„Sony“ pristatė naują „Mini LED“ technologiją: pasiūlys dar ryškesnį vaizdą, o debiutas – jau visai netrukus

Arnas Balčiūnas

2024-01-09, 09:01 (atnaujinta 2024-01-09, 09:45)

0 komentarų

Japonijos bendrovė „Sony“ kuria įvairiausius produktus. Daugelis mūsų puikiai žino, o galbūt ir naudojasi, kompanijos sukurtomis ausinėmis, kameromis ar garso įranga namams. Žinoma, šis gamintojas kuria ir televizorius, o neseniai pristatė ir naują technologiją, kuri turėtų debiutuoti jau netrukus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Sony“ pristatė naują „Mini LED“ technologiją: pasiūlys dar ryškesnį vaizdą, o debiutas – jau visai netrukus

Japonijos technologijų milžinė „Sony“ ruošiasi šių metų aukščiausios klasės išmaniųjų televizorių pristatymui. Kompanijos vadovai pateikė išsamią informaciją apie naująją „Mini LED“ technologiją, kuri ir turėtų būti naudojama tokiuose bendrovės įrenginiuose.

Naujausiuose „Sony“ televizorių modeliuose ketinama naudoti naują 22 bitų „Mini LED“ panelę, 10 bitų srovės ir 12 bitų impulsų pločio moduliacijos (PWM), kuri, kaip teigiama, yra mažiausia pasaulyje, todėl padidėja galimas apšvietimo zonų skaičius. Gamintojas dar neatskleidė, kiek šviesos pritemdymo zonų turės bet kuris naujas televizorius, kuriame naudojama ši technologija.

Bendrovės atstovai patvirtino, kad šis skaičius viršys „Sony ZD9“ arba „Sony Z9D“ televizorių modeliuose matomą skaičių. Palyginimui, 65 colių įstrižainės senesnės kartos televizoriaus modelis turi 646 zonas. Kitame palyginime, šį kartą su 2023 metais išleistu „Sony X95L Mini LED LCD“ televizoriumi, „Sony“ nurodė, kad naujasis modelis bus maždaug 1,5 karto ryškesnis.

Dar vienas naujausios panelės patobulinimas - mažesnis energijos suvartojimas. Lyginant su X95L modeliu, jis sumažėjo 10-15 proc. naudojant standartinius nustatymus arba 30 proc. naudojant „Eco“ režimą.

Verta paminėti, kad „Sony“ greičiausiai neatskleis naujausių savo televizorių jau prasidėjusioje CES 2024 parodoje, kuri kasmet vyksta Las Vegase. Kol kas išlieka neaišku kokie konkretūs modeliai turėtų būti pristatyti su naująja „Mini LED“ technologija bei kiek jie galėtų kainuotų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas