Lietuvių mėgiamas automobilių gamintojas ieško partnerių Kinijoje: pranešama apie derybas su „Huawei“

Bilis.lt

2022-03-06, 14:20 (atnaujinta 2022-11-29, 01:56)

1 komentaras
Lietuvių mėgiamas automobilių gamintojas ieško partnerių Kinijoje: pranešama apie derybas su „Huawei“

Automobilių gamintojai intensyviai ruošia ne tik naujas transporto priemones, skirdami vis didesnį dėmesį elektrinėms alternatyvoms, tačiau tai nėra viskas. Daugelis didžiųjų bendrovių, o taip pat ir kai kurios technologijų kompanijos, kuria ir nuolat tobulina autonominio vairavimo įrangas.

Naujausia informacija rodo, kad „Volkswagen“ grupės vadovai veda derybas su Kinijos milžine „Huawei“ dėl jų kuriamos autonominio vairavimo įrangos įsigijimo. Remiantis „Manager Magazin“ turimomis žiniomis, VW derėjosi dėl sandorio, kuris apima technologines sistemas, kurių vokiečių įmonės specialistai dar nėra sukūrę ir neišmano.

Pastaruoju metu į tokias technologijas yra investuojami milijardai, o daugelio prioritetas – pasiekti kuo ankstesnių rezultatų tam, jog sugebėtų laiku įsitvirtinti šioje srityje. Ne paslaptis, daugelis yra įsitikinę, kad būtent autonominės vairavimo sistemos yra automobilių ateitis.

Kalbant apie „Huawei“, Kinijos milžinė turi planų sukurti tokią technologiją dar iki 2025 metų. Tokius planus, dar pernai, patvirtino kompanijos išmaniųjų automobilių padalinio vadovas Wang Junas.

„Volkswagen“ generalinis direktorius Herbertas Diessas trečiadienį teigė, tikintis, jog automobilių pramonė per artimiausius 25 metus pereis prie autonominio vairavimo. Jis patvirtino ir tai, jog vokiečių milžinė ieško naujų partnerių, kurie leistų padidinti koncerno savarankiškumą programinės įrangos srityje.

Tiesa, Vokietijos automobilių gamintojo atstovai atsisakė komentuoti kalbas apie galimą sandorį su „Huawei“.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas