„Samsung“ flagmanų pirkėjams tai turėtų labai patikti: naujasis „Exynos“ lustas kai kuriomis savybėmis gali pralenkti „Qualcomm“ šedevrus

Tomas Eidukevičius

2024-05-23, 19:55

0 komentarų

„Samsung“ pastaruosius metus turėjo nemažai problemų, kurios susijusios su bendrovės kuriamais „Exynos“ mikroschemų rinkiniais ir jų energijos vartojimo efektyvumu ir našumu. Kaip bebūtų, naujausi lustai žengė didelį žingsnį į priekį, o dar geresnės naujienos laukia 2025 metais.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Samsung“ flagmanų pirkėjams tai turėtų labai patikti: naujasis „Exynos“ lustas kai kuriomis savybėmis gali pralenkti „Qualcomm“ šedevrus

Naujausiuose pranešimuose nurodoma, jog 2025 metų „Exynos“ lustai jau gali aplenkti net ir geriausius „Qualcomm“ produktus. Jau dabar kalbama, kad „Exynos 2500“ mikroschemų rinkinys gali lenkti „Snapdragon 8 Gen 4“ tiek energijos vartojimo efektyvumu, tiek ir savo našumu.

Istoriškai „Qualcomm“ lustai turėjo pranašumą našumo atžvilgiu, o „Exynos“ procesoriai daugiausia dėmesio skyrė energijos vartojimo efektyvumui. Panašu, kad ši tendencija išliks ir su būsimais SoC, jei tikėsime naujais gandais.

Nors kol kas nėra skaičių ar lyginamųjų testų, kurie patvirtintų šį teiginį, apie „Exynos 2500“ branduolio konfigūraciją taip pat žinome labai nedaug. Tai bus labai svarbu nustatant lusto našumą ir efektyvumą.

Viena patvirtinta „Exynos 2500“ ypatybė yra ta, kad jame bus „ARM Cortex-X5“ branduoliai. Kalbama, kad „ARM Cortex-X5“ yra galingiausias išmaniųjų telefonų procesorius, kuris, kaip teigiama, bus našesnis už „Oryon“ procesoriaus branduolius, kurių tikimasi „Snapdragon 8 Gen 4“.

Atkreipkite dėmesį, kad daugelis šių detalių pagrįstos nutekėjusiais duomenimis ir pramonės pranešimais. Nors jos atskleidžia detalių apie galimas SoC funkcijas ir našumą, neturėtumėte jų laikyti galutinėmis.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas