„Samsung Galaxy Buds2 Pro“ belaidžių ausinukų apžvalga: stulbinantis garsas, kuriuo, deja, mėgautis galės tikrai ne visi

Lukas Snarskis

2023-02-05, 16:05 (atnaujinta 2023-02-25, 13:01)

2 komentarai (-ų)

Visiškai belaidžių ausinukų bumas prasidėjo prieš keletą metų ir nesustoja šis traukinys iki šiol. Po to kai „Apple“ pristatė „AirPods“, rinkoje prasidėjo perversmas, o per pastaruoju metu ne tik smarkiai išaugo paklausa, tačiau ir pasiūla pasidarė beprotiškai didelė. Šiandien savo opcijas yra pateikęs tikriausiai kiekvienas elektronikos gamintojas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Samsung Galaxy Buds2 Pro“ belaidžių ausinukų apžvalga: stulbinantis garsas, kuriuo, deja, mėgautis galės tikrai ne visi

Belaidžius ausinukus šiandien galima įsigyti ne tik už kelias dešimtis eurų, tačiau ir už kelis šimtus. Jeigu biudžetinės klasės produktai dažniausiai niekuo pernelyg nenustebins, tai brangiausiuose modeliuose rasime ne tik geriausias technologijas, tačiau ir išskirtines savybes.

Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ jau ne vienerius metus kuria belaidžius ausinukus, o naujausias jų flagmanas „Galaxy Buds2 Pro“ demonstruoja ne tik aukščiausią klasę, bet ir privers gerokai patuštinti savo piniginę. Antroje 2022 metų pusėje pristatytas produktas yra atnaujinta „Buds Pro“ versija, tačiau ar ji yra verta jūsų dėmesio ir kas pasikeitė? Pažvelkime į viską nuo pradžių.

Dizainas

Belaidžių ausinukų įkrovimo dėžutė dažnai yra pati nuobodžiausia tokių produktų dalis ir įprastai niekuo neišsiskiria iš daugelio – ta pati forma, tos pačios spalvos. Tačiau „Samsung“ šiek tiek išsiskiria iš minios. Nedidelė stačiakampė dėžutė, užapvalinti kampai ir dailios spalvos – alyvų violetinė, grafito ir balta.

Mano testuojamas modelis – alyvų violetinės ir jis atrodo išties labai simpatiškai. Pastaruoju metu tenka testuoti nemažai belaidžių ausinukų, tai galiu pasakyti, kad „Galaxy Buds2 Pro“ atrodo gražiausiai. Ir ne tik gražiai – dėžutė labai maloniai nugula rankoje, nors ilgai joje ir neužsibūna. Juk ne įkrovimo dėkliuką gavome testuoti, o ausinukus, ar ne?

„Galaxy Buds2 Pro“ ausinukų spalva sutampa su įkrovimo dėkliuko ir atrodo itin dailiai. Pats gamintojas sako, kad naujasis modelis yra 15 proc. mažesnis nei jo pirmtakas. Negaliu palyginti, tačiau bent jau „Buds2 Pro“ yra labai patogūs ir drįsčiau teigti, kad vieni patogiausių, iš to ką yra tekę bandyti. Nors už tokią kainą kitaip būti ir negali. Ausinukai labai patogiai nugula ausyje ir su laiku galima net ir pamiršti apie juos.

Dar vienas dizaino privalumas – apsauga nuo dulkių ir vandens. „Samsung Galaxy Buds2 Pro“ yra įvertintas IPX7 sertifikatu, kas rodo ausinukų atsparumą vandeniui. Gamintojo teigimu, šis įrenginys gali išgyventi kelionę po vandeniu iki metro gylyje ir ne ilgiau kaip 30 minučių. Netikrinau, bet galiu pasakyti paprastai – lietaus bijoti neverta. Manau, kad realiame gyvenime tai yra svarbiausia. Bet jeigu kažkas iš jūsų sugalvos nardyti su šiais ausinukais – pasidalinkite įspūdžiais komentaruose.

Garso kokybė

Niekada nebuvau didelis „Samsung“ produkcijos gerbėjas, neskaitant jų kuriamų televizorių, tačiau šie ausinukai yra kažkas tokio. Net ir tarp brangiausių produktų dažnai yra įvairių niuansų, kurie gadina naudojimosi jais patirtį. Tačiau „Galaxy Buds2 Pro“ yra tas tikrasis „Pro“. Garso kokybė čia yra fantastiška. Na, gerai, jeigu ne fantastiška, tai neabejotinai labai gera.

„Samsung Galaxy Buds2 Pro“ belaidžiai ausinukai skamba labai gerai – galėsite mėgautis gausybe žemųjų dažnių ir itin maloniu garsu, kuris pripildytas detalumo bei ypatingo švarumo. Viskas skamba subalansuotai ir čia „Samsung“ pasiūlė tai ko visuomet tikiuosi iš Japonijos gamintojo, kurio pavadinimas prasideda iš tos pačios raidės kaip ir šios Pietų Korėjos milžinės.

Tiesa, norint maksimaliai išnaudoti šių belaidžių ausinukų privalumus – jums reikės „Galaxy“ išmaniojo telefono, kuris leis mėgautis 24 bitų garsu ar „Hi-fi“. Prie viso šito jums reikės ir kažko geriau nei „Spotify“, o aš pats rekomenduočiau „Tidal“. Šią muzikos platformą naudoju jau daugiau nei metus. Pabandykite ir jūs, tikrai nenusivilsite. Žodžiu, norint pilnai išnaudoti „Galaxy Buds2 Pro“ privalumus – įsivertinkite galimybę įsigyti šios bendrovės telefoną, tačiau net ir be to – rezultatai tikrai nenuvils.

Kaip ir priklauso, „Samsung“ šiuos ausinukus aprūpino ir triukšmo slopinimo funkcija. Čia rasime kažką panašaus į tai ką siūlo „Sony“ flagmanai „WM-1000XM4“, tačiau gal minimaliai prasčiau. Realiai net nežinau ar yra kažkoks didžiulis skirtumas tarp šių dviejų produktų. Absoliučiai visko šie ausinukai nepaslėps nuo jūsų ausų, tačiau didžiąją dalį, ypatingai kasdienio buitinio triukšmo, – be problemų, kas leis mėgautis muzika beveik be pašalinių trukdžių.

Na ir didžiausia silpnybė – pokalbiai. Čia vis dar skambėsime taip, tarsi kalbėtumėme per garsiakalbį, tačiau susikalbėti tikrai įmanoma. Nėra labai blogai, tačiau tikrai nėra ir gerai. O iš produkto, kuris kainuoja daugiau nei 200 eurų – aš norėčiau daugiau.

Veikimas

Pradžiai – šiek tiek standartinės informacijos, kuri nenustebins nieko. „Samsung Galaxy Buds2 Pro“ belaidžių ausinukų susiejimas su išmaniuoju telefonu ganėtinai paprastas, o valdymas – pakankamai elementarus.

Vienas paspaudimas – pradės arba nustos groti muzika, du paspaudimai – kita daina, trys – prieš tai grojusi daina, o paspaudžius ir palaikus galima įjungti triukšmo slopinimą, pagarsinti ar pritildyti ir pan. Kaip ir sakiau, viskas ganėtinai elementaru. Į paspaudimus šis „Samsung“ šedevras reaguoja puikiai, prikibti tikrai nėra prie ko.

Nemažai papildomų galimybių suteikia ne tik „Galaxy“ išmaniojo telefono turėjimas, bet ir „Galaxy Wearable“ programėlė. Tiesa, jeigu neturite „Android“ įrenginio – jos įsidiegti nepavyks. „App Store“ šios aplikacijos nėra ir ji prieinama išskirtinai tik „Android“ telefonams. Tai nereiškia, kad ausinukais negalima naudotis su „iPhone“, bet papildomų privalumų negausite. Gaila.

„Galaxy Wearable“ leis jums atsinaujinti programinę įrangą, matyti baterijos likutį, o taip pat ir atlikti svarbiausius pakeitimus – ANC, balso atpažinimas, kontroliuoti 360 garsą ir pan. Čia rasite ir EQ nustatymus, kur jums pateikiamos šešios opcijos, tačiau galimybės susikurti savąjį – nėra.

Dar galima paminėti ir tai, jog ši „Galaxy Buds2 Pro“ veikia su „Bluetooth 5.3“, o maksimalus galimas nuotolis – 10 metrų nuo prijungto įrenginio. Galiu tik patvirtinti tai ir pridėti, jog jokių prisijungimo prie telefono problemų nepasiteikė, nors testavau šiuos ausinukus bei naudojausi gerokai ilgiau nei mėnesį.

Baterija

Maži belaidžiai ausinukai dažniausiai nereiškia nieko gero, kuomet kalba pakrypsta link baterijos tarnavimo laiko. Ir „Samsung“ yra puikus tos pavyzdys. Nors rezultatai nėra labai blogi, tačiau šie ausinukai nusileidžia daugeliui savo konkurentų.

„Samsung Galaxy Buds2 Pro“ mano naudojimosi periodu veikdavo labai arti žadamų penkių valandų su įjungta triukšmo slopinimo galimybe. Tai tikrai nėra kažkoks stebuklas, bet ir nėra taip, jog neįmanoma naudoti. Įkrovimo dėkliukas suteiks dar maždaug 18 valandų muzikos klausymosi. Jeigu dėl kažkokios priežasties nenaudosite ANC – tuomet rezultatai yra žymiai geresni ir suteiks dar papildomas tris valandas.

Nesunku nuspėti, kad kelis šimtus eurų kainuojantys ausinukai palaiko ir belaidžio įkrovimo galimybę. Tikrai nesuprasčiau jeigu būtų kitaip. Žinoma „Galaxy Buds2 Pro“ rasime ir USB-C jungtį, kuri leis įkrauti šį produktą būdu, kuris yra įprastas daugeliui. Ai, jeigu jums svarbu skaičiai ir jų dar nežinote, tai trumpai – ausinukai turi 58 mAh, įkrovimo dėkliukas – 500 mAh bateriją.

Verdiktas

Naujieji „Samsung“ belaidžiai ausinukai kainuoja tikrai nemažai ir galbūt yra prieinami ne visiems, tačiau jie yra verti šių pinigų. Taip, kai kuriuos privalumus bus galima išnaudoti tik turint „Galaxy“ išmanųjį telefoną, o jeigu turite „iPhone“ nepavyks pasinaudoti net ir programėle. Tačiau nepaisant to – tai aukščiausios klasės produktas.

„Samsung Galaxy Buds2 Pro“ garso kokybė patiks daugeliui, dizaino sprendimai taip pat atrodo labai dailiai ir prikibti būtų galima turbūt tik prie baterijos. Tačiau tai nėra taip blogai, jog vertėtų žvalgytis kitų alternatyvų. Jeigu turite kiek daugiau nei 200 eurų, kuriuos norite išleisti ausinukams, tai „Samsung“ jums turi pasiūlymą, kurio praleisti negalima.

2 komentarų

Lankytojas

palyginus su Buds LIVE šitos ausinės daugiau sugeria triukšmą, bet man nepatinka, jog reikia įkišti į ausies ertmę, be to laiko mažiau nei LIVE. su aktyviu slopinimu nuo 100 iki 9% per 4 val. išsikrauna, bet noriu pastebėti, jog nuo 9 iki 76% per 20min pasikrauna, o iki 100 už 55min. pati dėžutė nuo 0 iki 100% per 1.5val.
ausyse laikosi gerai ir nekrenta, išėmus bet kurią ausinę, ji nustoja groti ir nenaudoja energijos tuo metu

Lankytojas

Mano ausinukas Samsung - Galaxy-Bubs 2 (A135) jau viena pusė nebedirba , gal ir gražu bet neilgam !

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas