JAV elektromobilių milžinė fiksuoja stulbinančius pardavimus, tačiau ekspertai vis tiek skambina pavojaus varpais

Lukas Snarskis

2023-04-05, 09:00

0 komentarų

Situacija automobilių rinkoje per pastaruosius metus atnešė nemažai neužtikrintumo, o daugelis bendrovių susidūrė su vienokiomis ar kitokiomis bėdomis. JAV elektromobilių gamintojas „Tesla“ yra vienas iš tų, kuris išvengia didesnių problemų, o tuo pačiu sugeba užfiksuoti ir rekordinius rezultatus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
JAV elektromobilių milžinė fiksuoja stulbinančius pardavimus, tačiau ekspertai vis tiek skambina pavojaus varpais

Elono Musko valdoma kompanija per pirmuosius tris šių metų mėnesius pirkėjams pristatė 422 875 elektrinius automobilius, o tai geriausi ketvirčio rezultatai „Tesla“ istorijoje. Negana to, jeigu JAV gamintojas išlaikys tokį tempą – šiemet gali perkopti ir 2 mln. pristatytų elektromobilių ribą. Tačiau nepaisant gerai atrodančių rezultatų, analitikų tokie rezultatai vis tiek neįtikino.

Visų pirma, reikėtų atkreipti dėmesį, jog „Tesla“ pardavimai pakilo tik 4 proc., lyginant su ankstesnio ketvirčio rezultatais. Verta prisiminti ir tai, kad bendrovė gerokai sumažino savo elektromobilių kainas, o daugelis tikėjosi, kad bendrovė fiksuos stulbinančius rezultatus. Tačiau keturi procentai neatrodo kaip didelis skaičius. Dar vienas dalykas – ženkliai išaugo ir gamybos apimtys.

Jeigu pirmojo šių metų ketvirčio rezultatus palygintume su praėjusių metų pirmuoju ketvirčiu – pamatytumėme net 36 proc. pardavimų augimą, bet būtent to ir buvo tikimasi. Reikėtų nepamiršti, jog „Tesla“ aktyviai didina gamybos apimtis Vokietijoje esančioje gamykloje, kur pastaruoju metu fiksuojami nauji rekordai. Kaip bebūtų, šiemet JAV elektromobilių milžinė vis tiek gali nustebinti daugelį.

2022 metais bendrovė pirkėjams pristatė 1,3 mln. elektrinių automobilių, o jeigu „Tesla“ sugebės išlaikyti panašius pardavimus kaip pirmojo 2023 metų ketvirčio metu – tuomet gali pasiekti ir dviejų milijonų ribą. Ekspertai pažymi, kad norint pasiekti tokius rezultatus – jiems reikalinga demonstruoti 36 proc. pardavimų didėjimą per likusius 2023 metų ketvirčius, visai kaip ir pirmojo ketvirčio metu.

Tai iš esmės paaiškina, kodėl daugelis analitikų yra skeptiškai nusiteikę šios bendrovės atžvilgiu ir jau skambina pavojaus varpais, nors rezultatai ir gali rodyti kitaip. „Tesla“ pastaruoju metu demonstruoja pavydėtiną našumą, lyginant su kitais gamintojais, tačiau neapibrėžta rinkos situacija ir galima finansinė krizė gali lemti, kad net ir ženklus kainų mažinimas nepadės išlaikyti aukštų pardavimų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas