Skeptiškai į elektromobilius jau žiūri ir „Volvo“ vadovai: pripažįsta mažėjantį susidomėjimą ir prakalbo apie pasikeitusią bendrovės strategiją

Tomas Eidukevičius

2024-07-29, 10:55 (atnaujinta 2024-08-07, 10:07)

0 komentarų

Elektromobilis nebėra vien turtingųjų privilegija. Taip galima drąsiai tarti 2024-aisiais, kai į konkurencinius karus įsivėlę gamintojai naujus pirkėjus ėmė vilioti vis patrauklesnėmis kainomis. Tačiau tai maskuoja ir didžiules problemas, kurias patiria daugelis bendrovių.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Skeptiškai į elektromobilius jau žiūri ir „Volvo“ vadovai: pripažįsta mažėjantį susidomėjimą ir prakalbo apie pasikeitusią bendrovės strategiją

Švedijos automobilių gamintojas „Volvo“ prisijungia prie kitų didžiųjų bendrovių ir keičia savo kryptį elektrifikavimo kelyje. Anksčiau įsipareigojusi iki 2030 metų gaminti tik visiškai elektrinius automobilius, dabar „Volvo“ svarsto, kad hibridiniai automobiliai jos gamoje užims svarbesnę vietą.

Šis pokytis yra atsakas į kintančią pasaulinę elektrinių transporto priemonių paklausą ir neapibrėžtumą pagrindinėse rinkose, pavyzdžiui, JAV ir Kinijoje. „Volvo“ generalinis direktorius Jimas Rowanas, patvirtindamas savo tikėjimą elektra varomomis transporto priemonėmis, pripažįsta, kad elektra varomų transporto priemonių diegimo tempas pasaulyje yra nevienodas.

„Hibridiniai automobiliai yra tvirtas tiltas mūsų klientams, kurie nėra pasirengę pereiti prie visiško elektrifikavimo“, - teigė J. Rowanas per neseniai investuotojams skirtą internetinę transliaciją. Šiai nuomonei pritaria ir „Volvo“ atstovybės, kai kurios iš jų skeptiškai vertina galimybę iki 2030 metų siūlyti pirkėjams tik elektromobilius.

Nepaisant šio pokyčio, „Volvo“ įsipareigojimas elektrifikuoti išlieka. Automobilių gamintojas mano, kad hibridinė technologija yra perspektyvus tarpinis sprendimas, leidžiantis tenkinti įvairius klientų pageidavimus, kol pasaulinė elektromobilių rinka subręs. Didelė „Volvo“ hibridinių ir iš tinklo įkraunamų hibridinių technologijų patirtis leidžia jai pasinaudoti šiuo augančiu segmentu.

Sprendimas iš naujo įvertinti visiškai elektrinę strategiją priimtas sulėtėjus elektromobilių pardavimams pagrindinėse rinkose. Sumažėjusi paklausa JAV ir Kinijoje paskatino „Volvo“ persvarstyti savo pradinio 2030 metų tikslo tvarumą. Be to, tokie veiksniai kaip infrastruktūros apribojimai, geopolitinė įtampa ir neaiški EV subsidijų ateitis dar labiau apsunkino perėjimą prie visiškai elektrinės ateities.

„Volvo“ posūkis neapsieina be kritikos. Kai kurie pramonės stebėtojai teigia, kad automobilių gamintojas traukiasi nuo savo įsipareigojimo siekti tvarumo. Tačiau kiti mano, kad tai pragmatiškas atsakas į rinkos realijas. Laikydamasi lankstesnio požiūrio „Volvo“ nori išlikti aktuali sparčiai besikeičiančioje automobilių rinkoje.

Perėjimas prie hibridinių automobilių nereiškia, kad „Volvo“ atsisako savo elektrinių ambicijų. Automobilių gamintojas vis dar mano, kad baterijų varomoji jėgainė yra mobilumo ateitis. Tuo tarpu „Volvo“ hibridinės transporto priemonės vaidins svarbų vaidmenį bendrovės produktų portfelyje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas