„Tesla“ turi blogų naujienų europiečiams: laukiantys pigaus ir kompaktiško elektromobilio turės gerokai nusivilti

Arnas Balčiūnas

2022-02-05, 15:30 (atnaujinta 2022-11-29, 02:05)

3 komentarai (-ų)
„Tesla“ turi blogų naujienų europiečiams: laukiantys pigaus ir kompaktiško elektromobilio turės gerokai nusivilti

„Tesla“ generalinis direktorius Elonas Muskas informavo, kad automobilių gamintoja kol kas sustabdė kompaktiško elektromobilio, kuris, kaip teigiama ankstesnėse ataskaitose, kuriamas Europos rinkai, kūrimą.

„Šiuo metu nedirbame su 25 000 dolerių kainuosiančiu automobiliu“, – sakė E.Muskas per bendrovės ketvirtojo ketvirčio pajamų ataskaitinį renginį sausio 26 dieną. „Kažkada jį sukursime. Tačiau šiuo metu mūsų pasiūloje yra pakankamai, jei atvirai – per daug - automobilių“, – sakė „Tesla“ generalinis direktorius.

Žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad „Tesla“ planuoja išleisti „Model 2“ kaip mažiausią savo automobilį ir kad jis bus gaminamas įmonės gamykloje, kuri šiuo metu baigiama statyti Gruenheide mieste, esančiame Vokietijoje, netoli Berlyno. E.Muskas analitikams pareiškė, kad šiais metais „Tesla“ sutelks savo pastangas dabartinių Kalifornijos ir Kinijos gamyklų pajėgumų didinimui, dėmesio skirs ir naujoms gamyklose Ostine, Teksase ir Griunheidėje.

E.Muskas sakė, kad „Tesla“ 2022 metais nepristatys jokių naujų modelių, elektrinio pikapo „Tesla Cybertruck“ pristatymas bus nukeltas į kitus metus. „Svarbu padidinti Ostino ir Berlyno gamyklų gamybos apimtis, kad įsitikintume, jog būsime pasiruošę, kai tik įvairūs apribojimai sumažės. Tai leis mums greičiau padidinti bendrą kompanijos produkciją ateityje“, – sakė jis. - „Mes pradėjome gamybą ir Teksase, ir Berlyne – tai padarėme paskutinį ketvirtį. Bet ne tai svarbiausia. Daugiau dėmesio skiriame tam, kada pradėsime masinę gamybą ir kada galėsime pristatyti pagamintus automobilius klientams“, – sakė Muskas.

Šiuo metu „Tesla“ atlieka priešgamybinius bandymus Gruenheide gamykloje, kol laukiama galutinio vietos valdžios patvirtinimo. Muskas sakė, kad gamyklą aplankys vasario viduryje. Biurokratinės kliūtys ir tebevykstanti teismo byla dėl gamyklos vandens naudojimo kelis mėnesius atidėjo šios gamyklos atidarymą. Pasak „JATO Dynamics“ rinkos tyrėjo, „Tesla“ automobilių pardavimas Europoje pernai išaugo 72 procentais (iki 168 613 parduotų automobilių).

„Model 3“ buvo automobilių gamintojos bestseleris Europoje – parduotas 140 421 elektromobilis, t.y. net 63 proc. daugiau nei prieš metus, tai yra geriausiai parduodamas visiškai elektrinis automobilis visame Senajame žemyne. „Tesla“ „Model Y“ į Europą iš gamyklos Kinijoje pradėjo importuoti liepos mėnesį ir pardavė 27 839 vienetus, teigia „JATO“. Bendrovė Europoje taip pat pardavė 230 „Model X“ visureigių ir 133 „Model S“ sedanus. „Tesla“ teigė, kad Grunheide gamykloje gali būti pagaminta iki 500 000 „Model Y“ vidutinio dydžio visureigių, kai tik ji pradės veikti.

Ketvirtojo ketvirčio „Tesla“ grynasis pelnas išaugo iki 2,3 mlrd. dolerių, o pajamos šoktelėjo 65 procentais iki 17,7 mlrd. dolerių, nes bendrovei pavyko parduoti rekordinį skaičių transporto priemonių, nepaisant tiekimo grandinės trikdžių.

3 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas