EA pasirinko rizikingą sprendimą: bandys išspręsti „Battlefield 2042“ problemas

Rokas Gaidys

2021-06-28, 10:40

0 komentarų
EA pasirinko rizikingą sprendimą: bandys išspręsti „Battlefield 2042“ problemas

Likus kelioms dienoms iki šių metų „E3“ renginio „Electronic Arts“ oficialiai pristatė naujausią savo šaudyklę „Battlefield 2042“. Tikriausiai daugelis žino, kad šių metų „Battlefield“ versija bus sutelkta tik į internetinį rėžimą, o tai reiškia, kad priešingai nei keliuose jos pirmtakuose, istorijos paprasčiausiai nebus. Tai tikriausiai taps visų laikų ambicingiausiu „Electronic Arts“ projektu vien dėl to, kad viename žemėlapyje galės būti iki 128 žaidėjų vienu metu. Kad ir kaip įspūdingai tai skambėtų, tačiau nuolatos surinkti tiek vartotojų gali tapti tikru galvos skausmu, tačiau „EA“ atrado sprendimą kaip tai palengvinti.

Tais atvejais, kai „BF 2042“ trūks žaidėjų „EA Dice“ nusprendė pridėti į žemėlapi kompiuterio arba „AI“ valdomus „bot‘us“. Šią žinią patvirtino patys „Electronic Arts“ atstovai viename iš savo interviu „The Verge“ naujienų portalui, o tai reiškia, kad žemėlapyje vienu metu galės būti net 64 kompiuterio valdomi oponentai. Teoriškai, visa priešininkų komanda gali būti sudaryta net ne iš pačių žaidėjų, o tai reiškia, kad „EA“ turės vienu ar kitu būdų išspręsti šią problemą arba paprasčiausiai užkirsti jai kelią.

Žinoma, kad šiuo metu nėra žinoma kokį sprendimą priims „Dice“, bet panašu, kad kiekvienam mačui pradėti reikės 64 žaidėjų, o po to bus bandoma pasiekti 128-is. Arba mačas prasidės tik tada kai bus surinktas reikalingas kiekis ir tik tada kam nors išėjus į jo vietą bus pridedamas kompiuterio valdomas komandos narys. Panašia praktika šiuo metu veikia net keletas „battleroyale“ žanro vaizdo žaidimų.

Savaime suprantama, kad dauguma „Battlefield 2042“ žaidėjų nenorės žaisti prieš kompiuterį. Tiesa, „bot‘as“ yra šiek tiek geriau nei „-1“ komandos narys, tačiau tai nereiškia, kad jų gali būti bet kiek. Bus įdomu pamatyti kaip „DICE“ ir „Electronic Arts“ sugebės tai balansuoti. Aišku, kad dabar į visa tai galima žiūrėti skeptiškai, bet kaip atrodys galutinė „BF 2042“ versija pamatysime tik rudenį.

„Battlefield 2042“ prekyboje pasirodo jau spalio 22-ą dieną ir bus prieinamas asmeninių kompiuterių, „Xbox Series/One“ bei „PlayStation 4/5“ savininkams.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas