Mirtiną avariją su „Tesla“ sukėlęs taksi vairuotojas: automobilis įsibėgėjo savaime, stabdžiai nesuveikė

Arnas Balčiūnas

2021-12-26, 10:45 (atnaujinta 2022-11-29, 02:05)

0 komentarų
Mirtiną avariją su „Tesla“ sukėlęs taksi vairuotojas: automobilis įsibėgėjo savaime, stabdžiai nesuveikė

Kalbos apie Paryžiuje įvykusią mirtiną avariją, kurios metu „Tesla Model 3“ vairavęs taksi vairuotojas pražudė žmogų ir dar 20 buvo sužeista. Naujausi duomenys, kuriuos pateikia vairuotojo advokatas, atskleidžia, jog elektromobilis įsibėgėjo pats savaime bei nesuveikė jo stabdžiai.

Paryžiaus taksi bendrovė „G7“ po šeštadienį įvykusios avarijos sustabdė 37 „Tesla Model 3“ automobilių naudojimą savo parke, kol laukia policijos tyrimo dėl avarijos priežasčių. Vienas žmogus žuvo, 20 buvo sužeisti, trys iš jų sunkiai. „Tesla“ pranešė Prancūzijos vyriausybei, kad nėra jokių požymių, jog avariją sukėlė techninis gedimas, taip teigė vyriausybės atstovas.

„Jis (taksi vairuotojas, red. past.) paaiškino policijos pareigūnams, kad automobilis įsibėgėjo savaime ir jam nepavyko įjungti stabdžių, stabdžiai nesuveikė, nepaisant visų jo dėtų pastangų“, – „Reuters“ teigė advokatė Sarah Saldmann.

Advokatės teigimu, avarijos metu smarkiai sudaužytą automobilį šiuo metu tiria policija, kuri transporto priemonės pirštinių skyriuje rado USB raktą, fiksuojantį elektromobilio veiklą. „Po to, kai vairuotojas dėl lengvų sužalojimų buvo trumpam paguldytas į ligoninę, o po to 48 valandas sulaikytas apklausai, trečiadienį jam buvo pradėtas oficialus tyrimas dėl įtariamo netyčinio nužudymo“ - teigė S.Saldmann.

Pagal Prancūzijos įstatymus oficialus tyrimas reiškia, kad yra „rimtų ar nuoseklių įrodymų“, implikuojančių, kad įtariamasis yra susijęs su nusikaltimu. Trumpai tariant, įtariamajam tai - vienas žingsnis arčiau teismo, tačiau tokius tyrimus galima nutraukti. Vairuotoją tebekontroliuoja ir stebi teismai ir jam kol kas uždrausta vairuoti.

S.Saldmann teigė, kad atlikti testai parodė, jog vairuotojas nebuvo apsvaigęs nuo alkoholio, narkotikų ar vaistų. „Vairuotojas, gimęs 1964 metais, yra taksi vairuotojas dar jau itin ilgą laikotarpį ir niekada nebuvo patekęs į tokią avariją, kaip ši“, - teigė S. Saldmann. - „Naują transporto priemonę jis įsigijo prieš tris mėnesius“.

Praėjusiais metais JAV automobilių saugos reguliavimo tarnyba pradėjo oficialią peržiūrą dėl daugiau nei 200 skundų, susijusių su „Tesla“ automobilių įsibėgėjimo problemomis, tačiau vėliau tarnyba pareiškė, kad bendrovės naudojamose sistemose defektų nerado, teigdama, kad avarijas sukėlė „netinkamas greičio pedalo naudojimas“.

Elono Musko valdoma „Tesla“, kompanija, kuri yra elektrinių ir savaeigių transporto priemonių revoliucijos priešakyje ir kurios rinkos vertė šiandien siekia daugiau nei 1 trilijoną dolerių, neatsakė į prašymus pakomentuoti situaciją.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas