„Fortnite“ žaidimo kūrėjams – Europos Sąjungos smūgis: nustatyti pažeidimai už kuriuos skirta didžiulė bauda

Technews.lt

2024-05-16, 07:55

0 komentarų

Žaidimų studija „Epic Games“ jau ne kartą buvo susidūrusi su įvairiais saugumo pažeidimais. Dar visai neseniai internetinėje erdvėje buvo pasirodę „Fortnite“ žaidėjų paskyrų duomenys. Tuomet piktavaliai pavogė milijonų vartotojų paskyrų informaciją, kuri buvo pardavinėjama internete.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Fortnite“ žaidimo kūrėjams – Europos Sąjungos smūgis: nustatyti pažeidimai už kuriuos skirta didžiulė bauda

„Epic Games“, kuriančiai žaidimą „Fortnite“, skirta didelė 1,1 mln. eurų bauda už tai, kad ji pažeidė ES vartotojų apsaugos įstatymus ir spaudė jaunuolius pirkti žaidimo metu. Tokį sprendimą priėmė Nyderlandų vartotojų ir rinkų institucija (ACM), atlikusi bendrovės veiklos tyrimą.

ACM nustatė, kad „Epic Games“ nepateikė aiškios informacijos apie žaidimų pirkinių pobūdį, ypač vaikams. Dėl šio skaidrumo trūkumo daugelis jaunų žaidėjų įsigijo nenumatytų pirkinių, o tai buvo akivaizdus ES vartotojų apsaugos įstatymų pažeidimas.

Institucija taip pat pažymėjo, kad „Epic Games“ praktika buvo skirta skatinti vaikus dažnai pirkti, o tai dar labiau pagilina problemą. Nyderlandų ACM teigia, kad tai buvo „tamsūs modeliai“, kurie ES yra draudžiami. Tiksliau, tai buvo frazės „Įsigyk dabar“ arba „Pirk dabar“, kurios pastūmėjo jaunuolius priimti sprendimus. Viena bauda skirta už neteisėtą agresyvią komercinę praktiką, sukėlusią baimę prarasti (FOMO), ir jos dydis – 562 500 eurų.

Kita 562 500 eurų bauda skirta už atgalinio skaičiavimo laikmačius, kurie buvo naudojami daiktų parduotuvėje ir kuriuos buvo galima įsigyti net ir laikmačiui pasiekus nulį. Iš viso tai sudaro 1,125 mln. eurų.

Reaguodama į baudą, „Epic Games“ paskelbė ketinanti apskųsti sprendimą. Ši bauda yra svarbus priminimas žaidimų kūrėjams apie skaidrumo ir vartotojų apsaugos svarbą žaidimų pramonėje. Kadangi internetinių žaidimų populiarumas ir toliau auga, bendrovės turi teikti pirmenybę jaunųjų žaidėjų gerovei ir finansiniam saugumui.

ACM sprendimu siunčiama aiški žinia, kad tokia praktika nebus toleruojama ir kad bendrovės turi prisiimti atsakomybę už savo veiksmus. Bauda yra didelė, todėl bus įdomu sužinoti, kaip „Epic Games“ reaguos į šį sprendimą. „Epic Games“ pažymėjo, kad „ACM sprendime pateiktose išvadose yra reikšmingų faktinių klaidų apie tai, kaip veikia „Fortnite“ ir daiktų parduotuvė.

ACM įpareigoja atlikti pakeitimus, dėl kurių žaidėjai patirtų prastą patirtį. Mes apskųsime šį sprendimą. Kol bus nagrinėjama mūsų apeliacija, nuo 2024 m. gegužės 24 d. Nyderlandų žaidėjai, kurie yra jaunesni nei 18 metų, negalės matyti ar pirkti daiktų, kurie parduotuvėje yra trumpiau nei 48 valandas.“

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas