„Yandex“ žengia inovacijų keliu: jau netrukus į Maskvos kelius išriedės išskirtiniai taksi

Lukas Snarskis

2021-09-10, 09:25 (atnaujinta 2021-09-11, 14:10)

0 komentarų
„Yandex“ žengia inovacijų keliu: jau netrukus į Maskvos kelius išriedės išskirtiniai taksi

Rusijos informacinių technologijų milžinė „Yandex“ planuoja pradėti savivaldžių taksi automobilių testavimus Maskvoje. Vis labiau augant autonominių transporto priemonių populiarumai, o tuo pačiu ir tobulėjant technologijoms, rusų kompanija nusprendė tai paversti realybe.

Šios savaitės pradžioje išplatintame kompanijos pranešime teigiama, kad Rusijos sostinės gyventojai išbandyti autonominių automobilių privalumus galės dar šiemet. Pranešama, kad vėlyvoji testavimų fazė prasidės metų pabaigoje, o būtent tuomet „Yandex.Taxi“ naudotojai galės pasinaudoti ir šia naujove.

Tiesa, naujieji automotiniai taksi automobiliai bus prieinami tik kai kuriems „Yandex“ vartotojams, kurie naudojasi „Yandex.Go“ programėle, o jų lokacija ribojasi Jasenevo rajone. „Yandex“ atstovų teigimu, tai yra tik pirmasis didžiulio projekto etapas, kuris padės bendrovei pereiti prie taksi transporto be vairuotojų.

Bendrovės planuose, tokios paslaugos plėtimas, kas leistų pasiūlyti daugiau tokio tipo automobilių, daugiau įvairių vietų iš kurių būtų galima nuvykti ir kurias galima pasiekti. Negana to, „Yandex“ neslepia planų ateityje su šia paslauga žengti ir į kitų šalių rinkas, tarp kurių įvardijamas Izraelis ar net JAV.

Šiuo metu Rusijos technologijų milžinė turi maždaug 170 autonominių automobilių, kurios jau įveikė daugiau nei 14 mln. kilometrų. Verta paminėti ir tai, jog „Yandex“ šioje šalyje siūlo ne tik taksi paslaugas ar internetinę paieškos sistemą, tačiau yra ir rinkos lyderė nemažai kitų sričių, įskaitant ir maisto pristatymą į namus ir pan.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas