Kelių eismo taisykles, kurias sunku paaiškinti sveiku protu: Lietuvoje už tai galite atsidurti kalėjimą, o kai kuriose šalyse negautumėte net ir baudos

Bilis.lt

2024-09-28, 19:55

0 komentarų

Siekiant užtikrinti saugų eismą keliuose yra pasitelkiamos įvairiausios priemonės, o viena pagrindinių – tai baudos už KET pažeidimus. Niekam ne paslaptis, jog taisyklės sukurtos tam, kad jų būtų laikomasi, tačiau kelių eismo taisyklės rūpi tikrai ne visiems.

DIDŽIULĖS „ALIEXPRESS“ NUOLAIDOS IŠMANIESIEMS TELEFONAMS - ĮSIGYKITE NAUJĄ ĮRENGINĮ UŽ ŽENKLIAI MAŽESNĘ KAINĄ JAU DABAR!
Kelių eismo taisykles, kurias sunku paaiškinti sveiku protu: Lietuvoje už tai galite atsidurti kalėjimą, o kai kuriose šalyse negautumėte net ir baudos

Kelių eismo taisyklės yra svarbus aspektas, kuris užtikrina tvarką keliuose. Žinoma, skirtingose valstybėse galioja skirtingos taisyklės, o tai vairuotojams gali sukelti papildomų nepatogumų. Tačiau yra ir tokių atvejų, kuomet galiojantys įstatymai gali sukelti juoką.

Šiandien kviečiame pažvelgti į neįtikėtinas kelių eismo taisykles, kurios galioja kai kuriose kitose šalyse. Dalį šių reikalavimų būtų net sunku paaiškinti, tačiau tam tikrose šalyse tai gali užtraukti atsakomybę, kuri gali gerokai paploninti jūsų pinigines. Taigi, pažvelkime, kokių dalykų yra prigalvota kitose valstybėse.

Vairavimas be marškinėlių Tailande

Kas gali būti geriau karštą vasaros dieną, nei įjungti AC/DC, nusivilkti marškinėlius ir važinėti po miestą, stengiantis kuo labiau atvėsti?

Nors daugelyje valstybių tai gali būti puiki proga atsivėsinti ir pasimėgauti vasariškais orais, tačiau nebandykite to daryti Tailande. Šioje pietų Azijos šalyje, matyt, draudžiama važiuoti nuoga krūtine, kad ir koks gražus būtų oras, ir tai galioja tiek pat vyrams, kiek ir moterims.

Nedrįskite atitraukti rankų nuo vairo

Jei vairuosite Kipre – prisiminkite, ką išmokote vairavimo mokykloje ir laikykite rankas ant vairo. Jei „be reikalo“ atitrauksite rankas nuo vairo - galite būti nubausti.

Teigiama, kad tokio įstatymo tikslas - užkirsti kelią vairuotojams rodyti negražius rankų gestus. Galbūt tokią taisyklę reikėtų taikyti ir Lietuvoje? Ar gal geriau nereikia?

Norite pavalgyti ar atsigerti?

Valgymas ar gėrimas, net ir nealkoholinio gėrimo, už vairo Prancūzijoje gali sukelti rimtų problemų. Šioje valstybėje yra manoma, jog bagetės su bulvytėmis valgymas yra „nesugebėjimas kontroliuoti“ savo transporto priemonės. Todėl toks sumuštinis gali kainuoti papildomus 35 eurus.

Jokio alkoholio prieš vairavimą

Jeigu lankysitės Japonijoje - negalvokite vairuoti išgėrę. Šios šalies taisyklės, draudžiančios vairuoti išgėrus ir yra vienos griežčiausių visame pasaulyje.

Didžiausia leistina alkoholio kiekio kraujyje riba yra 0,03 proc. Japonijos teisės aktuose numatyta, kad į kalėjimą taip pat galite būti pasodintas, jei esate neblaivaus vairuotojo vairuojamos transporto priemonės keleivis. Veikiausiai reikėtų būti atsargiems net ir renkantis „Uber“.

Tegul alkoholis liejasi laisvai!

Vairuotojai Lietuvoje žino, kad prieš vairuojant išgerti vieną bokalą alaus nėra didelė problema, nors to daryti griežtai nerekomenduojama. Tačiau yra šalių, kur alkoholis ir vairavimas yra puikiai suderinamas.

Burundyje, Gvatemaloje, Paragvajuje ir Toge apskritai nėra įstatymų, draudžiančių vairuoti išgėrus. Šiose šalyse, kalbant apie alkoholį ir sėdimą prie vairo, iš esmės galioja taisyklė - daryk, ką nori. Mes nemanome, kad tai yra protinga, tačiau kam ta mūsų nuomonė įdomi.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas