„Samsung“ flagmanai niekam neįdomūs: pardavimai ir toliau blogėja, tačiau tai ne vienintelė problema

„Samsung“ flagmanai niekam neįdomūs: pardavimai ir toliau blogėja, tačiau tai ne vienintelė problema

Pietų Korėjos leidiniai, cituojantys analitinę firmą „Kiwoom Securities“, praneša, kad Korėjos gigantė „Samsung“ yra nusivylusi „Galaxy S21“ serijos įrenginių pardavimais. Anksčiau buvo tikėtasi, kad ši serija bus itin sėkminga, tačiau tai įrenginių pardavimų rezultatai lūkesčių nepateisino.

Per pirmuosius 6 mėnesius nuo įrenginių pristatymo, iš viso buvo parduota kiek daugiau nei 13.5 mln. vienetų įrenginių. Tai yra 20% mažiau nei „Galaxy S20“ serijai pavyko pasiekti per tą patį laikotarpį ir net 47% mažiau nei „S10“ serijos pardavimai.

Čia galite pamatyti „Counterpoint Research“ diagramą, kurioje gana aiškiai pavaizduojami „Galaxy S“ serijos pardavimai kiekvieną mėnesį iki „Galaxy S5“ modelio:

Per pirmąjį pardavimų mėnesį „Galaxy S21“ flagmanai Korėjoje perkopė 590 000 parduotų vienetų ribą. Tai buvo didžiausias skaičius nuo pat „Galaxy S8“ modelio, kuris per pirmąjį mėnesį buvo parduotas kiek daugiau 620 000 vienetų. Pirmąjį mėnesį pasauliniai pardavimai sudarė šiek tiek daugiau nei 1 milijoną vienetų, o 10 milijonų parduotų įrenginių riba buvo pasiekta praėjus maždaug penkiems mėnesiams po „S21“ serijos pristatymo.

Taip pat pranešama, kad šiuo metu Pietų Korėjos bendrovė derasi dėl „Exynos 2200“ – pirmojo mobiliojo mikroschemų rinkinio su AMD RDNA GPU. Tikimąsi, kad šis sprendimas padėtų atkurti susidomėjimą „Galaxy S“ serijos flagmanais. Kaip pranešama, šis grafinis procesorius bus 30% greitesnis už dabartinį Mali GPU „Exynos 2100“ ir turėtų būti pranašesnis už „Adreno“, kuris numatomas kartu su „Snapdragon 898“. Žinoma, ar šie atnaujinimai padės atkurti vartotojų susidomėjimą „Galaxy S“ serijos įrenginiais – klausimas, skirtas jau tik kitiems metams.

Šiais metais, be „Galaxy Note“ kurio tikrai nesulauksime šių metų antroje pusėje, „Samsung“ bendrovė pasikliaus naujais sulankstomais nešiojamais aukščiausios klasės įrenginiais. Visgi, „Samsung“ ir šioje vietoje kiek vargsta..

Per šių metų antrąjį ketvirtį bendrovė iš viso pardavė kiek daugiau nei 58 milijonus išmaniųjų telefonų, palyginti su 54 milijonais vienetų per tą patį ketvirtį pernai. Bet jeigu žinome, jog „Galaxy S21“ pardavimai yra pakritę, tai reiškia tik vieną dalyką, kad yra gana pastebimas pigesnių ir vidutinės klasės įrenginių pardavimų augimas per paskutinius 3 mėnesius.

Dar vienas „Samsung“ rūpestis yra tai, kad Kinijos „Xiaomi“ sparčiai vejasi. Šis gamintojas jau sugebėjo aplenkti „Apple“ ir tapo antruoju didžiausiu išmaniųjų telefonų gamintoju per antrąjį ketvirtį, per paskutinius 3 mėnesius pardavęs kiek daugiau 53 mln. vienetus įrenginių.

5 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Komradas

Ieškau žmonai telefono, ne prabangiaisio bet ir ne prasto. Žiūriu Samsung S20 (ne FE), S21, iPhone 11 ir 12.. Antra diena einu per parduotuves, čiupinėju telefonus. Samsungai, S20 fainas, kompaktiškas.. bet nu common.. už tokią kainą juntamas plastikas (turiu xiaomi note 10lite, stiklas gale, na nepalyginamai geriau jaučiasi o kaina 2-3kart mažesnė...), jei ne Ultra, tai kameros so so, per gsm arena matosi kaip užšarpintos... iPhone 12, 11 (ne pro, o paprastus variantus, tiesa iPhone 11 atkrito iškart kai tik atrakinau ir pamačiau kokio storumo kraštai(bezels).. it 2012m telefonas, ekranas nesusipratimas ir čia skaitosi apple... Kelis kart priėjau žiūrėti ar nepasirodė.. kaip jiem negėda net tokį išleisti.. nuo krašto iki kol prasideda ekranas turbūt apie 4mm.. na absurdas)..12kti iphone gana nice, turbūt fiziškai vienas geriausių dizianų pastaruoju metu telefonų departmente bet vėlgi už tokią kainą atsilieka elementariuose dalykuose kaip ekranas, kameros paanalizavus per gsm arena palyginimus irgi įspūdžio nepalieka (nesakau, kad blogos, bet už kainą ir atitinkamą jų marketingą tai ir tikiesi kažko tikrai stebuklingo, tuo tarpu įmeti palyginimui su perpus pigesniu xiaomi ar kt ir žiūri, kad skirtumas ne toks ir didelis)... taip, žinau, kad ne pikselių analizėje gal ir esmė, o bendrame vaizde. Redmi note 6 pro kameros požiūriu man jau buvo labai geras telefonas (jau lumia 830 geras buvo). Realiai nuotrauka priklauso ne nuo kameros, o nuo fotografuotojo. Tik 90-150eur telefoniukai jau nebefotkina o užfiksuoja faktą. Kiti tinkamose rankose susitvarko su dauguma užduočių. Naktinį fotografavimą ir vidutiniokai išspaudžia.
Atrodo, kad didžiausia revoliucija kainų sprogime, tuo tarpu nei 3.5mm jungties , nei pakrovėjų ir net stiklinio/metalinio korpuso nebegali pasiūlyti, nei SD paļaikymo. iPhone atskira kalba su savo valdymo ypatumais ir bendrai su savo ekosistema. Kai nesigilini tai atrodo wow, pure perfection, visi 100metų atgal. Bet kai pasigilini, atrodo 'wtf', kaiiip?..
Xiaomi mano favoritas buvo pastaraisiais metais, bet šiemet nelabainyra iš ko rinktis. Kažkokia stagnacija. Šiek tiek kamerų departmente strigo ir dizainas biškuti pro šalį. O be to nors ir norisi pagirti už nuolatinius atnaujinimus ir dėmesiu detalėms savo softe, bet labai jau daug bugų įrauna su tais atnaujinimais. Bet man pati ka daug visokių smulkmenų, kurių jie sugeba pridėti. .. gal ir nukopijavę, bet .. kad bent apple pusę tiek nukopijuotų, tai jų kaina taptų bent kiek pagrįsta.
Rašyti niekas nemokė, pats išmokau, nepykstam.

leox

Nors pats esu Samsung fanas, bet kainos tikrai neadekvačios ir jeigu jos nesikeis, tai Xiaomi, kurie man šiaip irgi patinka, aplenks gana greitai ir tikrai nėra čia kuo stebėtis, viskas labai normalu ir teisinga.

And1

Plastikinė nugarėlė, išimti priedai, exinos procesorius, fhd rezoliucija. Tikrai nevertas savo kainos !

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas