Didieji automobilių gamintojai turėtų ne juokais sunerimti: į Europos rinką nusprendė žengti ir „Tesla“ žudiku“ praminta bendrovė

Lukas Snarskis

2022-11-11, 09:26 (atnaujinta 2022-11-29, 02:04)

6 komentarai (-ų)

Automobilių rinkoje per pastaruosius keletą metų įvyko nemažai pokyčių. Vis daugiau populiarumo sulaukia elektrinės transporto priemonės, o daugelis gamintojų jau dabar orientuojasi būtent į tokius automobilius. Žinoma, vis labiau populiarėja ir Kinijos bendrovės, kurios savo produktus atgabena ir į Europą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Didieji automobilių gamintojai turėtų ne juokais sunerimti: į Europos rinką nusprendė žengti ir „Tesla“ žudiku“ praminta bendrovė

Senajame Žemyne jau netrukus debiutuos ir dar vienas Kinijos gamintojas – tai „Zeekr“. Oficialiai šios naujienos turėtų būti paskelbtos dar šio mėnesio pabaigoje, žiniasklaidai tokią informaciją atskleidė bendrovės vadovas Anas Conghui.

Kinijos automobilių gamintojas visai neseniai pristatė „Zeekr 009“ elektromobilį, o tuo pačiu atskleidė, jog prie finišo artėja ir strategijos sudarymas žengimui į Europos rinką. Pirmasis elektrinis automobilis, kuris bus pasiūlytas mūsų regione – tai „Zeekr 001“. Nors oficialiai ir neskelbiama, tačiau labai tikėtina, kad jis jau netrukus bus prieinamas Vokietijoje, Norvegijoje, Švedijoje ir greičiausiai Prancūzijoje bei Nyderlanduose.

„Zeekr 001“ debiutavo dar praėjusiais metais, Šanchajaus automobilių parodoje, ir sulaukė daug dėmesio dėl savo stulbinančio dizaino, 700 kilometrų maksimalaus įveikiamo nuotolio, pneumatinės pakabos ir itin greito įsibėgėjimo. Verta pastebėti, jog ši naujiena aprūpinta ir puikiomis įkrovimo savybėmis - 120 km atstumui nuvažiuoti reikalingos energijos per penkias minutes įkrovimo.

Automobilio kaina siekia 299 tūkst. Kinijos juanių, kas yra maždaug 40 tūkst. eurų, ji maždaug tokia pati kaip Šanchajuje pagaminto „Tesla Model 3“ varianto, todėl daugelis elektromobilį vadina naujuoju „Tesla žudiku“. Tokia ambicinga pravardė yra itin iškalbinga.

Ji „Zeekr 001“ tiko pirmiausia dėl to, kad automobilis siūlo daug daugiau funkcijų, elektromobilio privalumų už tik šiek tiek didesnę kainą. „Premium“ klasės „Zeekr 001“ variante sumontuoti elektros varikliai tiek priekinėje, tiek galinėje ašyse, kurie kartu išvysto 536 AG ir 700 Nm sukimo momentą, o tai padeda automobiliui įsibėgėti nuo 0 iki 100 km/h vos per 3,8 sekundės.

Kalbant apie konfigūraciją, naujajame automobilyje sumontuota pneumatinė pakaba (pasirenkama), itin plati „W-HUD“ , gausi spalvų „Head-up“ ekrano sistema, ekologiškos lenktyninės ECONYL sėdynės su masažine funkcija ir „Aurora“ atmosferiniai žibintai.

Įdomu ir tai, jog „Zeekr“ siekia europiečiams pasiūlyti transporto priemones, kurios būtų specialiai skirtos šiai rinkai. Kompanija planuoja kurti elektrinį sedaną, o taip pat ir vidutinio dydžio SUV, o abu automobiliai turėtų būti sukurti taip, jog atitiktų visus Europoje galiojančius saugumo ir kitus reikalavimus.

Pranešama, kad „Zeekr“ planuose yra bent šešių elektrinių automobilių pristatymas Europoje, o taip pat ir dviejų transporto priemonių, sukurtų Europoje, išleidimas kažkada 2024 metais.

6 komentarų

Ai na sau

Labai gerai kad konkuruos. Nekils kainos o kris elektromobiliu.
O kas mego senus trantus is voketijos su uzsikisusiais pdf filtrais tegul ir toliau mano jog puiku daikta kieme laiko.
Voketis pardave nudroztus auto lietuviuj ir dziaugias

puiku

pirksime kai tik pasirodys šaunuoliai kinai jų gaminiai geri patikimi kad ir namų ŭkyje viskas kiniška virtuvėje taip pat dar japonų technika puiki o europa jau praeitis.

Aha

Kinietiski slamstai niekad nekonkuruos su europos ar amerikos auto. Jau geriau pirkti sena auto bet vokiska, nei kitaicu ta pornucha.

Hansas

Ar bent suvoki kokią nesąmonė parašęs,senas vokiškas automobilis, prajuokinai mano šlepetės

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas