„Circle K“ ne tik paliko Rusiją, bet ir kviečia aukoti: surinktą paramą Ukrainai ketina padvigubinti

Pranešimas spaudai

2022-03-12, 09:40 (atnaujinta 2022-11-03, 11:51)

4 komentarai (-ų)
„Circle K“ ne tik paliko Rusiją, bet ir kviečia aukoti: surinktą paramą Ukrainai ketina padvigubinti

Degalinių tinklas „Circle K“ paskelbė Ukrainos palaikymo akciją „Kartu paaukosime dukart daugiau“. Akcijos metu degalinių klientai gali paaukoti bet kokią sumą, o „Circle K“ surinktas lėšas padvigubins. Surinkti pinigai bus skirti „Gelbėkit vaikus“ organizacijai, kuri rūpinasi ir ukrainiečių vaikų gerove Lietuvoje.

„Mūsų gyvenimas pastarosiomis dienomis nusidažė mėlyna ir geltona spalvomis, todėl surengėme paramos akciją Ukrainai „Kartu paaukosime dukart daugiau“. Ji neapsiribos tik Lietuva ir vyks dar 6-iose Europos šalyse: Latvijoje, Estijoje, Airijoje, Danijoje, Švedijoje ir Norvegijoje. Užsibrėžėme tikslą surinkti 2 mln. eurų paramos, o pusę šios sumos Ukrainos organizacijoms įsipareigojome paaukoti patys“, – sako „Circle K Lietuva“ generalinis direktorius Skirmantas Mačiukas.

Visa Lietuvoje surinkta suma bus skirta ilgalaikiams „Circle K“ degalinių tinklo draugams – organizacijai „Gelbėkit vaikus“, kuri rūpinasi Lietuvoje atsidūrusiais ukrainiečių vaikais. Kitos Europos šalys surinktą paramą skirs kitoms Ukrainai pagalbą teikiančioms organizacijoms.

Organizacija „Gelbėkit vaikus“ jau įrengė saugias erdves vaikams pabėgėlių registracijos centruose Alytuje, Marijampolėje, Vilniuje ir Klaipėdoje. Netrukus vaikai bus pasitikti ir Kaune. Praktiškai visi vaikai iš Ukrainos atvyko taip, kaip stovėjo – jiems reikia elementariausių daiktų, tokių kaip šlepetės, dantų šepetėliai, drabužiai ir pan. Organizacija informuoja, kad reikia ne tik paramos daiktais, bet ir emocinės pagalbos – tam bus samdomi psichologai ir socialiniai darbuotojai.

„Norintiems paaukoti gyventojams tereikia prie kasos darbuotojui pasakyti, kokią sumą norima skirti Ukrainai. Tai patogus būdas prisidėti ir nėra būtina ką nors pirkti, o mes surinktą sumą padvigubinsime. Bet kokio dydžio parama yra prasminga šiandien – kiekvienas centas. Be to, kasdien mūsų degalinėse Lietuvoje apsilanko iki 100 tūkst. klientų, tad neabejojame, kad netruksime surinkti reikiamą sumą“, – teigia S. Mačiukas.

Daugiau informacijos apie paramos akciją galima rasti „Circle K“ svetainėje: circlek.lt/yougive-wegive.

4 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas