Neįtikėtinai pigus „Alpha Wolf“ elektrinis pikapas pasirodys jau netrukus, tačiau yra vienas bet...

Lukas Snarskis

2021-08-22, 10:00

0 komentarų
Neįtikėtinai pigus „Alpha Wolf“ elektrinis pikapas pasirodys jau netrukus, tačiau yra vienas bet...

Tai, kad elektromobiliai nėra pati pigiausia transporto priemonė – menka paslaptis. Ir nors per pastaruosius metus kainų skirtumas mažėja, tačiau jis vis tiek yra nesunkiai pastebimas. „Alpha Motor“ sugebėjo nustebinti visuomenę paskelbdama apie planus, pademonstruoti mažiau nei 31 tūkst. eurų kainuojantį elektrinį pikapą.

Ir viskas atrodo labai įdomiai ir gražiai, tačiau kompanijos atstovai nepateikė jokių realių įrodymų, o taip pat ir niekaip nepagrindė savo planų. Dabar bendrovė teigia, kad iš tikrųjų pristatys savo elektrinį sunkvežimį, kurio gamybos pradžia planuojama 2023 metais. Būtent tuomet ketinama pradėti gaminti „Alpha Motor Electric Wolf“ elektromobilį, kuris internetą apskriejo dar šių metų pradžioje.

Vos nuo 31 tūkst. eurų prasidedanti kaina, su tokiomis specifikacijomis kaip 442 kilometrų įveikimas atstumas, ,,Wolf‘‘ modeliui iš karto garantavo visuomenės dėmesį. Retro išvaizdos dizainas taip pat patiko daugeliui automobiliu susidomėjusių žmonių. Ir nors šiai skaičiai skamba itin viliojančiai, tačiau „Alpha Motor“ nepateikė jokios esminės informacijos: kas dirba prie šio modelio sėkmingo paruošimo pardavimams ir kaip kompanija planuoja sėkmingai pasiūlyti bei parduoti ,,Wolf‘‘ modelį tokioje konkurencingoje elektromobilių rinkoje.

Portalo „Electrek“ redakcija atliko „Alfa Motor“ kompanijos paiešką „LinkedIn“ ir nustatė, kad šioje bendrovėje dirba tik du žmonės. Vienas iš jų yra Kevinas L., neturintis jokios kitos išvardytos darbo patirties, o kitas - Lawrence Eric Go, Kalifornijoje gyvenantis tekstų, reklaminio turinio autorius, atsakingas už pranešimų spaudai rašymą „Alpha Motor“ kompanijai.

Lawrence visuomenei yra žinomas iš kiek anksčiau, dėl savo ryšių ir darbo su „Neuron EV“ - kitu abejotinu Kalifornijos elektrinių transporto priemonių startuoliu, kuris, atrodo, dingo po 2019 metais pristatytų savo produktų koncepcijų, įskaitant „Tesla Semi“ kloną. Pastaruosius dvejus metus bendrovė neskelbė jokios naujos informacijos ir panaikino savo oficialią svetainę.

Įdomu ir tai, jog verslo registre Kalifornijoje ir Delavero valstijoje teigiama, kad 2020 metų spalį, pirminiu „Alpha Motor“ vadovu buvo nurodytas asmuo, vardu „Michael A. Smith“, o vėliau, sausio mėnesį, kompanija informaciją atnaujino, generaliniu direktoriumi paskiriant Kevinas Lee. Taip pat pasirodė informacija, kad „Alpha Motor“ ofisas yra Irvine, Kalifornijoje. Sutapimas ar ne – anksčiau ten tariamai apsistojus buvo ir „Neuron EV“.

Trumpai tariant, „Electrek“ tyrimo metu negalėjo rasti jokių įrodymų apie faktinę organizaciją, galinčią pateikti daugiau nei vaizdus ir pranešimus spaudai apie elektrines transporto priemones bei menamus ateities planus. Tačiau dabar „Alpha Motor“ kompanija paskelbė, kad kitą savaitę jie pristatys elektrinį pikapą „Wolf“ Peterseno muziejuje. Dar daugiau - bendrovė netgi pradėjo rezervuoti transporto priemonės pardavimus ir teigia, kad šio modelio gamyba bus pradėta jau 2023 metais.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas