„RHA TrueConnect 2” apžvalga: tokių dailių ir tvirtų ausinių nerasite niekur rinkoje

Savo kasdienybės greičiausiai jau nebeįsivaizduojame be ausinių. Visi žinome itin populiariąsias „Apple AirPods”, taip pat rinkoje jau visai tvirtai įsitvirtina ir „Samsung” bei „Huawei” kurti jų analogai, o biudžetinėje rinkoje tiesiog dominuoja „Xiaomi" gaminiai. Taigi, nenuostabu, kad esant tokiai rinkos situacijai, mažesniems gamintojams yra itin sunku kažkuo išsiskirti ir patraukti potencialų vartotoją į savo pusę. Didžiosios kompanijos atrodo siūlo viską, ko reikia, o ir kainos yra patrauklios. Dėl to mažesniesiems nebelieka nieko kita, kaip tik orientuotis į silpniausias geriau žinomų konkurentų vietas. „RHA" vardas mūsų šalyje greičiausiai nėra itin žinomas, tačiau šis gamintojas nusprendė pasiūlyti produktą, kuris yra itin kokybiškas bei pasiūlo tai, ko didieji nesugeba - jis taiko į vartotojų rinką, kuri vertina kokybę, o ne kiekybę.

Pats „RHA" įsikūręs Didžiojoje Britanijoje ir savo veiklą pradėjo dar 2008, nors pirmieji produktai pasirodė tik 2011. Jų produktus pripažino kaip itin kokybiškus, tiek „Apple", tiek kiti gamintojai. Beje, pastarosios parduotuvėse „RHA" ausinės buvo pardavinėjamos iki pat „AirPods" prekybos pradžios. Na, o šiandien mes apžvelgsime naujausią jų gaminį, pavadinimu „TrueConnect 2".

Dizainas

Pirmiausia pradėkime nuo medžiagų. Kas tampa akivaizdu jau nuo pirmųjų sekundžių - gamintojas išties netaupė medžiagų kokybės sąskaita. Tiek pačios ausinės, tiek įkrovimo dėklas yra itin kokybiškas ir tvirtas. Dėklas yra pagamintas iš metalo, tačiau siekiant sukurti malonesnį pojūtį rankoje ir stilingesnę išvaizdą aptrauktas gumuota medžiaga. Pačios ausinės plastmasinės, tačiau taip pat padengtos ta pačia medžiaga. Kodėl plastmasė, o ne metalas, kaip dėkle? Tam, kad ausinės būtų lengvesnės ir komfortiškesnės dėvėti ilgą laiką be pertraukų. Beje, gamintojo pasirinkta danga yra itin maloni ir tvirta, dėl to tikrai nereikės pergyventi, kad ausinės ar įkrovimo dėklas susibraižys.

Įkrovimo dėklas įkraunamas per „USB-C" jungtį ir turi tris indikacinės lemputes, kurios nurodo įkrovimo lygį. Dėžutė yra gana nemaža, tačiau tai yra dėl didelės baterijos, apie kurią papasakosime kiek vėliau.

Pačios ausinės yra kiek neįprastos formos, dėl to jei jūsų ausies kanalas yra kiek mažesnis, jos gali kelti diskomfortą. Pakuotėje mes gauname kelių dydžių silikoninius ausinių antgalius, kurie padės prisitaikyti ausines prie jūsų ausies. Ausyse jos atrodo išties gerai - traukia akį ir išsiskiria iš kitų ausinių. Be to, išorinėje dalyje yra lietimui jautrios zonos, todėl labai patogu valdyti muziką - prilietę galime paleisti ar stabdyti dainą, o jei ilgiau palaikysite, ausinės pereis į poravimosi režimą. Žinoma, reikia nepamiršti, jog jos yra atsparios vandeniui ir prakaitui, dėl to drąsiai galėsite bėgioti lietuje ar pasruvus prakaito upeliais vaikščioti dabar jau ir lietuvišku vadinti galimame karštyje.

Žodžiu, pamačius šias ausines iškart kyla mintis, kad jos kitokios, bet ne blogąja prasme, o kaip tik - kad jos yra lyg naujas oro gurkšnis. Na, o paėmus į rankas iškart suprasite, jog čia ne koks masinės gamybos plastmasiukas, o kokybiškas įrenginys, skirtas nedidelei išrinktųjų grupelei.

Garso kokybė

Audio kategorija yra viena iš stipriausių šio modelių pusių - atkuriamas garsas yra pritrenkiančiai puikus. „RHA TrueConnect 2" pateikia garsą tokį, koks jis yra, be specialiai perspaustų žemų ar aukštų dažnių. Nejuokauju, tie, atrodo, juokingo 6mm skersmens garsiakalbiai sugeba atkurti jūsų pamėgtą muziką taip, kad pirmą kartą norisi net minutei prisėsti, praregėjus po visokių Airpodų rūko. Be to, klausydamiesi negirdėsite bereikalingo šnypštimo ar duslumo, kas vis dar kamuoja daugumą Bluetooth ausinukų.

Na gerai, šiek tiek įdėmiau įsiklausęs, minimaliai pasigedau aukštų dažnių aštrumo, tačiau vidurinis diapazonas ir žemieji dažniai yra audiofiliškai tiksliai subalansuoti. Žinoma, yra tikimybė, kad bumčikus mėgstantys vartotojai to nesupras ir neįvertins, nes jiems pritruks to trankumo. Tačiau pakartosiu dar kartą - šis produktas skirtas audio gurmanams, tad ir garsą subalansuotas būtent jų išlavintam skoniui.

Dalyvaujant pokalbiuose, šios ausinės, kaip ir daugelis kitų persijungia į kitą režimą, kuris padeda aiškiau išgirsti, ką jūsų pašnekovas kalba. Taip pat mikrofonas yra geros kokybės ir nė kiek nenusileidžia kitų gamintojų ausinėms, dėl to jus pašnekovai girdės taip pat aiškiai. Beje, gerą pokalbio kokybę užtikrina net du mikrofonai, esantys kiekviename ausinuke.. Vienas iš jų perduoda garsą į įrenginį, o kitas slopina nereikalinga aplinkos triukšmą, kad pašnekovas jus galėtų girdėti smarkiai geriau..

Ko trūksta iki pilnos laimės? Aktyvaus triukšmo slopinimo. Nežinau, kodėl gamintojas tokios kainų kategorijos produkte nusprendė nediegti šios ant bangos esančios funkcijos, kai daugumai žmonių vis dar tenka dirbti iš namų klykiančiais vaikais ir žolę pjaunančiais kaimynais. Belieka vienintelis išsigelbėjimas - pasirinkti tinkamą ausinių antgalį, kad jis nors kiek izoliuotų pašalinius garsus.

Veikimas

„RHA TrueConnect 2" ausinės yra aprūpintos penktos kartos „Bluetooth" sąsaja, dėl to, vos išėmus iš įkrovimo dėklo, jos prie įrenginio prisijungs iškart. Ko trūko man, tai galimybės persijungti prie kito prietaiso galimybės, kuomet jos jau yra prisijungusios prie, pavyzdžiui, jūsų telefono, nors tuo metu dirbate planšete. Norint prijungti kitą įrenginį, reikia pirmiausia atsijungti nuo jau prijungto, kas yra ganėtinai nepatogu.

Visgi jei jau prisijungėte prie norimo įrenginio ir naudojatės ausinėmis, jos išlaikys prisijungimą labai dideliu atstumu - didesniu, nei, pavyzdžiui, „AirPods" ar bet kurios „Xiaomi" ausinės. Nebuvo nei karto, kad ausinės atsijungtų ar išsijungtų atsitiktinai, jos veikia itin kokybiškai ir patikimai. Triukšmo ar trukdžių taip pat nepatyriau.

Baterija

Baterija yra antra svarbi priežastis įsigyti šias ausines. Aš tiesiog neturiu žodžių apibūdinti, koks ištvermingas akumuliatorius montuojamas „RHA TrueConnect 2". Pačios ausinės gali veikti nepertraukiamai net 9 valandas, o įkrovimo dėklas prailgins veikimą, net iki 44 valandų. Turinčiųjų „Apple” ar „Xiaomi” ausinukus galvose po šių skaičių turėtų įvykti sprogimas. Prisipažinsiu, ausinukus man užteko įkrauti vieną kartą per darbo savaitę, kas yra tikrų tikriausias kosmosas.

Ši baterija suteikia kažkokį neapsakomai malonų komforto jausmą. Jums nereikia jaudintis, ar ausinės neišsijungs per susitikimą ar viduryje po darbo dienos užtarnauto grojarščio klausymo išgirsite melodiją, kuri indikuoja, jog baterija išsikrauna. Būtent šio garso labiausiai nelaukiu, kuomet yra likusios kelios darbo valandos ir tenka ieškoti atsarginių ar laidinių ausinių, kad galėčiau ramiai pabaigti darbo susitikimą ir netrukdyčiau šalia sėdintiems kolegoms.

Pačios ausinės dėkle taip pat įsikrauna gan greitai. Užtenka vos 10 minučių, jog jos vėl galėtų veikti papildomą valandą. Kaip jau minėjau, įkrovimo dėklas aprūpintas „USB-C" jungtimi, kas leidžia su savimi nesinešioti papildomo laido, jei naudojate naujesnį nešiojamąjį kompiuterį ar „Android” telefoną.

Verdiktas

„RHA TrueConnect 2" yra išskirtinis produktas, skirtas tiems, kurie nori kažko išskirtinio. Jei jūs ieškote patvarių, itin kokybiškų ausinių, kurios pasižymi puikia garso kokybe ir ilgu baterijos tarnavimu, jums šios ausinės tiks puikiai. Labai gaila, kad bendrovei nepavyko įmontuoti aktyvaus aplinkinio triukšmo slopinimo, kas būtų leidę šiems ausinukams užlipti ant lyderių pakylos.

Vis dėlto turiu pripažinti, kad šis gaminys skirtas ne plačiosioms masės. Jų ypatingą garsą įvertins išlavintą skonį turintis vartotojas.

Privalumai

  • Baterija
  • Puikus garsas
  • Dizainas

Trūkumai

  • Nepatogumas jei turite mažesnes ausis
  • Aplinkos triukšmas (Aktyvaus triukšmo slopinimo trūkumas)
  • Nėra galimybės perjungti įrenginių greit

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas