„Tesla“ užfiksavo įspūdingus rezultatus: vertė auga beprotišku tempu, vilčių nepaliko net žinomiausiems ženklams

Arnas Balčiūnas

2021-12-25, 09:00 (atnaujinta 2022-11-29, 02:05)

0 komentarų
„Tesla“ užfiksavo įspūdingus rezultatus: vertė auga beprotišku tempu, vilčių nepaliko net žinomiausiems ženklams

„Tesla“ kompanija per 2021 metus smarkiai išsiplėtė ir sustiprino savo pozicijas automobilių rinkoje bei tapo vienu iš 20 vertingiausių pasaulio prekinių ženklų, o tai yra didžiulis automobilių gamintojos iš JAV žygdarbis, jau nekalbant apie tai, jog pasiekimas priklauso kompanijai, užsiimančiai vien elektrinių automobilių gamyba! Neseniai prekinio ženklo rinkos vertė išaugo ir viršijo 1 trilijono dolerių ribą.

Remiantis „TradingPlatforms“ paskelbtu straipsniu, „Tesla“ prekinio ženklo vertė 2021 m. išaugo 184 proc. per metus, jo vertė šiuo metu yra eksponentiškai didesnė nei visų kitų pasaulio automobilių gamintojų prekinių ženklų.

Silicio slėnio (dabar persikėlęs į „Lone Star State“) elektrinių automobilių gamintoja jau daugelį metų sparčiai auga, nors šiais metais ji pasiekė triženklį procentinį augimą, o vien pati „Tesla“ prekės ženklo vertė dabar siekia milžiniškus 36,27 mlrd. JAV dolerių. Svarbu pažymėti, kad daugelis žmonių, įskaitant analitikus, linkę vertinti „Tesla“ kaip automobilių gamintoją, teigdami, kad jos vertinimas finansiniu atžvilgiu bei tai, kaip kompanijos vertę suvokia rinka, yra klaidingi.

Tačiau „Tesla“ yra daug daugiau nei automobilių gamintoja, ir dėl šios priežasties jos prekės ženklo vertė yra daug didesnė nei automobilių konkurentų. Ši JAV bendrovė yra technologijų milžinė - programinės įrangos, baterijų gamintoja, energijos įmonė, kompanija dirba prie dirbtinio intelekto bei šios technologijos plėtros ir dar daugybėje kitų sričių.

Kaip matote iš toliau pateiktos diagramos, „Tesla“ lyginama su 2021 metais geriausiai augančiais prekių ženklais, o sąrašas, laimei, neapsiriboja automobilių gamintojais. Tiesą sakant, „Tesla“ yra vienintelis automobilių gamintojas sąraše, kuriame yra „Microsoft“, „Apple“ ir „Amazon“, kurių visų prekės ženklo vertė 2021 m. išaugo mažiau nei 30 proc. Net antroji vieta - „Salesforce“ kompanija - išaugo 37 proc., palyginti su milžinišku „Tesla“ šuoliu, siekusiu net 184 proc.

Tiesa, toks augimas nėra visiškai netikėtas – kompanija jau iki 2021 metų, ypač 2020 metais, pritraukė daugybę naujų investicinių lėšų, gautų parduodant savo viešai prekiaujamas akcijas NASDAQ biržoje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas