Legendinis VW autobusiukas sugrįžta: paaiškėjo, kada išvysime elektrinį „ID Buzz“ modelį

Lukas Snarskis

2022-02-02, 13:00 (atnaujinta 2022-11-28, 19:17)

0 komentarų
Legendinis VW autobusiukas sugrįžta: paaiškėjo, kada išvysime elektrinį „ID Buzz“ modelį

Kai „Volkswagen“ pirmą kartą pradėjo aktyviai veikti ir reklamuoti savo didžiulius planus, susijusius su elektromobiliais, buvome sužavėti galimybe išvysti atnaujintą, visiškai elektrinę ikoniškojo VW mikroautobuso versiją. Ir panašu, kad jau netrukus tai gali tapti realybe. Kompanijos atstovai paskelbė apie „ID Buzz“ elektrinio furgono pristatymo datą, o ji suplanuota jau kitą mėnesį. Negana to, VW pateikė keletą koncepcijos vaizdų.

Kai VW pirmą kartą atskleidė planus dėl elektrinio furgono atgimimo, rinkoje nebuvo daug visiškai elektrinių transporto priemonių, turinčių daug vietos. Tiesą sakant, „Tesla Model X“ daugelį metų buvo vienintelis trijų keleivinių vietų eilių elektromobilis, šiandien parduodami tik keli didesni keleiviniai elektromobiliai. Panašu, jog VW planų dėka, situacija šiame elektromobilių segmente greitai pasikeis.

„Volkswagen News“ paskelbė naują žinutę apie ikoniškojo keleivinio furgono sugrįžimą tinkle „Twitter“ 2022 m. sausio 18 d. Kaip galbūt prisimenate, VW prieš tai, 2021 m. gruodžio 23 d., taip pat reklamavo „ID Buzz“ keleivinio mikroautobuso pasirodymą ir pareiškė, kad 2022-ieji yra netrukus debiutuosiančio „Buzz“ metai.

Žinome, kad „Volkswagen“ grupės vadovas Herbertas Diessas oficialiai patvirtino, kad serijinė, rinkai skirta „ID Buzz“ versija bus pristatyta 2022 m. kovo 9 d. Tikimasi, kad elektrinis mikroautobusas Europoje pasirodys trečiąjį 2022 m. ketvirtį, o JAV bus pristatytas ir pradėtas pardavinėti 2023 m.

VW žengiant į priekį elektrifikacijos srityje, kompanija taip pat aiškiai parodė, kad programinė įranga, technologijos ir el. mobilumas bus pagrindinės sritys, kuriose VW konkuruos su elektromobilių rinkos lydere „Tesla“. Žinoma, naujausiame „Volkswagen“ prekinio ženklo „Twitter“ pranešime skelbiama, kad aerodinamiškasis „ID Buzz“ „yra išmanusis aukštųjų technologijų elektromobilis, kuris perkels el. mobilumo technologiją į visiškai naują lygį“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas