Į JAV skrenda lėktuvas iš Rusijos: paaiškėjo, ką jis ten veiks, tačiau derybomis tikrai nekvepia

Lukas Snarskis

2022-03-05, 14:32 (atnaujinta 2022-03-05, 17:30)

3 komentarai (-ų)
Į JAV skrenda lėktuvas iš Rusijos: paaiškėjo, ką jis ten veiks, tačiau derybomis tikrai nekvepia

Rusijos pradėta karinė invazija Ukrainoje tęsiasi ir toliau. Ir nors buvo sutarta dėl laikinų paliaubų, panašu, kad rusai nėra nusiteikę laikytis jokių susitarimų.

Rusams tęsiant karinius veiksmus Ukrainoje, internetinėje svetainėje flightradar24.com pastebėtas įdomus skrydis iš Rusijos teritorijos. Remiantis viešai prieinama informacija, iš Sankt Peterburgo pakilo lėktuvas, kuris skrenda į JAV sostinę Vašingtoną.

Šaltinių duomenimis, į JAV skrieja 96-300 prezidentinis lėktuvas. Pranešama, kad dėl itin ribotų skraidymo galimybių, šis lėktuvas iš Maskvos išvyko į Sankt Peterburgą, kur pasipildė degalų, ir dabar tęsia kelionę į Vašingtoną per neutraliuosius vandenius.

Paaiškėjo, kad kompanijos „Rossiya“ lėktuvas, kuriuo dažnai naudojasi ir šalies prezidentas V.Putinas, į Vašingtoną vyksta susirinkti šalies diplomatų. Tokią informaciją savo „Telegram“ paskyroje paskelbė Rusijos užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir spaudos departamento direktorė Marija Zakharova.

M.Zakharovos pranešime pažymima ir tai, jog į Vašingtoną vykstantis lėktuvas niekaip nesusijęs su galimomis JAV ir Rusijos derybomis. Pastaroji taip pat apgailestavo, jog daugeliui tai gali tapti nusivylimu.

Priminsime, jog tik pasirodžius informacijai apie šį „Rossiya“ lėktuvo skrydį, internete pasirodė pranešimų, jog rusai galimai skrenda į derybas su JAV. Tai sufleravo ir skrydžio tikslas. Pirminiuose pranešimuose buvo teigiama, kad lėktuve gali būti ir Rusijos užsienio reikalų ministras Sergėjus Lavrovas, tačiau tai buvo netiesa.

3 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas