Turite „iPhone X”? Jis kišenėje gali sprogti ir jus sužaloti

Dainius Martinkus

2021-03-04, 09:40 (atnaujinta 2021-04-27, 00:45)

0 komentarų
Turite „iPhone X”? Jis kišenėje gali sprogti ir jus sužaloti

Išmaniųjų telefonų sprogimai gana jautri tema. Turbūt visi dar prisimename garsųjį „Samsung Galaxy Note 7“ fiasko, kai telefonas užsidegdavo ar sprogdavo, o to pasekmės dažnu atveju būna labai skaudžios tiek materialiai dėl sunaikinto turto, tiek iš sveikatos pusės dėl patirtų kūno sužalojimų. Ši problema liečia praktiškai visus iki vieno gamintojus, o neseniai paaiškėjo, kad tam imuniteto neturi ir iki šiol tokiuose skandaluose garsiai neskambėjusi „Apple”

Australijoje Melburno mieste vienam vyriškiui, vardu Robert De Rose, „iPhone X“ telefonas tiesiog sprogo kelnių kišenėje. Ne, įrenginys nebuvo senas ar sudėvėtas - keisčiausia tai, kad jis buvo naudotas vos vienerius metus. Nelaimingo atsikimo metu vyras ramiai sėdėjo prie stalo, kai skaida išgirdo šnypštimą ir pajuto skausmą kojoje.

Kaip pasakoja nukentėjusysis, jis staiga pašoko ir supratęs, kad dėl sukelto skausmo kaltas jo išmanusis telefonas, išmetė „iPhone X“ iš kelnių kišenės. Prietaisas tuo metu buvo apsipylęs dūmais. Vyro patirti sužalojimai gana rimti - jis patyrė antro laipsnio nudegimą.

Dėl šio įvyko vyriškis kelis kartus kreipėsi į „Apple“, bet iš kompanijos nesulaukė jokio atsakymo. Dėl šios priežasties Robert De Rose nusprendė kreiptis į teisininkus „Carbone Lawyers“ ir paduoti „Apple“ į teismą. Pastaroji teisininkų firma jau atstovauja panašaus incidento aukais, kai „Apple Watch“ tiesiog sprogo ant riešo. Pastarojo įvykio metu žmogui buvo sužalota ranka.

Po kreipimosi į teismą buvo sulaukta komentaro iš „Apple“. Bendrovė teigia kad jiems svarbus klientų saugumas ir sveikata. Ji apie abu šiuos atvejus žino ir šiuo metu vykdo tyrimą.

Telefonų sukelti sprogimai ir jų sukelti kūno sužalojimai yra gana retas atvejis, bet įvykus nelaimei pasekmės visada būna skaudžios. Taip yra todėl, kad ličio jonų akumuliatoriai yra pavojingi, nes savyje baterijos turi sukaupusios daug energijos. Ličiui sureagavus su oru, įvykta sprogimas, po kurio užsidega baterija ir aplinkiniai objektai, o šį degantį įrenginį užgesinti - labai sunku.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas