Naujasis japonų automobilių milžinės vadovas nustebino visus: amerikiečių sukurtą modeliu įvertino taip, kaip nesitikėjo niekas

Evioni.lt

2023-03-08, 14:44

1 komentaras

Automobilių rinkoje per pastaruosius keletą metų įvyko nemažai pokyčių. Vis daugiau populiarumo sulaukia elektromobiliai, o daugelis gamintojų jau dabar orientuojasi būtent į tokius automobilius.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Naujasis japonų automobilių milžinės vadovas nustebino visus: amerikiečių sukurtą modeliu įvertino taip, kaip nesitikėjo niekas

Neseniai pasikeitus generaliniam direktoriui (CEO), elektromobilių entuziastų bendruomenę maloniai stebina besikeičianti „Toyota“ retorika. Neseniai kompanijos inžinieriams išardžius „Tesla Model Y“ elektromobilį, koncerno vadovas Koji Sato pateikė netikėtą išvadą ir pripažino, kad amerikiečių sukurtas elektrinis visureigis „yra „meno kūrinys“.

Nors Japonijos automobilių gamintojas buvo pirmasis į masinę gamyba išleidęs benzinu-elektra varomą automobilį, dar praėjusio amžiaus pabaigoje Japonijoje debiutavusį „Toyota Prius“, japonų milžinė šiuo metu ne tik atsilieka kurdama elektrines transporto priemones, bet netgi užsiima ir lobizmu, siekdama sulėtinti elektromobilių rinkos plėtrą bei skleidžia klaidinančią informaciją apie pačius elektromobilius. Visgi kompanijos galvos pasikeitimas atnešė tam tikrų lauktų pokyčių.

Kaip dalis atnaujintos strategijos investuoti į elektra varomas transporto priemones, „Toyota“ nusprendė padaryti eksperimentą - išardyti šiuo metu populiariausią elektromobilį pasaulyje „Tesla Model Y“.

Kai kurie „Toyota“ vadovai, dalyvavę automobilio išardyme, sutiko pasidalinti savo įspūdžiais su portalu „Automotive News“, o vienas iš jų netgi pavadino „Tesla“ elektrinį visureigį „meno kūriniu“: „Pasižiūrėjus giliau į „Model Y“ vidų, tai tikras meno kūrinys. Tai neįtikėtina."

Atrodo, kad Japonijos automobilių gamintoją ypač sužavėjo „Tesla“ transporto priemonės konstrukcija ir pagrindinių varančiųjų komponentų paprastumas.

Nepaisant to, kad „Toyota“ automobilius gamina jau beveik šimtmetį, ligšiolinėje savo strategijoje siekiant pereiti prie elektrinių transporto priemonių gamybos, ji iki šiol susiduria su tam tikromis problemomis.

„BZ4x“ - pirmasis „Toyota“ visiškai elektrinis automobilis, skirtas pasaulinei rinkai, buvo atšauktas dėl esminių saugumo defektų ir deklaruotų nuvažiuojamo atstumo duomenų neatitikimu su realiais bandymai. „Toyota“ buvo priversta atidėti savo visiškai elektrinių automobilių programą dar bent dvejiems metams.

Tad nenuostabu, kad kurdama naują EV automobilio platformą, skirtą 2026 metais iš gamyklos išriedėsiantiems automobiliams, ji bando pasisemti patirties iš „Tesla“.

1 komentarų

Valera

Įrengiau 3 krovimo stotelės su galimybe parduotus ir krautis, jokio susidomėjimo, kaip jums atrodo kaip tą avių bandą nuvarysite nuo senų clamų, kai jie net parkavimui į mėnesį nesukrapsto skatiko.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas