„Apple“ stiprina savo automobilių padalinį: pasamdytas buvęs „Tesla“ autopiloto inžinierius

Arnas Balčiūnas

2021-11-21, 14:00 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

0 komentarų
„Apple“ stiprina savo automobilių padalinį: pasamdytas buvęs „Tesla“ autopiloto inžinierius

„Apple“, stiprindama savo pastangas sukurti nuosavą automobilį, pasamdė buvusį „Tesla“ inžinierių, kuris šiemet dėl savo pastabų apie pastarosios bendrovės autonominio vairavimo „Autopilot“ funkciją pritraukė didelį žiniasklaidos dėmesį ir buvo vertinamas itin prieštaringai.

Pasak žmonių, susijusių su „Apple“ įmonės procesais, kompanija pasamdė Christopherį „CJ“ Moore į savo komandą, dirbančia su autonominiais automobiliais. C.Moore'as dirba prie bandomosios programinės įrangos ir tiesiogiai atsiskaitinėja Stuartui Bowersui, kitam buvusiam svarbiam „Tesla“ darbuotojui, kuris praėjusių metų pabaigoje prisijungė prie „Apple“. S.Bowersas vadovavo „Tesla Autopilot“ komandai prieš palikdamas pareigas 2019 metų viduryje.

„Apple“ veiksmai rodo, kad kompanija bando sukurti savarankiško vairavimo technologiją - dėl pirmavimo šioje srityje garsi kompanija įsitraukia į dideles ir sunkias konkurencines lenktynes su tokiais automobilių gamintojais kaip „Tesla“. C.Moore'as, kaip naujas „Apple“ darbuotojas, prisijungė prie kompanijos padalinio, žinomo dėl savo slaptumo – „Apple“ niekada viešai nepateikė savo su automobilio kūrimu susijusių planų – ir dažnų pokyčių padalinyje. „Apple“ automobilių projekto, kodiniu pavadinimu „Titanas“, vadovas šių metų pradžioje paliko įmonę, kad užimtų naujas pareigas - vadovautų „Ford Motor“ technologijų bandymams.

„Apple“, įsikūrusi Cupertino mieste, Kalifornijoje, atsisakė komentuoti esamą situaciją. Dar dirbdamas „Tesla“ įmonėje C.Moore'as užsiminė, kad generalinis „Tesla“ direktorius Elonas Muskas pervertino „Autopilot“ programinės įrangos galimybes. Šių metų pradžioje Kalifornijos motorinių transporto priemonių departamento pareigūnai apklausė C.Moore'ą, atlikdami autonominio vairavimo programinės įrangos tyrimus. Departamentas paklausė C.Moore'o apie E.Musko tvirtinimą, kad „Tesla“ šiais metais galės važiuoti visiškai autonomiškai.

C.Moore'as atsakė, kad „Tesla“ vadovo pareiškimai „neatitiko inžinerinės tikrovės“, teigiama DMV memorandume, kuriame apibendrinamas pokalbis. Jau daugelį metų E.Muskas teigė manantis, kad „Tesla“ yra arti vadinamųjų 5 lygio autonomijos funkcijų paleidimo, o tai reikštų, kad automobiliai galėtų veikti be žmogaus įsikišimo. Dabartinė sistema – 2 lygio autonominio vairavimo funkcija – ir jos specifika reikalauja, kad vairuotojai automobilio važiavimo metu nuolat laikytų rankas ant vairo.

Neseniai dėl teisminio proceso, vykusio dėl vyro iš Floridos, žuvusio per avariją 2019 metais bei avarijos metu naudojusio autopiloto funkciją, buvo siekiama Moore'ą apklausti teisme kaip liudininką. Su byla susiję teisiniai dokumentai spalį atskleidė, kad Moore'as paliko „Tesla“ kompanijoje ir oficialiai joje nebedirba.

„Apple“ neseniai pakeitė buvusį ankstesnį projekto vadovą Dougą Fieldą Kevinu Lynchu, kuris vadovavo „Apple Watch“ programinės įrangos inžinerijai nuo pat produkto atsiradimo pradžios. Ji taip pat pasamdė kitus puikiai žinomus asmenis iš automobilių pasaulio, įskaitant Urlichą Kranzą, buvusį autonominių automobilių startuolio „Canoo“ generalinį direktorių.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas