„Sonos Move” apžvalga: aukšta kokybė Jūsų rankose

Šis gamintojas Lietuvos rinkoje, nėra itin gerai žinomas ir jo kuriamus produktus, pardavėjai nelabai yra linkę statyti į savo lentynas, turbūt pirmiausiais dėl kainos ir dėl didelės lietuvių meilės „JBL” kolonėlėms.

Tačiau „Sonos” tikrai gali pasiūlyti garsiakalbį kiekvienai progai, bet mūsų namuose, jam vietos nelabai randame. Dėl savo neseniai vykusio bendradarbiavimo su „Ikea” šis prekės ženklas gali pasigirti net knygų lentynomis ir lempomis, kurios gali groti. Bet iki šiol, jie neturėjo nei vieno garsiakalbio, kurį galėtume išsinešti į lauką ar kuriam nereikėtų elektros laido. Tačiau tai pasikeitė, kai „Sonos” sukūrė „Move” ir panašu, jog tai yra vienas geriausių „Bluetooth” garsiakalbių, puikiai tinkantis klausytis tiek viduje, tiek lauke.

Dizainas

Pirmas dalykas, kurį reikia atkreipti dėmesį, yra tai, koks jis didelis ir sunkus. Tai nėra įprastas nešiojamas „Bluetooth” garsiakalbis, kaip mes esame įpratę. „Move” vos paėmus į rankas jaučiasi tvirtas ir galingas. Kolonėlė sveria beveik tris kilogramus, o bendras aukštis, kiek daugiau nei 25 cm. Todėl jo lengvai įsimesti į kuprinę, pasiimti iškylai prie jūros ar tiesiog pasiėmus į rankas eiti per rajoną ir nervinti kaimynus negalėsite.

„Sonos” išlaiko savo dizaino liniją ir šis modelis, per daug nesiskiria dizainu nuo kitų „Sonos” modelių. Pati kolonėlė yra itin išvaizdi, galite rinktis iš juodos ar baltos spalvos ir taip pritaikyti prie savo namų dizaino.

Priekinėje dalyje matome tik gamintojo logotipą ir tinklelį, pro kurį sklinda muzika. Gale yra du mygtukai skirti įjungimui ir įrenginių sujungimui, taip pat viršutinėje dalyje yra subtiliai padaryta ertmė jūsų rankai ir ji padeda lengviau pernešti ir kilnoti kolonėlę. Apatinė dalis yra padengta guma ir pastačius ant bet kokio paviršiaus ji stovi labai stabiliai tiek dėl parinktų medžiagų, tiek dėl savo svorio. Viršutinė dalyje randame kelis į lietimą reaguojančius mygtukus skirtus paleisti, sustabdyti muziką ir reguliuoti garsumą. Taip pat viršuje pamatysite kelias mikrofonui skirtas skylutes, kam jos skirtas ir kodėl jų tiek daug aptarsime netrukus.

Veikimas

Kaip ir kitus „Sonos” garsiakalbius, „Move” gali veikti stereo poroje su kitu šio gamintojo garsiakalbiu. „Sonos Move” veikia kiek kitaip, nei įprastos kolonėlės. Jei norite klausytis muzikos iš savo telefono, naudojant vieną arbą kitą tiekėją, juos reikės susieti per „Sonos” programėlę. Žinoma ji palaiko begalių jų įskaitant „Spotify”, „SoundCloud”, „Deezer”, „MixCloud”, „Plex”, „Tidal” ir kitus. Ir įdomiausia, jog baterijos lygį galite patikrinti tik per programėlę ir tik prisijungus „Wi-Fi” ryšiu.

Kaip supratote, muzika į šį garsiakalbį pagrinde perduodama „Wi-Fi” ryšiu, dėl geresnė kokybės, bet jei jis nebus pasiekiamas, galėsite muzika transliuoti ir „Bluetooth” ryšiu. Šioje kolonėlėje yra įdiegta 4.2 „Bluetooth” versija, o ne naujesnė 5.0, tačiau „Sonos” teigia, kad buvo pasirinkta būtent 4.2 „Bluetooth” versija, norint prailginti baterijos veikimo laiką. Nors gamintojas nenurodo kokiu atstumu gali veikti garsiakalbis prijungus jį „Bluetooth” ar „Wi-Fi” ryšių, gamintojos tiesiog ciniškai nurodo, kad „jei girdi grojant muzikai, galite valdyti kolonėlę”. Viso yra keturios „Wi-Fi” antenos aplink „Move” pagrindą, o „Bluetooth” modulis yra viršuje, kad būtų kuo didesnė jo aprėptis. Jei turite „Apple” įrenginį tai atkūrimas bus kiek paprastesnis, nes galėsite naudoti „AirPlay” funckiją, bet jei turite „Android”, teks pasikliauti tik programėle.

Viršuje, kaip minėjau yra kelios mikrofonų skylutės. Pirma, jos suteikia jums galimybę naudoti „Amazon Alexa” ar „Google Assistant”, kaip vieną iš balso padėjėjų ir valdyti išmaniųjų namų įrenginius, paklausti apie kalendoriaus įrašus ar tiesiog balsu valdyti muziką. Antra, šie mikrofonai taip pat yra garso koregavimo sistemos „Trueplay” pagrindinė dalis. Jie analizuoja „Sonos Move” atkuriamą garsą ir tai, kaip jį veikia aplinka, tuomet pasitelkus dirbtinį intelektą automatiškai koreguoja garsą, kad jo kokybė būtų, kaip įmanoma geresnė.

Garsas

Nors „Sonos Move” galime prijungti prie kitų „Sonos” garsiakalbių, testavimo metu šį garsiakalbį naudojau daugiau kaip nešiojamą „Bluetooth” garsiakalbį, nes būtent tam jis ir buvo sukurtas. Reiktų taip pat paminėti, kad jis yra skirtas labiau mėgautis muzika su draugais, o ne filmu svetainėje.

Žemi dažniai yra gudriai išdirbti ir bosai, net esant lauke, skamba itin gerai. Klausantis trankių dainų, būgnų garsai ir žemi dažniai apskritai atkuriami galingai, nors buvo atvejų, kai vokalas dainose buvo šiek tiek užgoštas dėl vadinamų „midų” trūkumo.

Aukštos natos nėra labai akcentuotos, o tai reiškia, kad aiškaus ir aštraus garso, šiame garsiakalbyje nelabai išgirsite. Klausantis muzikos itin garsiai, tas labai pasijaučia ir garsas tiesiog atrodo nešvarus. Muzika skamba nuostabiai, kai klausomasi vidutiniu garsumu, kažkur nuo 40 iki 70%, bet šios ribos jums nereiktų peržengti.

Baterija

Tai yra viena pirmųjų „Sonos” kolonėlių kuri turi bateriją ir jai nereikia nuolatinio elektros tiekimo. Baterijos lygį galite patikrinti tik per programėlę, o ji veikia tik prisijungus „Wi-Fi” ryšiu, bet priekyje yra indikacinė lemputė, kuri suteiks jums informaciją apie baterijos likutį. Gamintojas teigia, kad baterijos turėtų užtekti apie 10 valandų. Mūsų testas parodė, jog 10 valandų jums užteks klausantis maždaug vidutiniu garsumu. Kuo didesnis garsas, tuo baterija išsikraus greičiau. Jūsų pasirinkimas transliuoti muziką per „Buetooth” ar „Wi-Fi” ryšį didelės įtakos baterijos iškrovai neturės. Tačiau išsikrovus turime du variantus ją įkrauti. Pirmasis yra standartinis „USB-C” lizdas, kurio pagalba galėsite ganėtinai greitai įkrauti keliaujant automobiliu ar išvykus. Antroji opcija labiau pritaikyta stacionariam naudojimui, tai įkrovimo stotelė, kuri yra lengva ir neužima per daug vietos, bet turėsite pataikyti tinkamai pastatyti kolonėlę ant metalinių jungčių, kad ji įsikrautų. Jums pakaks minutės, jog vėl galėtumėte džiaugtis muzika ir maždaug po pusantros valandos kolonėle vėl bus pilnai įkrauta.

Jei „Sonos Move” paliksite tiesiog ant stalo neįkraunant, ji panirs į budėjimo režimą ir jame galės išbūti apie 120 valandų.

Verdiktas

Ši kolonėlė yra jau aukštesnės klasės nei ką siūlo „JBL”, tačiau šioje klasėje turime tokius gamintojus kaip „Bose”, „Bang & Olufsen”, „Harman Kardon”, kurie taip pat gali pasiūlyti itin neblogus produktus už „Sonos” siūlomą kainą, tačiau „Sonos" lygių nėra. Dėl ko verta įsigyti šią kolonėle, tai jei ieškote alternatyvos „HomePod” kolonėlei arba jei esate užkietėjęs „Apple” fanas ir esate būtent šio gamintojo ekosistemoje. Jei esate „Android" vartotojas ši kolonėle taip pat bus puiki, tačiau gal ne tokia patogi.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas