Suduotas rimtas smūgis Rusijos naftos rinkai: „Shell“ išplatino atsiprašymą, stabdo rusiškos naftos ir dujų pirkimus

Lukas Snarskis

2022-03-08, 13:45 (atnaujinta 2022-03-08, 14:45)

12 komentarai (-ų)
Suduotas rimtas smūgis Rusijos naftos rinkai: „Shell“ išplatino atsiprašymą, stabdo rusiškos naftos ir dujų pirkimus

Rusijos pradėta karinė invazija į Ukrainą kelia didžiulį galvos skausmą visam pasauliui, o viena opiausių temų pastarosiomis dienomis – rusiškų dujų ir naftos vartojimas Europoje bei kituose regionuose. Tačiau panašu, jog reikalai pradėjo krypti Rusijai, o ypatingai Vladimirui Putinui nenaudinga kryptimi.

Tarptautinė gamtinių dujų bei naftos gavybos bendrovė „Shell“ šiandien, antradienį, išplatino pranešimą, kuriame atsiprašė, kad praėjusią savaitę pirko rusišką naftą ir pareiškė visiškai pasitraukianti iš bet kokio įsitraukimo į Rusijos angliavandenilių gamybą dėl šalies vykdomos invazijos į Ukrainą.

„Mes puikiai suprantame, jog mūsų sprendimas įsigyti Rusijos naftos krovinį praėjusią savaitę nebuvo teisingas ir dėl to atsiprašome“, - kalbėjo „Shell“ generalinis direktorius Benas van Beurdenas.

Išplatintame pranešime nurodoma, jog bendrovė „palaipsniui pasitrauks iš visų Rusijos angliavandenilių, įskaitant naftą, naftos produktus, gamtines dujas ir suskystintas gamtines dujas“. Pažymima ir tai, jog visas pelnas, kuris bus gautas iš vis dar turimo Rusijos naftos likučio, bus perduotas į tam skirtus fondus.

„Shell“ šį pranešimą išplatino praėjus vos kelioms dienoms po to, kai Ukrainos užsienio reikalų ministras Dimitrijus Kuleba sukritikavo britų bendrovę dėl to, kad ji ir toliau perka rusišką naftą.

„Vienas klausimas „Shell“: ar rusiška nafta jums nekvepia ukranietišku krauju“, - „Twitter“ paskyroje rašė Ukrainos užsienio reikalų ministras. „Raginu visus sąmoningus žmones reikalauti, kad tarptautinės bendrovės nutrauktų visus verslo ryšius su Rusija“.

Energetikos korporacija dar visai neseniai buvo paskelbusi, jog nutraukė visą verslą su Rusija, tačiau praėjusį penktadienį paaiškėjo, kad tai nebuvo tiesa. Kaip rašė „The Wall Street Journal“, „Shell“ dar penktadienį iš Rusijos nusipirko 100 tūkst. tonų naftos, už tai mokėdama tik 28,5 JAV dolerio už barelį, kas yra gerokai žemiau „Brent“ kainos.

Pranešama, jog tuomet nafta buvo įsigyta iš „Trafigura Group“ bendrovės, kuri yra didžiausia rusiškos naftos eksportuotoja. Teigiama, kad šiai kompanijai nepavyks parduoti turimos naftos kitur, buvo paskelbta didžiulė nuolaida, kuria ir nusprendė pasinaudoti „Shell“.

12 komentarų

Lankytojas

Ką jūs čia orą gadina at rusus musat 30 metu juokdariai baikit virpint orą neisaugot iš pampersu mokyti rusus!!!!!!!

As

Manyčiau kad tu vaikystėj galva į myžviedri susitrenkei

Ina

Suduotas smūgis Rusijos rinkai ,o kentesime mes.Na kam dar rašinėti tokius kliedesius.Gali tuo tikėti ,tik tie pas kuriuos vietoj smegenų tuščia vieta

Zaraza

Labai "funny"- išpradžių nupirkti naftą papigiai, o po to atsiprašyti 🤣.
Sorry, buvo labai pigu tai ir nupirkome, o dabar atsiprašome... 😕
Bet jau nusipirkome 🙂

to Arvydas

Jav atsisakė rusiškos naftos visiškai,o ir šiaip ne daug,vos kelis procentus importuodavo

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas