„Xiaomi“ vadovas išlieka skeptiškas: kompanija privalo susitelkti ties Kinijos rinka

Lukas Snarskis

2020-09-30, 17:00 (atnaujinta 2021-04-27, 00:40)

0 komentarų
„Xiaomi“ vadovas išlieka skeptiškas: kompanija privalo susitelkti ties Kinijos rinka

Kinijos kompanijos „Xiaomi“ augantis populiarumas Europoje ar kituose regionuose – menka naujiena. Pastaruoju metu gamintojas tiek daug dėmesio skyrė plėtrai įvairiuose regionuose, jog atrodo, visai pamiršo vietinę rinką. „Xiaomi“ vadovo Lei Juno teigimu, jo kompanija jaučia didelę atsakomybę populiarinant kinišką produkciją, tačiau nenori pamiršti ir Kinijos gyventojų.

Kaip teigia „Xiaomi“ kompanijos įkūrėjas, jo įmonė turi skirti daugiau dėmesio vietinei rinkai. Nepaisant nuolat gerėjančių rezultatų, o taip pat ir sėkmingų pardavimų Indonezijoje bei Indijoje, L.Junas išlieka pakankamai skeptiškas. Jo įsitikinimu, „Xiaomi“ turėtų stiprinti savo pozicijas ir Kinijoje. Ir nors pastarasis nemini „Huawei“, tačiau tokie tikslai nesunkiai gali būti susieti ir su prastėjančia pastarosios kompanijos situacija.

Niekam ne paslaptis, jog išmanųjį telefoną sudaro šimtai įvairiausių komponentų. „Xiaomi“ yra vienas iš gamintojų, kuris stengiasi naudoti kuo daugiau vidinių komponentų iš vietinės rinkos, o tai leidžia užsitikrinti ne tik greitą jų tiekimą, tačiau ir stipriną Kinijos elektronikos industriją. Tuo pačiu, tai puiki galimybė ne tik tobulinti šios šalies teritorijoje pagaminamą produkciją, tačiau ir užkirsti kelią tokioms problemoms, kokias dabar priversta išgyventi „Huawei“ vadovybė.

Sunku būtų suabejoti, jog „Huawei“ ir JAV konfliktas, kuris iš esmės apriboja šio gamintojo galimybes ne tik kurti naujus produktus, tačiau ir juos realizuoti, gali paskatinti ir daugiau Kinijos kompanijų naudoti resursus, kurie yra sukuriami būtent šalies viduje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas