Su „Xiaomi“ geriau nejuokauti: apžvalgininkui skirta įspūdingo dydžio bauda

Lukas Snarskis

2021-06-25, 09:00

0 komentarų
Su „Xiaomi“ geriau nejuokauti: apžvalgininkui skirta įspūdingo dydžio bauda

Technologijų rinkoje yra ganėtinai įprasta, jog žiniasklaida ar asmenys, kurie kuria turinį apie įvairius naujus produktus, gali juos išbandyti kiek anksčiau nei įvyksta jų pristatymas. Tokia praktika taikoma ganėtinai ilgą laikotarpį, o tokius asmenis ir kompanijas sieja konfidencialūs susitarimai, kurių pažeidimai gali labai brangiai kainuoti.

Kinijos milžinė „Xiaomi“ praėjusiais metais pristatė „Mi 10 Extreme Commemorative Edition“ flagmaną, kuris viešoje erdvėje pasirodė anksčiau nei turėjo. Technologijų apžvalgininkas Gu Xuyangas, kuris valdo „Beautiful Technology“ portalą Kinijoje, turės neblogai paploninti savo piniginę, nes būtent jis pažeidė susitarimą su „Xiaomi“.

Atitinkamos institucijos Kinijoje nustatė, jog G.Xyuangas pažeidė konfidencialumo susitarimą su „Xiaomi“, o tai buvo padaryta įrašant vaizdo įrašą apie minimą bendrovės flagmaną ir vėliau neužtikrinant, kad jis neatsidurtų internete. Teigiama, kad toks „Beautiful Technology“ įkūrėjo elgesys sutrikdė „Xiaomi“ produktų pristatymo grafiką, o tuo pačiu bendrovė patyrė nuostolius.

Teismo sprendimas buvo negailestingas ir dabar apžvalgininkas turės sumokėti 1 mln. Kinijos juanių (beveik 130 tūkst. eurų) siekiančią baudą bei padengti beveik 100 tūkst. juanių (apie 13 tūkst. eurų) siekiančias teismo išlaidas. Negana to, G.Xyuangas privalo išplatinti viešą atsiprašymą, kurio formatas turi būti suderintas abiejų pusių. Ir lyg to būtų maža, jeigu tinklaraštininkui nepavyktų padengti visos baudos – už kiekvieną pavėluotą dieną bus skaičiuojamos palūkanos.

Panašu, kad viena iš teismo nuosprendžio dalių jau yra įvykdyta ir G.Xyuangas jau atsipašė „Xiaomi“ ir visų šios kompanijos produkcijos naudotojų. Jo atsiprašymas buvo patalpintas socialiniame tinkle „Weibo“, kur rašoma, jog „jis pripažįsta teismo sprendimą ir yra pasirengęs prisiimti visą atsakomybę dėl to“.

O kaip tokia situaciją vertinate Jūs? Ar nemanote, jog kinui skirta pernelyg didelė bauda? Palikite savo nuomonę komentaruose.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas