Kinijos elektromobilių milžinė demonstruoja savo technologinę pažangą: jau lapkričio mėnesį bus pristatyta BYD sukurta išmanioji vairavimo sistema

Lina Snarskienė

2024-10-22, 19:54

0 komentarų

Automobilių rinkoje per pastaruosius keletą metų įvyko nemažai pokyčių. Vis daugiau populiarumo sulaukia elektromobiliai, o daugelis gamintojų jau dabar orientuojasi būtent į tokius automobilius. Žinoma, vis labiau populiarėja ir Kinijos bendrovės, kurios savo produktus atgabena ir į Europą.

Prisijunkite prie mūsų „Facebook“ puslapio ir gaukite +5 KARMOS taškus!
Kinijos elektromobilių milžinė demonstruoja savo technologinę pažangą: jau lapkričio mėnesį bus pristatyta BYD sukurta išmanioji vairavimo sistema

Remiantis naujausiais pranešimais, Kinijos automobilių gamintojas BYD ruošiasi pristatyti savo išmaniąją vairavimo sistemą. Tai būtų reikšmingas žingsnis bendrovei, kuri iki šiol savo pažangias pagalbos vairuotojui sistemas grindė trečiųjų šalių sprendimais.

Jau lapkričio mėnesį planuojama išleisti BYD nuosavus algoritmus, kuriais bus valdoma bendrovės išmaniojo vairavimo platforma „DiPilot“. Naujoji BYD firminė skaičiavimo platforma, bus įvairių konfigūracijų, priklausomai nuo turimos skaičiavimo galios. „DiPilot 100“, skirta sistemoms su 100 TOPS (trilijonų operacijų per sekundę) ar mažiau, naudos „Nvidia Drive Orin N“ lustą ir „Horizon Robotics Journey 5“ lustą.

Galingesnėms transporto priemonėms skirtose „DiPilot 300“ ir „DiPilot 600“ bus naudojamas „Nvidia Orin X“ lustas, siūlantis iki 508 TOPS skaičiavimo galią.

Perėjimas prie nuosavo kūrimo aiškiai rodo BYD siekį kontroliuoti savo technologinį likimą ir konkuruoti su tokiais pramonės milžinais kaip „Tesla“, kuri jau seniai propaguoja savo „Autopilot“ ir visiškai savarankiško vairavimo sistemas. Nors BYD bendradarbiauja su įvairiais lustų gamintojais, įskaitant „Nvidia“, „Horizon Robotics“ ir „Black Sesame Technologies“, pranešama, kad daugiausia pastangų ji dėjo kurdama savo algoritmus, pagrįstus „Nvidia“ platforma „Drive Orin“, motyvuodama jos brandumu ir stabilumu.

Iš pradžių Kinijos elektromobilių gamintojas nuosavus algoritmus daugiausia naudos modeliuose, kurių kaina viršija 25 tūkst. eurų. Tačiau bendrovė planuoja demokratizuoti šią technologiją, siekdama iki 2025 metų įrengti aukšto lygio išmaniojo vairavimo galimybes 13 tūkst. eurų kainos kategorijos transporto priemonėse. Tai plataus užmojo tikslas, kuris gali turėti didelę įtaką pažangių pagalbos vairuotojui funkcijų diegimui masinėje rinkoje.

BYD sparčią pažangą išmaniojo vairavimo srityje galima paaiškinti keliais veiksniais. Pirmiausia, subrendo tiekimo grandinė, be to, įsigytos patyrusios komandos iš kitų automobilių pramonės įmonių. Visa tai leido kompanijai pagreitinti kūrimo procesą. Kartu su neseniai įvykdytais organizaciniais pokyčiais, kurie racionalizavo jos pastangas, BYD galiausiai įgijo kur kas tikslingesnį požiūrį į inovacijas.

Be algoritmų, bendrovė, kaip pranešama, tiria galimybę kurti savo išmanųjį vairavimo lustą, pradedant nuo žemo ir vidutinio lygio pozicionavimo. Tokia vertikalios integracijos strategija neišvengiamai padidins BYD savo technologijų paketo kontrolę ir potencialiai sumažins jos priklausomybę nuo išorės tiekėjų.

Pirmasis BYD žingsnis į nuosavą išmaniojo vairavimo technologiją žengtas po to, kai buvo pristatyta „Xuanji Architecture“ – pagrindinis bendrovės transporto priemonių intelekto strategijos komponentas. Sausio mėnesį pristatyta naująja architektūra siekiama integruoti įvairias technologijas, įskaitant dirbtinį intelektą, 5G ryšį ir išmaniojo prietaisų skydelio funkcijas, kad būtų sukurta sklandesnė ir intuityvesnė vairavimo patirtis.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas