Bolidai, kurie sukaustys mūsų dėmesį šiemet: vienas modelis jau pristatytas, tačiau kada sulauksime kitų „Formulės 1“ komandų pristatymų?

Arnas Balčiūnas

2022-02-05, 12:30

0 komentarų
Bolidai, kurie sukaustys mūsų dėmesį šiemet: vienas modelis jau pristatytas, tačiau kada sulauksime kitų „Formulės 1“ komandų pristatymų?

Nepanašu, kad 2021 metų „Formulės 1“ sezonas yra visiškai užbaigtas visomis įmanomomis prasmėmis, ypač dėl to, kad prieštaringai vertinamo F1 finalo Abu Dabyje atgarsiai vis dar skamba itin garsiai žiniasklaidoje.

Esančios skandalingos situacijos esmė yra ši: FIA tiria, kaip išvengti situacijos, kai Maxas Verstappenas iškovojo čempiono titulą pačiame paskutiniame „Formulės 1“ sezono rate, pasikartojimo. Šio tyrimo ir vėliau seksiančių sprendimų rezultatas gali nulemti ir tai, ar Lewisas Hamiltonas – ilgametis „Formulė 1“ varžybų dalyvis - apskritai sugrįš į šį sportą 2022 metais.

Tačiau šis straipsnis ne apie tai: būtent dabar yra tas metų laikas, kai F1 komandos pradeda atskleisti savo naujus ateinančio sezono automobilius. Šiais metais taisyklių sąvadas smarkiai keičiasi, todėl naujos kartos bolidų dizainai turėtų būti žavūs.

Supaprastintos aerodinamikos sprendimai, žemo profilio padangos, ratų gaubtai ir dar daugybė kitų naujovių; visi šie dalykai pristatomi 2022 m. boliduose vardan konkurencingesnių ir įdomesnių lenktynių, o tai reiškia, kad komandos turėjo tiesiog išmesti senas bolidų dizaino idėjas į šiukšlių dėžę ir praleisti Kalėdas bei visą šventinį laikotarpį kurdamos visiškai naujo dizaino bolidus. F1 netgi sukūrė maketą, kaip atrodys nauji varžybų automobiliai.

Viršutinė leistino biudžeto lenktyniniams bolidams riba yra dar griežčiau nustatyta, dėl tokio biudžeto taisyklių griežtinimo didžiausioms komandoms turėtų būti daug sunkiau paprasčiausiai „išsipirkti“ aukštesnes pozicijas įskaitos lentelėje savo bolidams skiriant daug didesnes sumas pinigų. Toks taisyklių reguliavimas naudingiausias mažesnį biudžetą varžyboms skirti galinčioms komandoms.

Trumpai apžvelgsime ir naujus šio sezono bolidų modelius, taip pat visas komandų, kurios dar tik paskelbs savo naujuosius modelius, pristatymo datas.

„Haas“ yra pirmoji komanda, kuri atskleidė savo bolidą 2022 m., tačiau pagal komandos pasirodymą praėjusiais metais, kuomet buvo užimta 10 vieta čempionate, įmanoma, kad tai bus vienintelis kartas, kai ji pranoks likusį varžovų būrį.

Panašu, jog „Haas“ komanda nusprendė „nurašyti“ 2021 metus, ir susitelkti į būsimąjį sezoną siekdama, kad šių metų automobilis būtų kuo geresnis, o komandos vadovas Guntheris Steineris sako, kad „VF-22“ yra „didžiulių visų prie proceso prisidedančių žmonių pastangų rezultatas“. Tikėkimės, kad naujasis bolidas trasoje nustebins ne vieną „Hass“ konkurentą.

Kitos F1 komandų bolidų oficialaus pristatymo datos

  • „Red Bull RB18“ – vasario 9 d.
  • „Aston Martin AMR22“ – vasario 10 d.
  • „McLaren MCL36“ – vasario 11 d.
  • „AlphaTauri AT03“ – vasario 14 d.
  • „Ferrari F1-75“ – vasario 17 d.
  • „Mercedes W13“ – vasario 18 d.
  • „Alpine A522“ – vasario 22 d.
  • „Alfa Romeo C42“ – vasario 27 d.
  • „Williams FW44“ – dar neatskleista.

Pirmosios trys priešsezoninių bolidų bandymų dienos prasidės vasario 23 dieną, Barselonoje, tad logiška manyti, jog iki oficialių bolidų pristatymo datų pabaigos būsime išvydę visų komandų sportinius automobilius.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas