Problemos su elektromobilių kokybe nesibaigia: dar vienas gamintojas praneša apie pavojingą defektą

Lukas Snarskis

2021-10-11, 10:45 (atnaujinta 2022-11-28, 19:18)

3 komentarai (-ų)
Problemos su elektromobilių kokybe nesibaigia: dar vienas gamintojas praneša apie pavojingą defektą

Elektromobilių gamintojai pastaruoju metu susiduria su nemažai problemų. „General Motors“ buvo priversti atšaukti tūkstančius automobilių, o rinką purto ir lustų trūkumas. Problemų turi ir „Ford Motors“. Pranešama, kad „Ford Mustang Mach-E“ modelį, gamintą nuo 2021 metų vasario 24 iki birželio 18 dienos, paveikė gana didelis šių automobilių atšaukimas, susijęs su galimai netinkamai pritvirtintais stiklais ir stoglangiais.

Remiantis naujausia informacija, Kanadoje jau buvo atšaukta daugiau nei 5000 automobilių, o Europoje ir Amerikoje į gamyklas turėtų sugrįžti dar 38 714 transporto priemonės, kurios yra paveiktos minėtojo defekto.

Visiems 38 714 „Mach-E“ būdinga priekinio stiklo problema, kas reiškia, jog avarijos metu jis gali atsiskirti nuo transporto priemonės, o 27 318 „Mach-Es“ papildomai turi panoraminio stoglangio defektą, kuris vairuojant gali atskirti nuo transporto priemonės.

„Ford“ sako, kad nėra užfiksavusi, o taip pat nėra informacijos apie nelaimingus atsitikimus ar sužalojimus, susijusius su abejomis problemomis, tačiau kompanija praneša, jog automobilių prekybos vietose pakeis priekinį stiklą ir stoglangį naujuosiuose „Match-E“ modeliuose.

Per pirmuosius aštuonis metų mėnesius „Ford“ JAV pardavė 17 277 „Mach-E“ automobilių. Kovo mėnesį nedidelė dalis, kurią sudaro 1258, naujųjų „Mach -E“ Jungtinėse Valstijose buvo paveiktos atsilaisvinusių rėmo varžtų. Laisvi rėmo varžtai gali sumažinti transporto priemonės saugumą avarijos metu, ši problema padidina sužalojimų riziką.

„Ford“ kompanija ėmėsi aktyviai spręsti šiuos defektus, tikėkimės, kad ateityje panašių bėdų bus išvengta.

3 komentarų

Lankytojas

Na jo. Dabar visi automobiliu gamintojai pridaro vienokiu ar kitokiu klaidu modeliuose. Taciau apie tai net nemini ir pravazineja 20 metu.
Dabar visus auto stampuoja taip pat ir ten pat. Peikiam Renault bet visur jo detaliu. Merse nissane ar dar belenkur.

Lankytojas

Taip skambiai raso-atsauke i gamykla, kai realiai uzvaziuoji i planini aptarnavima ir pakeicia kokia nesugedusia detale papildimai. O sumoki uz tepala 4x daugiau. Vien zodziu, gamintoju sugalvotas budas prilaikyti klientus. Man mersui kazkoki chamuta uz 2 eurus pakeite, o tipo grazinama masina, butina sutvarkyti. O sutvarko tik kai papildomai viska tvarkai pas juos, jau mokamai ir brangiai.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas