„Xiaomi“ skirs ypatingą dėmesį vartotojų apsaugai: nauja funkcija leis mėgautis išskirtiniu saugumu

Lukas Snarskis

2021-09-05, 10:35 (atnaujinta 2021-09-08, 15:02)

0 komentarų
„Xiaomi“ skirs ypatingą dėmesį vartotojų apsaugai: nauja funkcija leis mėgautis išskirtiniu saugumu

Kinijos gamintojas „Xiaomi“, pastaruoju metu, itin aktyviai tobulina MIUI vartotojo sąsają, kuri naudojama beveik visuose kompanijos sukurtuose telefonuose. Šiais metais Kinijos technologijų milžinas išleido du naujus, tačiau nedidelius atnaujinimus, pavadinimais „MIUI 12.5“ ir „MIUI 12.5 Enhanced Edition“.

Neseniai pasirodė pranešimai, kad gamintojas ruošia ir daugiau atnaujinimų bei patobulinimų. Internete pasklido informacija ir apie naująją „MIUI Pure Mode“ savybę, kuri turėtų padėti apsaugoti „Xiaomi“ telefonų savininkus nuo kenksmingų programėlių.

Kinijos kompanijos atstovų teigimu, dėl atviro „Android“ operacinės sistemos kodo, vartotojai gali lengvai tapti kibernetinės atakos aukomis, pasitelkiant kenkėjiškas aplikacijas. Išmaniųjų telefonų gamintojas paaiškino, kad daugiau nei 40 proc. programų, kurias įdiegė „Xiaomi“ telefonų naudotojai niekada nebuvo išlaikiusios saugumo reikalavimų. Negana to, bent 10 proc. visų aplikacijų buvo pripažintos turinčios potencialią saugumo riziką.

Telefonas Xiaomi Redmi Note 9 64GB

Žiūrėti kainą

Norint tai išspręsti, „Xiaomi“ nusprendė pristatyti naująją „MIUI Pure Mode“ funkciją. Kai ši funkcija yra aktyvi, vartotojai neturi galimybės įdiegti aplikacijų iš trečiųjų šaltinių. Be to, šis funkcionalumas blokuoja bet kokį diegimą be aiškaus vartotojų sutikimo.

Skirtingai nuo „Apple“, „Xiaomi“ savo įrenginiuose leidžia vartotojams išjungti šią funkciją. Tai reiškia, kad šios Kinijos milžinės produktų savininkai patys galės nuspręsti ar nori naudotis šia galimybe ar ne, ko negali padaryti „iPhone“ įrenginių turėtojai. Kol kas nežinoma, kada „MIUI Pure Mode“ bus ištestuota bei pasiūlyta plačiajai vartotojų auditorijai. Deja, taip pat nėra informacijos apie šios funkcijos prieinamumą tarptautinėse rinkose.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas