„EarFun Free Pro“ belaidžių ausinių apžvalga: geriausiai skambantys 50 eurų pasaulyje

Belaidžių ausinukų bumas prasidėjo prieš maždaug ketverius metus. Po to kai „Apple“ pristatė „AirPods“, rinkoje prasidėjo perversmas, o per pastaruoju metu ne tik smarkiai išaugo paklausa, tačiau ir pasiūla pasidarė beprotiškai didelė. Šiandien internete galima rasti šimtus, jeigu ne tūkstančius, įvairiausių ausinukų, kurių kainos prasideda nuo kelių eurų, o baigiasi ties kelių šimtų ar didesne riba.

Prieš maždaug mėnesį gavau laišką iš niekada negirdėtos kompanijos „EarFun“, kuri pasiūlė išbandyti jų naujausią produktą. Dažnai esu linkęs į nežinomus Kinijos gamintojus žiūrėti skeptiškai, tačiau „EarFun Free Pro“ pasirodė ganėtinai įdomus variantas ir netgi ne toks pigus kaip daugelis kitų variantų rinkoje. Šių ausinukų kaina siekia maždaug 50 eurų, o juos įsigyti galima paspaudus čia arba tiesiai iš gamintojo, spustelėjus šią nuorodą.

Daugelis Jūsų tikrai yra girdėję apie tokius pigius produktus kaip „Redmi AirDots“ ar daugybę panašių, bet „EarFun“ yra kelis kartus brangesnis variantas. Tačiau ar jis tikrai geresnis? Pabandykime išsiaiškinti. Tiesa, norėtumėme paprašyti nepamiršti prenumeruoti mūsų „Youtube“ kanalo. Kuo daugiau Jūsų - tuo didesnės galimybės kurti daugiau panašaus turinio.

Dizainas

Perkant belaidžius ausinukus, kurių funkcionalumas, bent jau ant popieriaus, atrodo įspūdingai, didelių lūkesčių dažniausiai nebūna. Tačiau „EarFun“ sugebėjo nustebinti dar nė neįsijungus šių „Free Pro“ ausinukų. Visų pirma, produktas atkeliauja ganėtinai paprastoje dėžutėje, tačiau ją atvėrus prasideda smagumas. Čia rasime keturių skirtingų dydžių ausų kištukus, dar dvi papildomas poras gumelių, kurios apjuosia pačius ausinukus ir, žinoma, įkrovimo laidą. Būsiu visiškai atviras su Jumis - tiek daug papildomų komponentų nesu matęs. Na, bet tai tikrai nėra vienintelis teigiamas dalykas, kurį gali pasiūlyti „EarFun“.

„EarFun Free Pro“ yra labai nedideli, tačiau itin patogūs. Lyginant su pastaruosius metus mano naudotomis „Jabra” visiškai belaidėmis ausinėmis, įsidėjus į ausis naująjį „EarFun“ šedevrą gali pasirodyti, jog ausyse nieko nėra - labai patogu! Tiesa, nesu tikras kodėl, tačiau vienas iš ausinukų turi aukštyn kojomis užklijuotą gamintojo logotipą. Tą patį galima pastebėti ir ant produkto dėžutės. Nors tikriausiai tai nebus kažkokia klaida, bet suprasti, kodėl taip padaryta – sunku. Kaip ten bebūtų, tai naudojimosi ypatumų niekaip nekeičia.

Grįžkime prie įkrovimo dėžutės. Pastaroji – stačiakampio formos, o jos dizainas pakankamai šabloniškas ir pernelyg neišsiskiriantis. Viršutinė dalis papuošta gamintojo logotipu, nugarėlėje – USB-C įkrovimo lizdas, kas atrodo kaip dar vienas privalumas, kadangi daugelis kitų tokio tipo ausinukų vis dar gaminami su senos kartos Micro-USB. Dėkliuko priekinėje dalyje – LED indikatorius, na, o viduje – patys ausinukai.

Apibendrindamas „EarFun Free Pro“ pakuotės, dizaino ir patogumo niuansus, galėčiau pasakyti, jog gamintojas gerokai viršijo mano lūkesčius ir dar nė nepradėjus klausytis muzikos sudarė labai teigiamą įspūdį. Tik ar pavyks jį išlaikyti?

Veikimas

„EarFun Free Pro“, kaip ir daugelį kitų tokio tipo ausinukų, susieti su išmaniuoju telefonu yra itin paprasta. Jame jungiame „Bluetooth“ ryšį, praveriame ausinių įkrovimo dėžutę ir susiejame jas su telefonu. Viskas paprasta ir lengva, o puikią tarpusavio ryšio kokybę mums garantuoja „Bluetooth 5.2“. Tikrai taip, „EarFun“ savo naująjį produktą aprūpino naujausia šios belaidžio ryšio technologijos versija.

Viskas veikia tiesiog puikiai. Per daugiau nei dvi savaites nepastebėjau jokių problemų, kurios būtų susijusios su sąsaja tarp išmaniojo telefono ir ausinukų. Neteko susidurti ir su prisijungimo problemomis – vos pravėrus „EarFun Free Pro“ įkrovimo dėžutę, ausinės iškart įsijungdavo, o įdėjus jas atgal ir uždarius – išsijungdavo. Verta paminėti ir tai, jog nuotolis tarp telefono ir ausinukų gali siekti net iki 15 metrų. Galiu patvirtinti, kad veikimas net ir esant ganėtinai dideliam atstumui išlieka sklandus, tačiau reikėtų pasirūpinti, jog tarp Jūsų ir išmaniojo neįsiterptų pastatų sienos ar panašios kliūtys.

Vienas iš nedaugelio dalykų, kurie man užkliuvo - tai painus „EarFun Free Pro“ valdymas, prie kurio tikrai reikės laiko priprasti. „Free Pro“ yra pakankamai funkcionalūs, o visas jų valdymas paremtas lietimui jautriomis zonomis. Norint įjungti triukšmo slopinimo funkciją, reikia tris kartus spausti kairiąją ausinę, o jeigu užsimanysite „Low latency“ režimo – paspaudimą atlikti dukart. Asmeniškai man prireikė šiek tiek laiko kol pripratau prie visų šių ypatybių, nes labai dažnai tekdavo įjungti tai, ko nenorėjau. Kaip bebūtų, galiu patikinti, jog po keleto valandų ar geros dienos – šios „EarFun“ naujienos valdymas nekels jokių papildomų nepatogumų.

Garso kokybė

„EarFun Free Pro“ tiesiog nuostabiai dainose atkuria bosus, kurie buvo daug aiškesni ir pilnesni nei mano anksčiau bandytose belaidėse ausinėse. Prižadu, jei klausysite repo, hiphopo, dubstepo ar tiesiog elektroninės muzikos, būsite maloniai nustebinti ir turėsite laikyti save, kad nepradėtumėte judėti į ritmą.

Visgi nėra taip, kad „EarFun Free Pro“ tiktų tik trankios muzikos fanams. Garsas iš esmės yra subalansuotas, o vokalus ausinukai atkuria stebėtinai gerai – be pigesniems modeliams, tokiems kaip „Xiaomi AirDots“, būdingų iškraipymų ir šnypštimo. Žodžiu, su šiomis ausinėmis kokybiškai galėsite klausyti viską, ko tik panorėsite.

Be viso to, „Free Pro“ belaidžiai ausinukai palaiko aplinkos triukšmo slopinimo (ANC) funkciją, kuri yra ne butaforinė, o išties veikianti ir leidžianti mėgautis muzika, o ne klausyti fone triukšmaujančių aplinkinių. Tiesa, norėčiau pastebėti, kad kasdienybėje ši galimybė net nėra labai reikalinga, nes tinkamos ausinių pagalvėlės ir taip apsaugos nuo aplinkos triukšmo. Visgi jeigu dažnai esate itin triukšmingoje erdvėje – ANC tikrai nenuvils.

Privalau paminėti ir „Ambient“ režimą, kuris iš esmės yra visiška priešingybė ANC. Ši funkcija leis Jums girdėti tai, kas vyksta aplinkui, ir tuo pačiu metu klausytis muzikos. Ne ką mažiau svarbi ir naujausia „Bluetooth 5.2“ versija, kuri užtikrins puikią sąsają su Jūsų telefonu. „EarFun Free Pro“ taip pat palaiko ir „Low latency“ režimą, kuris sumažina garso atsilikimą nuo vaizdo. Jeigu trumpai, tai žaidimų mėgėjai manau, kad turėtų paieškoti kitų alternatyvų, tačiau jeigu žiūrite filmus ar stebite mūsų YouTube kanalą – garso atsilikimas įjungus šią parinktį yra labai labai minimalus arba jo neįmanoma pajusti.

Baterija

Kaip jau minėjau apžvalgos pradžioje, šių belaidžių ausinukų kaina siekia vos 50 eurų, tačiau surasti juose didelių trūkumų – tikrai sunku. Ir baterija tikrai nėra vienas iš jų. Visų pirma, abu ausinukai turi po 50 mAh talpos akumuliatorius, o įkrovimo dėžutė – dar papildomus 400mAh. Žinoma, ne viskas čia tobula ir yra tam tikrų niuansų, tačiau pradėkime nuo baterijos tarnavimo laiko.

Gamintojas skelbia, jog tokios kombinacijos pakaks maždaug 32 valandoms klausymo ir tai yra vienas iš nedaugelio atvejų, kai jie nemeluoja. Su įjungta ANC funkcija, pilno įkrovimo užtenka maždaug 6 valandoms, o tai reiškia, jog išjungus šį režimą baterijos laikas turėtų dar pailgėti. Be triukšmo slopinimo rezultatai gali perkopti ir septynias valandas, tačiau tai labai priklauso nuo pasirinkto garsumo. Kaip bebūtų, su įkrovimo dėžute ir gautume maždaug 30-32 valandas, kas yra išties gerai. Netgi geriau nei buvo galima tikėtis, tad „EarFun“ šioje srityje pelno dar vieną pliusą. Deja, bet ne viskas taip rožėmis klota.

Nepaisant to, jog „Free Pro“ modelis turi USB-C įkrovimo lizdą, norint pilnai įkrauti šiuos ausinukus reikės apsišarvuoti kantrybe. Pilnas šio produkto įkrovimas trunka maždaug dvi valandas, jeigu norėsite įkrauti visą komplektą (ausines ir jų dėžutę). Jeigu išsikrovė tik ausinukai – tuomet teks laukti maždaug valandą, kol jie vėl bus pilnai pamaitinti. Nesupraskite manęs klaidingai, tai tikrai nėra labai blogas rezultatas, tačiau norėtųsi, kad viskas šis procesas truktų kiek trumpiau. Žinoma, jeigu tokio tipo įrenginius kraunate prieš miegą – tuomet menka problema, o šiuo atveju galėtų pasitarnauti ir belaidžio įkrovimo palaikymas, tačiau tuomet „EarFun“ produkto krovimas truks daugiau nei 3,5 valandos.

Verdiktas

Kuomet su manimi susisiekė „EarFun“ atstovai, kaip jau minėjau, buvau ganėtinai skeptiškas. Jau ne kartą esu girdėjęs, kad man planuoja atsiųsti produktą, kuris yra vertas dėmesio ir, suprask, jis pakeis pasaulį. Dažniausiai taip neįvyksta, tačiau pastaroji kompanija išties mane nustebino. „EarFun Free Pro“ yra sąlyginai pigus produktas, o tai ką gauname už prašomą pinigų sumą – skamba tarsi apiplėšimas viduryje dienos. Ir tikrai ne gamintojo naudai.

Puikiai veikianti triukšmo slopinimo funkcija, belaidis įkrovimas, puiki garso kokybė ir kiti šių belaidžių ausinukų privalumai paverčia juos vienais geriausių, jeigu ne pačiais geriausiais, už tokią kainą. „EarFun Free Pro“ turėtų būti opcija numeris vienas tiems, kurie nori nusipirkti kokybišką produktą, bet nenori tam išleisti krūvos pinigų. Taip, ausinukai turi keletą trūkumų, tačiau jie nėra esminiai, todėl šį kinų šedevrą galime drąsiai rekomenduoti Jums.

Jeigu nuspręsite įsigyti šiuos belaidžius ausinukus, tai dabar jų kaina siekia maždaug 50 eurų, o juos įsigyti galite iš „Amazon“ paspaudę čia, arba tiesiai iš „Earfun“ – paspaudę čia.

Privalumai

  • Puikus kainos ir kokybės santykis
  • Triukšmo slopinimo funkcija
  • USB-C ir belaidis įkrovimas
  • Lengvos ir itin patogios

Trūkumai

  • Ilgai trunkantis įkrovimas
  • Painus valdymas

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Joris

Ahh... Tikėjausi išvysti apžvalgą ir įvertinimą apie Tronsmart Onyx Ace ausinukus. :( Ar apie juos apžvalgos nepadarysite? Mačiau video, kad ant stalo gulėjo. :))

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas