„Sony LinkBuds S“ belaidžių ausinukų apžvalga: nuobodžiai minimalistinis dizainas, slepiantis pasakišką garsą bei triukšmo slopinimą

Lukas Snarskis

2022-12-26, 20:40 (atnaujinta 2023-02-19, 23:40)

0 komentarų

Visiškai belaidžių ausinukų bumas prasidėjo prieš keletą metų ir nesustoja šis traukinys iki šiol. Po to kai „Apple“ pristatė „AirPods“, rinkoje prasidėjo perversmas, o per pastaruoju metu ne tik smarkiai išaugo paklausa, tačiau ir pasiūla pasidarė beprotiškai didelė. Šiandien savo opcijas yra pateikęs tikriausiai kiekvienas elektronikos gamintojas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Sony LinkBuds S“ belaidžių ausinukų apžvalga: nuobodžiai minimalistinis dizainas, slepiantis pasakišką garsą bei triukšmo slopinimą

Japonijos milžinė „Sony“ jau yra pažymėjusi savo vardą audio produktų rinkoje, o daugelis tikrai yra girdėjęs, o galbūt net ir turi „Sony WH1000XM3“ ar naujesnes šios serijos belaides ausines. Tačiau ši bendrovė turi ir dėmesio vertų belaidžių ausinukų, kurie debiutavo dar šių metų kovo mėnesį.

Visai neseniai mus pasiekė dveji „Sony“ belaidžiai ausinukai – tai „LinkBuds“ ir „LinkBuds S“. Jeigu pirmasis modelis yra ganėtinai keistas, tai antrasis, vien iš savo išvaizdos, primins produktą, kokių rinkoje yra gausybė. Tačiau ar verta už šį japonų sukurtą įrenginį mokėti maždaug 130 eurų ar daugiau? Kviečiame skaityti detalią šių belaidžių ausinukų apžvalgą ir sužinoti kuo „Sony“ nustebins šįsyk.

Dizainas

Sunku būtų nepastebėti, jog šie „Sony“ belaidžiai ausinukai yra itin maži, o ne ką didesnis ir jų įkrovimo dėkliukas ar pati pakuotė. „LinkBuds S“ atkeliauja itin kompaktiškoje pakuotėje, siūlo itin kompaktišką įkrovimo dėžutę, o patys ausinukai sveria vos 4,8 gramo. Tai, žinoma, turi ir pliusų, ir minusų.

Pradėkime nuo minusų. Galbūt tai kažkam ir neatrodys labai svarbu, bet mokant už produktą ganėtinai aukštą kainą – norisi ir atitinkamos išvaizdos. „Sony LinkBuds S“ įkrovimo dėkliukas yra pilkos spalvos, plastmasinis ir tikrai neprideda jokios pridėtinės vertės. Jeigu ne gamintojo logotipas ant viršaus ir USB-C įkrovimo lizdas – sunku būtų rasti privalumų, lyginant su „Aliexpress“ parduodamomis, 10 eurų kainuojančiomis, žinomų gamintojų kopijomis.

Aišku, galbūt tai kaip atrodo produktas nėra pats svarbiausias dalykas, bet tai vis tiek sudaro bendrą vaizdą ir kuria įspūdį. Už 130 eurų tokie dizaino sprendimai nekuria jokio įspūdžio... Bent jau man. Tačiau, kaip ir minėjau, paprastume ir minimalizme yra ne tik minusų, bet ir pliusų. IR čia jau prasideda gerokai svarbesni dalykai.

„Sony LinkBuds S“ yra itin lengvi ausinukai, o tuo pačiu – ir itin patogūs. Pilkos ir juodos spalvų kombinacijos ausinukai labai patogiai nugula ausyje ir su laiku galima net ir pamiršti apie juos. Aišku, muzikos garsai neleis to padaryti, bet mintį manau supratote. Ai, „Sony“ sako, kad tai yra mažiausiai belaidžiai ausinukai, turintys triukšmo slopinimo galimybę. Valio.

Dar vienas privalumas, kurį galima paminėti prie dizaino ypatumų, būtų IPX4 atsparumas vandeniui. Tik iškart nuraminsiu – jeigu ketinate su jais maudytis ar užsiimti kažkokia kita veikla, kuri su ausinukais dažniausiai nėra atliekama, tai iškart nuraminsiu – IPX4 leis nesukti galvos dėl nedidelio lietaus pakeliui į darbą ar prakaito lašų, kurie atsiranda po įtemptų treniruočių sporto klube. Ne stebuklas, bet tiek kainuojantis produktas, manyčiau, privalo turėti tokias galimybes. Ir turi. Valio.

Garso kokybė

Jau turbūt milijoną kartų paminėjau, jog „Sony LinkBuds S“ nėra patys pigiausi belaidžiai ausinukai. Paminėjau ir keletą trūkumų, tačiau iki šiol dar nerašiau apie didžiausius privalumus. Ir tai, žinoma, yra garsas. Tai yra pagrindinė priežastis kodėl šie ausinukai tiek kainuoja ir kodėl juos tikrai verta įsigyti.

„LinkBuds S“ yra puikiai subalansuoti belaidžiai ausinukai, o dar tas jų mažas dydis. Žodžiu, muzikos klausymasis su šiais mažyliais – puikus. „Sony“ leis mėgautis detaliu garsu – aukšti suteiks žavesio, o žemi dažniai išreikšti itin aiškiai ir reikalui esant pridės papildomo svorio. Viskas tarpusavyje labai gerai subalansuota, o skambesys – pakankamai tikslus ir natūralus.

Jeigu norite pakoreguoti skambesį – būtinai įsirašykite „Sony Headphones Connect“ programėlę, kurią rasite tiek „iOS“, tiek ir „Android“ išmaniesiems telefonams. „Sony“ sukurta aplikacija suteiks nemažai papildomų privalumų, kas leis mėgautis dar geresnėmis šių ausinukų galimybėmis.

Verta paminėti ir tai, jog „Sony LinkBuds S“ palaiko SBC, AAC bei LDAC garso perdavimo kodekus. Būtent pastarasis turėtų būti didelius pliusas „Android“ telefonų savininkams, kuris leis mėgautis aukštesnės kokybės garsu, o skirtumus galima pajusti net klausantis „Spotify“, kas dažniausiai nesiderina su terminu aukšta kokybė.

Dar vienas didžiulis šių „Sony“ ausinukų privalumas – triukšmo slopinimas. Čia rasime kažką panašaus į tai ką siūlo „Sony“ flagmanai „WM-1000XM4“, tačiau gal minimaliai prasčiau. Absoliučiai visko šie ausinukai nepaslėps nuo jūsų ausų, tačiau didžiąją dalį – be problemų, kas leis mėgautis muzika beveik be pašalinių trukdžių. Ai, ir dar vienas privalumas.

Netikėtai sugalvojote, jog norite išgirsti kas vyksta aplinkui ar kažkas bando su jumis šnekėtis? Pakeliate ranką šalia kairiojo ausinuko ir taip aktyvuojasi „Ambient Mode“, kas leidžia girdėti viską, kas vyksta aplinkui. Labai šauni funkcija.

Kalbant apie „Ambient Mode“ – jis veikia taip pat labai gerai. Girdimi garsai skamba pakankamai natūraliai, tačiau tai nėra kažkas, kuo būtų galima mėgautis visą dieną. Sakyčiau, jog ši galimybė „LinkBuds S“ modelyje kiek nusileidžia „Apple“ flagmanams, tačiau naudotis tikrai galima. Tačiau kas tikrai nepatiko – pokalbių mikrofonas.

Jeigu esate triukšmingojo aplinkoje – teks tęsti pokalbius pasitelkiant telefoną, o ne ausinukus. Taip, esant palankioms sąlygoms – problemų nekils, tačiau taip būna tikrai ne visada ir tuomet „LinkBuds S“ yra tikras skausmas... Na, supratote.

Veikimas

„Sony LinkBuds S“ belaidžių ausinukų susiejimas su išmaniuoju telefonu ganėtinai paprastas, o valdymas – pakankamai elementarus. Dešinysis ausinukas leidžia perjungti dainą, o kairysis – įjungti triukšmo slopinimo ar „Ambient Mode“.

Nors ausinukai ir labai maži, tačiau valdymas pakankamai patogus ir veikia tiksliai. Nemažai papildomų galimybių suteikia ir „Sony“ ausinėms ir ausinukams skirta programėlė. Kaip jau minėjau, jeigu norite pakoreguoti skambesį – būtinai įsirašykite „Sony Headphones Connect“ programėlę, kurią rasite tiek „iOS“, tiek ir „Android“ išmaniesiems telefonams.

Ši aplikacija leis valdyti visus turimus, jeigu tokių turite daugiau, „Sony“ produktus, o taip pat suteiks nemažai privalumų – nuo EQ nustatymų, kuriuos galite koreguoti pagal savo skonį, iki tokių gudrybių kaip greitesnis patekimas į „Spotify“. Naudojantis „Headphones Connect“ ir „LinkBuds S“ galėsite nusistatyti ir „Sony 360 Reality Audio“. Tikrai rekomenduoju išbandyti, jeigu įsigysite šiuos ausinukus.

Dar galima paminėti ir tai, jog ši „Sony“ naujiena veikia su „Bluetooth 5.2“, o maksimalus galimas nuotolis – 10 metrų nuo prijungto įrenginio. Galiu tik patvirtinti tai ir pridėti, jog jokių prisijungimo prie telefono problemų nepasiteikė, nors testavau šiuos ausinukus bei naudojausi gerokai ilgiau nei mėnesį.

Baterija

Maži belaidžiai ausinukai dažniausiai nereiškia nieko gero, kuomet kalba pakrypsta link baterijos tarnavimo laiko. „Sony“ sako, kad įjungus triukšmo slopinimo galimybę, pilno įkrovimo turėtų pakakti maždaug šešioms valandoms, o įkrovimo dėžutė suteiks dar papildomas 14.

Ir panašu, kad gamintojas nemeluoja. „Sony LinkBuds S“ mano naudojimosi periodu veikdavo labai arti žadamų šešių valandų. Maždaug 5:40 valandos, kartais 5:50, kas yra tikrai labai arti to kas deklaruojama. Tai tikrai nėra kažkoks stebuklas, tačiau neabejotinai užteks daugeliui.

Šių ausinukų įkrovimas vyksta pasitelkiant USB-C jungtį, kuri įmontuota įkrovimo dėžutės nugarėlėje. Viskas kaip ir tvarkoje, bet mokant tokią kainą už ausinukus, bent jau aš, norėčiau čia rasti ir belaidžio įkrovimo galimybę. Deja, to čia nerasime ir tai yra turbūt didžiausias šių ausinukų trūkumas, kalbant apie bateriją ir įkrovimą.

Verdiktas

Japonijos milžinė puikiai darbuojasi audio technikos rinkoje. Vienas geriausių belaidžių ausinukų pasirinkimų visoje rinkoje priklauso būtent „Sony“ ir čia jie turi „WF-1000XM4“, kurie yra aukščiausios klasės šedevras. Naujieji „LinkBuds S“ – viduriukas tarp flagmanų ir pigesnių „Sony“ produktų, tačiau ar jis vertas jūsų dėmesio?

Ir taip, ir ne. Jeigu norite kokybiško garso ir kokybiško triukšmo slopinimo – valio, perkam ir nesukam galvos. Tačiau bendras komplektas nėra kažkuo išskirtinis. „Sony LinkBuds S“ belaidžių ausinukų dizainas nuobodus, belaidžio įkrovimo čia nerasime, o ir baterijos tarnavimo laikas vidutiniškas. Ši japonų naujiena kelia ganėtinai dvejopus jausmus ir rekomenduoti šį produktą yra ganėtinai sudėtinga, nors pagrindinės jo savybės yra išties aukšto lygio.

Žodžiu, jeigu ieškote tik kuo kokybiškesnio garso ir dar triukšmo slopinimo – perkame, o visais kitais atvejais – bandome ieškoti kažko kito arba laukiame akcijos ir tuomet perkame „LinkBuds S“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas