Darbai pagrindinėje BMW gamykloje prasidėjo: vokiečiai meta visus pajėgumus į „Tesla“ konkurento gamybą

Arnas Balčiūnas

2021-11-06, 09:55 (atnaujinta 2022-12-18, 13:50)

1 komentaras
Darbai pagrindinėje BMW gamykloje prasidėjo: vokiečiai meta visus pajėgumus į „Tesla“ konkurento gamybą

Vokietijos automobilių milžinė BMW plečia savo elektrinių transporto priemonių asortimentą bei siekia kuo labiau prisitaikyti dėl patiriamo spaudimo mažinant išmetamų teršalų kiekį. Bendrovė jau turi pasiūlyti ne vieną elektromobilį, o visai neseniai į gatves riedėti pradėjo ir dar vienas naujas modelis.

Pirmieji pardavimui paruošti visiškai elektriniai „BMW i4“ sedanai jau išriedėjo nuo gamybos linijų pagrindinėje gamykloje Miunchene. Sedanas, kuris konkuruos su „Tesla Model 3“, yra pagamintas ant tos pačios surinkimo linijos kaip ir vidaus degimo varikliais varomos transporto priemonės bei hibridiniai modeliai, tokie kaip 3 serijos BMW.

Panaši, mišri, įvairių tipų automobilių surinkimo linija jau veikia BMW Dingolfingo gamykloje, kurioje kartu su hibridiniais ir vidaus degimo variklių modeliais gaminami elektriniai visureigiai BMW „iX“. Verta paminėti ir tai, jog naujasis „i4“ sedanas taps ir prioritetą turinčiu produktu. BMW vadovai nori užtikrinti šio modelio gamybą, nepaisant to, kad pasaulyje vis dar juntamas lustų trūkumas. Būtent dėl šios priežasties „BMW i4“ ir tapo prioritetiniu gaminiu.

„Iki 2023 m. daugiau nei pusė visų Miuncheno gamyklos transporto priemonių bus visiškai elektrines arba įkraunamos hibridines transporto priemonės“, - sako BMW valdybos narys, Milanas Nedeljkovičius, atsakingas už gamybą, savo pranešime.

M.Nedeljkovičius teigia, kad automobilių gamintojas Miunchene nustos gaminti vidaus degimo variklius iki 2024 metų. Šiuo metu Miunchene gaminami, vidaus degimo varikliais varomi automobiliai, ateityje bus surenkami BMW gamyklose Austrijoje ir Jungtinėje Karalystėje. Verta pastebėti ir tai, jog BMW iki 2030 metų tikisi, kad 50 proc. visos bendrovės produkcijos bus paremta elektrinėmis transporto priemonėmis, o apie tai patvirtino ir kompanijos vadovas Oliveris Zipse.

1 komentarų

Narvydas

Elektra varomi automobiliai nėra panacėja , eikvojama žemės resursai , dar blogiau ,kūrenama elektrinėje anglimi ir kraunamas elektrinis transportas .
Gaila niekas nepasikeis ,kol žemę valdys grobuonys - satanistai ,tol alternatyvos nebus ...

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas