semantinis segmentavimas gali realiuoju laiku pagerinti vaizdų ryškumą ir detalumą, o naktinio matymo vaizdo kamera gali praskaidrinti tamsią sceną. Negana to, čia rasime ir vaizdo įrašams skirta objektų ištrynimo funkcija, kuri gali pašalinti nepageidaujamus objektus ar žmones.

Dar viena naujovė – „Vlogger's View“ funkcija, kuri gali užfiksuoti ir asmenukių, ir galinės kameros vaizdo įrašus. Nuotraukų išplėtimas gali naudoti generatyvinį dirbtinį intelektą ir išplėsti vaizdą už pradinių užfiksuotų duomenų ribų, be to, žinoma, šiek tiek patobulintas HDR.

Su naujuoju „Qualcomm“ flagmanų lustu veikiantys telefonai galės naudoti ekranus su 240 Hz atsinaujinimo dažniu bei pasiūlyti žaidimus su 240 kadrų per sekundę. Verta paminėti ir tai, jog vaizdo plokštė pasiūlys 25 proc. spartesnį veikimą, o taip pat ir 25 proc. mažesnį energijos sunaudojimą. „Snapdragon 8 Gen 3“ pasiūlys ir 40 proc. geresnį „Ray Tracing“ veikimą.

„Qualcomm“ atstovų teigimu, pirmieji išmanieji telefonai su „Snapdragon 8 Gen 3“ procesoriumi pasirodys jau artimiausiu metu. Tarp gamintojų, kurie bendradarbiauja su šia JAV bendrove rasime „Asus“, „Honor“, „iQOO“, „Meizu“, „Nio“, „Nubia“, OnePlus“, „Oppo“, „Realme“, „Redmi“, „RedMagic“, „Sony“, „Vivo“, „Xiaomi“ ir ZTE.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas