Indijos bendrovė su griausmu žengia į elektromobilių rinką, jau netrukus ketina pradėti ir produkciją

Leonardas Sindaravičius

2022-01-29, 08:10 (atnaujinta 2022-11-28, 19:18)

0 komentarų
Indijos bendrovė su griausmu žengia į elektromobilių rinką, jau netrukus ketina pradėti ir produkciją

Indijoje įsikūrusi dviračių elektrinių transporto priemonių gamintoja „Ola Electric“ rengiasi plėsti savo produkciją ir papildyti savo asortimentą nauju elektromobiliu. Kompanijos intencijas išryškina pristatytas koncepcinis elektrinio automobilio modelis, kurio produkciją įmonė žada pradėti jau 2023-iaisiais.

Optimistiškais planais pasidalino „Ola Electric“ generalinis direktorius Bhavish Aggarwal, tuo tarpu paviešintose potencialaus elektromobilio vizualizacijose matomas stilingas keturių durų hečbekas. Pirmieji šios įmonės gaminiai yra minimalistiško dizaino elektriniai motoroleriai, sulaukę sėkmės vietinėje Indijos rinkoje - būtent augantis motorolerių populiarumas gimtojoje šalyje ir paskatino kompaniją svarstyti plėtrą į elektrinių automobilių segmentą.

„Ola Electric“ į šias galimybes žiūri rimtai ir teigia, jog automobilių gamybai bus pastatyta atskira gamykla, mat įmonei priklausantis „Future Factory“ esą yra per mažas tokio masto transporto priemonių gamybai.

Taip pat yra ženklų liudijančių, jog kompanija gaus finansinės paramos iš Japonijos „Softbank Group“, paspartinsiančių „Ola Electric“ postūmį link Indijos pavertimo elektrinio transporto sostine. Šalyje esančios reguliacijos bei sunkumai, su kuriais susiduriama eksploatuojant vidaus degimo varikliais aprūpintas transporto priemones, skatina elektromobilių bei elektra varomų motorolerių populiarėjimą bei infrastruktūros plėtrą visoje Indijoje.

Nors kol kas minėtas elektrinis automobilis tėra konceptas, metų eigoje galima tikėtis daugiau detalių tiek apie transporto priemonės išvaizdą, tiek specifikaciją.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas