„Huawei FreeBuds 5i” belaidžių ausinukų apžvalga: geresnį kainos ir kokybės santykį surasti praktiškai neįmanoma

Lukas Snarskis

2023-02-04, 15:30 (atnaujinta 2023-02-19, 23:40)

0 komentarų

Kinijos kompanijos „Huawei“ problemos jau tęsiasi ne vienerius metus ir, panašu, kad situacija artimiausiu metu tikrai nesikeis. Niekam ne paslaptis, kad JAV pritaikyti ribojimai smarkiai apribojo bendrovės galimybes išmaniųjų telefonų rinkoje, tačiau tai leido susitelkti į kitus segmentus, pavyzdžiui, belaidžių ausinukų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Huawei FreeBuds 5i” belaidžių ausinukų apžvalga: geresnį kainos ir kokybės santykį surasti praktiškai neįmanoma

„Huawei“ savo asortimente turi ne vieną pasiūlymą tiems, kurie ieško naujų belaidžių ausinukų, o dar visai neseniai buvo pristatytas ir naujas vidutinės klasės modelis. „Huawei FreeBuds 5i“ debiutavo kaip „FreeBuds 4i“ modelio atnaujinimas ir pasiūlė keletą naujovių.

Nors techniškai „FreeBuds 5i“ belaidžiai ausinukai yra labai panašūs į savo pirmtaką, tačiau „Huawei“ atliko atnaujinimus ten kur jų reikėjo labiausiai. Tiesa, tikrai ne viską gamintojas patobulino ir tam tikrų niuansų rasime ir naujame modelyje. Tačiau pradėkime nuo pradžių.

Dizainas

Didžiausi atnaujinimai atlikti būtent dizaino srityje. Visų pirma, „Huawei FreeBuds 5i“ belaidžiai ausinukai pirkėjams bus pasiūlyti trijų skirtingų spalvų – keramikinės baltos, melsvos ir ūko juodos. Ganėtinai skirtingos spalvos ir tinkamiausią variantą, tikriausiai, ras kiekvienas.

Jeigu spalviniai pasikeitimai ir ganėtinai subjektyvus dalykas, kuris aiškiai priklauso nuo asmens, ketinančio įsigyti produktą, tačiau įkrovimo dėkliuko naudojama tekstūra – sveikintinas žingsnis. Ankstesnis šios serijos modelis buvo tikras pirštų antspaudų magnetas, o tuo pačiu dar ir veidrodis. Su „FreeBuds 5i“ situacija visiškai kitokia – mano testuotas melsvas modelis padengtas tekstūra ir nėra toks blizgus, tiksliau, visiškai neblizgus, todėl taip nesiteplioja.

Kaip ir „FreeBuds 4i“ modelis, taip ir ši naujiena, dėkliukas atsidaro iš viršaus, o dangtelį prilaiko magnetai. Viskas čia super – dėkliukas pats tikrai neatsidarys, o ir purtant tą padaryti yra beveik neįmanoma. Paprasčiausias būdas – tiesiog paimti ir atidaryti, tikrai neverta kratyti. Ką „Huawei“ patobulino – tai atidaryto dangtelio išsilaikymą norimoje padėtyje. „FreeBuds 5i“ neturi to erzinančio ir atgal virstančio dangtelio, kuris erzino daugelį.

Kalbant apie pačius ausinukus – jų forma išliko beveik nepakitus. Tiesa, pats gamintojas pažymi, kad jie dabar yra gerokai lengvesni ir kiek trumpesni, lyginant su „FreeBuds 4i“ variantu. Ganėtinai nežymūs pasikeitimai, tačiau dabar „FreeBuds 5i“ nebeatrodo kaip vieno kito žinomo gamintojo kopija, o ir kotelis nebėra toks ilgas. Nežinau ar tai iš esmės prideda kažkokios papildomos vertės, nes šiemet, kaip ir pernai, ausinukai ausyse laikosi puikiai.

Dar vienas privalumas, kurį galima paminėti prie dizaino ypatumų, būtų IP54 atsparumas dulkėms ir vandeniui. Tik iškart nuraminsiu – jeigu ketinate su jais maudytis ar užsiimti kažkokia kita veikla, kuri su ausinukais dažniausiai nėra atliekama, tai iškart nuraminsiu – IP54 leis nesukti galvos dėl nedidelio lietaus pakeliui į darbą ar prakaito lašų, kurie atsiranda po įtemptų treniruočių sporto klube.

Garso kokybė

Daugelis turėtų sutikti su mintimi, jog atsinaujinant belaidžius ausinukus – svarbiausia, kad garso kokybė būtų kuo geresnė. „Huawei“ kardinalių pokyčių nesiėmė ir naujasis „FreeBuds 5i“ pasiūlys tą patį ką ir „FreeBuds 4i“ variantas – tai 10mm skersmens garsiakalbiai su polimerine diafragma. Tiesa, dažnių diapazonas praplėstas iki 40 kHz.

Ir nors didelių lūkesčių neturėjau, tačiau „Huawei“ naujiena skamba tikrai gerai, nors tai turbūt pats subjektyviausias dalykas, kurį tenka vertinti. Girdimas ganėtinai gerai subalansuotas garsas, nors žemesnių dažnių trūkumas, kurį pernai pastebėjo ir buvęs mūsų komandos narys Ignas, vis dar juntamas. Bet čia turbūt jaunatviškas mūsų maksimalizmas daro savo – visur norisi tik pačių geriausių rezultatų. Kaip bebūtų, garso kokybė nenuvils. Tikrai.

Gerokai didesnio atnaujinimo sulaukė triukšmo slopinimo galimybė, kuri dabar užtikrina 42 dB pasiekiantį triukšmo suvaldymą. Tai yra daugiau netgi daugiau nei siūlo „Sony“, kurių ausinukus teko bandyti prieš keletą savaičių. Tačiau realybėje – rezultatai labai panašūs. Galėčiau pasakyti tik tą patį, ką sakiau ir „LinkBuds S“ apžvalgoje, tai pacituosiu pats save: „absoliučiai visko šie ausinukai nepaslėps nuo jūsų ausų, tačiau didžiąją dalį – be problemų, kas leis mėgautis muzika beveik be pašalinių trukdžių.“.

Tiesa, „Huawei“ siūlo tris skirtingus triukšmo slopinimo režimus – tai „Ultra“, „Bendras“ ir „Jaukus“. Nesu tikras ar tikrai reikalinga tiek opcijų, tačiau aš rekomenduočiau naudotis „Ultra“, nebent esate patalpoje, kuri skleidžia tik minimalų triukšmą.

Kalbant apie „Awareness“ režimą – jis veikia gerai. Ir paskutinis dalykas, kurį noriu paminėti – tai mikrofonai. Dažniausiai pigesni ausinukai, o taip pat ir nemaža dalis brangesnių, turi problemų suteikiant kokybišką pokalbių patirtį. „Huawei FreeBuds 5i“ su šia užduotimi tvarkosi gerai ir sakyčiau, kad tai yra bent jau mano asmeninis favoritas. Tai ką kalbi jūsų pašnekovas – ne problema, o ir jus girdi pakankamai gerai. Daugiau turbūt nelabai ko ir reikia.

Veikimas

Nesunku nuspėti, kad „Huawei FreeBuds 5i“ geriausiai veikia su „Huawei“ telefonais. Kaip ir įprasta, su Kinijos bendrovės išmaniaisiais ausinukai suporuojami vos atidarius dangtelį. Po keliolikos sekundžių „Huawei” telefone iššoka langas, rodantis ausinių įkrovos lygį ir pasiūlantis suporuoti su telefonu - patvirtinate ir viskas.

Susiejimas su kitų gamintojų produktais, įskaitant ir „iPhone“, taip pat paprastas ir reikalauja tik nukeliauti iki „Bluetooth“ nustatymų. Sklandžią sąsają užtikrinta „Bluetooth 5.2“ technologija, kuri buvo naudojama ir „FreeBuds 4i“ modelyje. Valdyti juos taip pat paprasta, nieko naujo čia nerasime – ilgas paspaudimas įjungs arba išjungs triukšmo slopinimo galimybę, o taip pat gali įgalinti „Awareness“ galimybę, kuri leis girdėti kas vyksta aplink mus. Dvigubas paspaudimas – leis atsakyti arba užbaigti pokalbį arba paleis muziką, o braukiant aukštyn arba žemyn – galėsite reguliuoti garsą.

Vienas didžiausių niuansų, kuris susijęs su šiais „Huawei“ ausinukais – gamintojo rekomenduojama programėlė „AI Life“. Jos nerasime „Google Play“ parduotuvėje, kas reiškia, kad ją teks parsisiųsti pasitelkiant interneto naršyklę ar įsikeliant APK failą iš kompiuterio. Nėra labai sudėtinga procedūra, tačiau norėtųsi, kad tokių aplinkkelių keliauti vis dėlto nereikėtų. Tiesa, „Huawei“ telefonų savininkams ši aplikacija prieinama „App Gallery“, o „iPhone“ turėtojams – „App Store“ parduotuvėje. Jokių problemų pastariesiems nekils.

Žinoma, ausinukais galima be problemų naudotis ir be papildomų programėlių, tačiau „AI Life“ suteiks tokias galimybes kaip atnaujinti ausinių programinę įrangą, matyti baterijos įkrovą, reguliuoti valdymo gestus ir įjungti garso slopinimą. Čia rasime ir šiokius tokius EQ nustatymus, kurie leis pasirinkti vieną iš trijų skirtingų variantų.

Verta paminėti ir tai, jog „Huawei FreeBuds 5i“ leis vienu metu prisijungti prie dviejų skirtingų įrenginių, pavyzdžiui, kompiuterio ir išmaniojo telefono. Tokiu būdu jums nereikės sukti galvos kaip greitai ir be didesnių pastangų girdėti garsą iš įrenginio, kuris yra naudojamas esamuoju laiku. Tikrai nemažas privalumas tokiai kainų grupei priskirtam produktui.

Baterija

Belaidžiai ausinukai dažnai turi nuviliantį baterijos tarnavimo laiką, tačiau „Huawei“ įrenginius tokios bėdos dažniausiai aplenkia. „FreeBuds 5i“ modelis neturi jokių problemų, bet čia gamintojas panaudojo ganėtinai įdomų triuką, kur reklamuoja geresnes galimybes, tačiau tai nėra absoliuti tiesa. Išnarpliokim šią gudrybę kartu.

„Huawei FreeBuds 5i“ belaidžiai ausinukai, taip pat kaip ir „FreeBuds 4i“ modelis, turi 55 mAh talpos baterijas. Čia kaip ir nieko naujo, o pasikeitimai palietė tik įkrovimo dėžutę, kurios baterijos talpa nuo 215 mAh išaugo iki 410 mAh. „Huawei“ visur pažymi, kad „FreeBuds 5i“ ausinės su dėklu palaiko net 28 valandų muzikos atkūrimą, nenaudojant ausinių triukšmo slopinimo funkcijos. Valio, labai gerai. Tačiau yra vienas niuansas.

Be papildomų įkrovimų, naujaisiais ausinukais bus galima naudotis maždaug 6 valandas (su triukšmo slopinimu) arba kiek daugiau nei 7 valandas, jeigu nenaudosite triukšmo slopinimo funkcijos. „Huawei FreeBuds 4i“ siūlė atitinkamai 7,5 ir maždaug 10 valandų, kas yra ženkliai daugiau nei naujasis modelis. Taip, įkrovimo dėkliukas leis ilgesniam laikui pamiršti įkrovimo laido ir rozetės paieškas, tačiau be jo baterijos laikas ne tik, kad nepagerėjo, bet ir ženkliai suprastėjo.

Tai ką „Huawei“ siūlo su savo produktais vis tiek yra labai gerai. Mėgautis mėgiama muzika kone 6 ar 7 valandas yra išties geras rezultatas, nors ir ankstesnis modelis galėjo pasiūlyti dar geriau. Įkrovimo dėkliuko suteikiamos papildomos valandos taip pat yra gerai, tačiau keliaujant ir netikėtai išsikrovus ausinukams – tai vis tiek privers kurį laiką praleisti tyloje.

Šių ausinukų įkrovimas vyksta pasitelkiant USB-C jungtį, kuri įmontuota įkrovimo dėžutės nugarėlėje. Viskas kaip ir tvarkoje, tačiau aš norėčiau čia rasti ir belaidžio įkrovimo galimybę. Deja, to čia nerasime ir tai yra turbūt didžiausias šių ausinukų trūkumas, kalbant apie bateriją ir įkrovimą.

Verdiktas

Dar prieš keletą metų „Huawei“ į neviltį varė daugelį išmaniųjų telefonų gamintojų, kuomet pristatydavo itin konkurencingus, naujausiomis technologijomis aprūpintus įrenginius. Dabar kinai nusiteikę tą patį daryti kitame segmente. Ir, panašu, kad jiems puikiai sekasi.

Maždaug 79 eurus kainuojantys „Huawei FreeBuds 5i“ nepasiūlys rinką griaunančių sprendimų, tačiau yra labai geras ankstesnio modelio atnaujinimas. Nors garso srityje daug patobulinimų ir nėra, o ir marketingo triukas su baterijos tarnavimo laiku kai kam gali nepatikti, tačiau gamintojas patobulino detales ir pasiūlė labai konkurencingą produktą.

Atnaujintas įkrovimo dėkliukas atsikratė pagrindinių savo trūkumų, nors belaidžio įkrovimo vis tiek negali pasiūlyti. Garsas išlieka toks pats geras, baterijos tarnavimo laikas taip pat patenkins daugelio poreikius, o kaina – prieinama daugeliui. Žinoma, jeigu koncentruotis tik į garso kokybę – rekomenduočiau pirkti „FreeBuds 4i“, kurie šiek tiek pigesni, tačiau sutaupoma suma yra pakankamai juokinga.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas