„Xiaomi“ vadovai nusiteikę rimtai: milžinė rimtai nusiteikusi ir imasi visų veiksmų planams įgyvendinti

Lukas Snarskis

2021-12-04, 14:00 (atnaujinta 2022-11-29, 00:49)

6 komentarai (-ų)
„Xiaomi“ vadovai nusiteikę rimtai: milžinė rimtai nusiteikusi ir imasi visų veiksmų planams įgyvendinti

Po gausybės gandų ir mėginimo paneigti sklindančią informaciją, Kinijos technologijų milžinė „Xiaomi“ pagaliau atskleidė detales, supančias pirmojo šios kompanijos elektrinio automobilio debiutą. Siekdama pabrėžti, kaip svarbu pradėti gaminti savo elektromobilius, Kinijos technologijų milžinė pristatė „Xiaomi EV Company Limited“ – kompanijos atšaką, užsiimančią „Xiaomi“ elektromobilių gamyba, kurios padedama ji tikisi įgyvendinti savo elektromobilių gamybos svajones.

Galbūt norėdama sustiprinti intrigą ir padidinti visuomenės susidomėjimą „Xiaomi“ veikla, bendrovė neseniai pristatė savo antrąją automobilių įmonę, žinomą „Xiaomi Automobile Technology Co., Ltd.“ pavadinimu. Teigiama, kad Pekine registruotos bendrovės įstatinis kapitalas yra 1 mlrd. Juanių, maždaug 140 mln. eurų, o jos specializacijos sritis apima transporto priemones, jų gamybą ir technologijų plėtrą.

Įstatinis „Xiaomi Automobile Technology Co., Ltd.“ kapitalas sudaro vieną dešimtąją „Xiaomi Automobile Co., Ltd.“ įstatinio kapitalo, kuris apima 10 mlrd. Juanių, maždaug 1,4 mlrd. eurų. Negalime tiksliai pasakyti, kokia bus naujos „Xiaomi“ verslo atšakos apimtis, tačiau manome, kad ši nauja įmonė tvarkys periferinius įrenginius ir transporto priemonių priedus, o pirmoji „Xiaomi“ įmonė - atšaka bus atsakinga už pačių transporto priemonių gamybą.

„Xiaomi“ įkūrėjas Lei Junas neseniai atskleidė, kad tikimasi, jog prekinis ženklas pradės masinę savo elektromobilių gamybą pirmąjį 2024 m. pusmetį. Panašu, kad bendrovė išsiaiškino visus besiformuojančio elektromobilių verslo aspektus, nes „Xiaomi“ vadovas Lu Weibingas paskelbė, kad „Xiaomi Home“ parduotuvės ateityje bus atsakingos už transporto priemonių pardavimą ir aptarnavimo po pardavimo procesus.

Anksčiau sklandė gandai, kad bendrovė bendradarbiaus su Kinijos įmone „Great Wall Motor Co Ltd" ir naudos jos gamyklą savo elektromobiliui gaminti. Pastarajai atsisakius bendradarbiauti su „Xiaomi", L.Junas neseniai apsilankė „Great Wall Motor" mokslinių tyrimų ir plėtros centre Kinijoje, tačiau pastarojo vizito rezultatai dar nėra atskleisti.

6 komentarų

Periukas!

Kaip nekeista, bet kai kurie gaminiai tikrai gan kokybiški ir gerai atliekantys savo funkcijas ir turintys gerus parametrus.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas