„Porsche“ rado itin įdomų būdą patraukti potencialių pirkėjų dėmesį: naujausią bendrovės šedevrą anonsuoja valčių gamintojas

Arnas Balčiūnas

2023-06-29, 10:30

0 komentarų

Sunku būtų taip sugalvoti – austrų valčių gamintojas anonsuoja būsimojo visiškai elektrinio „Porsche Macan“ vaizdus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Porsche“ rado itin įdomų būdą patraukti potencialių pirkėjų dėmesį: naujausią bendrovės šedevrą anonsuoja valčių gamintojas

Pasigilinus atskleidžiamas dar vienas „Porsche“ bendradarbiavimas – šį kartą bendrovė pasidalino savo elektromobilių technologija su „Frauscher“ – austrų valčių gamintoju, garsėjančiu dieniniu kreiseriu „858 Fantom Air“.

Dieniniai kreiseriai yra tie aptakūs laivai su atviru viršumi, pasižymintys klasikine 60-ųjų ir 70-ųjų išvaizda – tikmedžio denis, labai ilgas korpusas, žemas priekinis stiklas ir variklio skyrius tiesiai už keleivių, kuriuose paprastai yra du milžiniški V8 arba V12 agregatai. Jų galite rasti prie visų garsių ežerų ir prieplaukų visoje Europoje ir net JAV. Stebėti, kaip jie sklando vandeniu, lydimi tų variklių ūžimo, yra nepakartojama patirtis.

„Porsche“ nėra svetimas bendradarbiavimas su kitomis pramonės šakomis, o jos jūrų istorija siekia toli. „Frauscher“ yra viena iš daugelio kompanijų, suvokiančių, kad elektros energija visad liks su mumis, o jūrų pramonė yra kita stotelė didelių pokyčių eilėje, kai kalbama apie varomąją jėgą. Tai, kad „Porsche“ pasirinko Austrijos valčių kūrėją kaip partnerį yra labai protingas žingsnis, pritrauksiantis daug klientų.

Taigi, dėl ko visa tai? „Porsche“ ir „Frauscher“ paėmė „858 Fantom Air“ ir šiek tiek pakeitė jo dizainą, užtikrindami, kad klasikinės linijos būtų nepaliestos. Kadangi benzinu varomų variklių nebeliko, nebereikėjo didžiulių degalų bakų, todėl priekinio denio nebėra, jį pakeitė iki 9 vietų sėdimų vietų zona. Naujasis kateris vadinasi „Frauscher x Porsche 850 Fantom Air“, o beveik 9 m ilgio kreiseris paruoštas ribotam 25 vienetų gamybos etapui.

Varomas būsimo „Macan“ 100 kWh akumuliatoriaus ir dviejų PSM elektros variklių, „850 Fantom“ elgiasi taip, kaip turėtų bet kuris „Porsche“. Elektrinio varymo privalumas yra toks pat vandenyje, kaip ir kelyje – momentinis sukimas reiškia precedento neturintį pagreitį. Papildoma tyla ir garų trūkumas yra puiki priežastis, kodėl kiekviena valtis turėtų būti varoma elektronais.

„850 Fantom“ projektas buvo geras dingstis „Porsche“ paanonsuoti būsimą „Macan“. Iš tikrųjų tai yra pirmas kartas, kai matome visą pirmojo elektrinio „Porsche“ visureigio siluetą. Brėžinyje pavaizduotas „Macan“ atrodo labai sportiškai, turi plačias ratų arkas ir žemą, svyrančią stogo liniją. Produktų linijos viceprezidentas Jörgas Kerneris pavadino „Macan“ „sportiškiausiu visureigiu“ savo segmente, todėl nekantraujame išbandyti ir patikrinti šiuos teiginius.

„Frauscher x Porsche 850 Fantom“ yra puikus bendradarbiavimas, rodantis, kad elektrinė varomoji jėga ir ETP technologija jau yra pasiruošusi jūrų pasauliui. Tai taip pat rodo, kad „Macan“ yra paruoštas ir turėjo būti atskleistas jau seniai, tačiau jį stabdo visą VW grupę kamuojančios programinės įrangos problemos. „Porsche“ gerbėjams liūdna, kad „Frauscher“ klientai pirmieji pajus „Macan“ jėgos agregatą. Visgi, kai „Macan“ galiausiai pateks į rinką, jis turėtų būt tikrai geras pasivažinėjimams. Juk jis gali varyti 300 000 € kainuojantį greitaeigį katerį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas