„Tesla“ planuoja savo plėtrą: netrukus gali prasidėti naujos giga-gamyklos statybos

Lukas Snarskis

2021-11-11, 14:00 (atnaujinta 2022-11-29, 02:05)

0 komentarų
„Tesla“ planuoja savo plėtrą: netrukus gali prasidėti naujos giga-gamyklos statybos

Įvairūs šaltiniai praneša, kad „Tesla“ galimai planuoja įkurti antrąją automobilių gamyklą Kinijoje. Tai neturėtų stebinti, nes bendrovė šioje šalyje sugebėjo greitai pastatyti ir atidaryti savo pirmąją gamyklą, o rinkoje joje surinkti automobiliai patiria didžiulę sėkmę. Be kai kurių prieštaravimų ir su žiniasklaida susijusių problemų šiais metais, „Tesla“ buvo laukiama automobilių gamintoja Kinijoje.

Tuo tarpu dabartinė JAV administracija nesielgia visapusiškai skatinančiai „Tesla“ veiklos atžvilgiu. Skirtingai nuo situacijos, susijusios su kompanijos gamykla Berlyne, Kinija padėjo labai greitai įgyvendinti „Tesla“ suplanuotas statybas, o dabar, jau veikiant kompanijos gamyklai atrodo, kad pastarojoje per metus galima pagaminti daug daugiau transporto priemonių, nei buvo tikėtasi iš pradžių.

Tačiau Kinijoje augant elektromobilių segmentui, vienos gamyklos gali nepakakti. Užuot išsiplėtus ir veiklą diversifikavus į kitas pasaulio dalis, kur „Tesla“ gali susidurti su panašiomis problemomis ir gamybos infrastruktūros statybos vėlavimais, kaip ir Europoje, kodėl gi nepastačius antros gamyklos Kinijoje?

„Tesla“ generalinis direktorius Elonas Muskas neseniai pareiškė, kad automobilių gamintojas neapsisprendė dėl ketvirtosios gamyklos statybos vietos. Toks komentaras paskatino jau sklandžiusius gandus, kad gamykla gali būti atidaryta Rusijoje. Dabar, kai panašūs gandai sklando ir apie Kiniją, „Tesla“ paskelbė oficialų pareiškimą. Nors JAV įsikūręs „Tesla“ padalinys paprastai neteikia pareiškimų ir neturi viešųjų ryšių skyriaus, Kinijoje veikianti kompanijos atšaka palaiko ryšius ir bendradarbiavimą su spauda, ​​vyriausybe ir kitais suinteresuotais asmenimis.

Portalas „Electrek“ praneša, kad „Tesla“ viešųjų ryšių vadovė Grace Tao aiškiai pasakė, kad potenciali gamyklos atidarymo vieta - Čingdao miestas Kinijoje – yra tik gandas. Tačiau ji nesakė, kad gandas yra ir antros kompanijos gamyklos Kinijoje atidarymo perspektyvos. Viešųjų ryšių vadovė teigė negalinti po vieną komentuoti daugybės greitai atsirandančių gandų.

„Mūsų kompanijai tenka didelė garbė prisidėti prie naujosios Kinijos energetikos pramonės plėtros ir toliau tvirtai didinti savo investicijas Kinijoje. Pastaruoju metu iš žiniasklaidos sulaukiu daugybės užklausų dėl antrosios kompanijos gamyklos planų, tačiau negaliu komentuoti jų visų iš eilės. Informacija, pateikta apie naują „Tesla“ gamyklą internete, nėra tiesa. Ačiū visiems draugams, kuriems rūpi ir kurie palaiko „Tesla“ kompanijos plėtrą“,- kalbėjo G.Tao.

G.Tao galėjo lengvai išsklaidyti abu gandus apie „Tesla“ planus tame pačiame pareiškime. Ji galėjo pasakyti, kad planuojama statybos vieta yra gandas, nes „Tesla“ neieško vietos antrajai gamyklai Kinijoje. Be to, nors ji sako negalinti atsakyti į visas užklausas dėl gandų patvirtinimo ar paneigimo po vieną, ji vis dėlto atsakė į vieną iš jų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas