Elektromobilių idėja patinka tikrai ne visiems: čekai stos į kovą už tradicinius automobilius

Lukas Snarskis

2021-09-11, 14:30

0 komentarų
Elektromobilių idėja patinka tikrai ne visiems: čekai stos į kovą už tradicinius automobilius

Elektrinių automobilių bumas patinka ne visiems, o Europos Sąjungos planai atsikratyti iškastiniu kuru varomų transporto priemonių kai kuriems kelia nemažai nerimo. Čekija yra laikoma viena didžiausių automobilių gamybos šalių, o apie ES planus pasisakė ir šalies ministras pirmininkas Andrejus Babisas.

„Mes kategoriškai nesutinkame su draudimu parduoti iškastiniu kuru varomus automobilius“,- kalbėdamas su žiniasklaida pareiškė A.Babisas. „Tai neįmanoma. Mes negalime vadovautis tuo ką žalieji fanatikai sugalvojo Europos Parlamente“.

Kaip žinia, Europos Sąjunga svarsto apie galimybę atsisakyti benzininių ir dyzelinių automobilių, o jeigu toks planas bus patvirtintas, realybe jis virsti turėtų iki 2035 metų. Čekijos ministras pirmininkas tikisi iškelti šią temą kaip prioritetine, tuomet kai antroje 2022 metų pusėje ši šalis pradės savo pirmininkavimą ES.

A.Babiso teigimu, Čekija ketina palaikyti elektromobilių infrastruktūrą, tačiau neketina subsidijuoti faktinės transporto priemonių gamybos. Tokiam šalies ministro pirmininko pareiškimui nėra sunku rasti paaiškinimą – net trečdalį Čekijos ekonomikos sudaro būtent automobilių pramonė. Verta paminėti ir tai, jog šioje šalyje yra įsikūrusi ir „Škoda Auto“, kuri nuo 1991 metų priklauso „Volkswagen Group“.

Dabartinis Čekijos ministras pirmininkas jau kitą mėnesį sieks būti perrinktas dar vienai kadencijai. A.Babisas pirmybę teikia nacionalinių interesų apsaugai, o taip pat dažnai kritikuoja Europos Sąjungos vykdomą politiką.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas